Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mógłby ktoś przetłumaczyć Yu Yu Hakusho?
Samobójców rzucających się na > 100 ep starocie mamy tylko kilku. Chyba wszyscy są w tej chwili zajęci, więc...
Właśnie, odpowiedniejszym określeniem byłoby "masochistów". :/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Wypraszam sobie, mam to w planach
Wypraszam sobie, mam to w planach
Tak gwoli ścisłości: mamy na forum jakichś użytkowników "under 16" jeszcze? Bo dowcip jest przedni i chciałbym go docenić tą oto skromną grafiką.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2011-11-26 21:08:55)
bodzio napisał:Wypraszam sobie, mam to w planach
Tak gwoli ścisłości: mamy na forum jakichś użytkowników "under 16" jeszcze?
Ja tam bym się wcale nie zdziwiła, jakby dzieciaki z dekady lat 90. i trochę później byli tu zdecydowaną większością.
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-11-26 21:11:41)
Ty dulowaty userze!
Widziałem to kiedyś. Gdyby poprzestali na pierwszych 4 epikach to wyszłoby z tego całkiem przyjemne oav, ale rozwinęli to do tasiemca i powstała mieszanka Dragon Balla i Bleacha (YYH jest od nich starsze). Jak w DB są zawody w których uczestniczą najwyraźniej niezniszczalni zawodnicy o nadludzkich mocach, są tam dobre diabły i jak w Bleachu bohaterowie polują na zbłąkane duchy.
Koleś, przeczytaj FAQ!
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
czas odświeżyć temat ktos mógł by sie troche pomeczyć z tym anime jest swietny oglądałem go za czasów dzieciństwa i chetnie bym obejrzał z napisami ...
ktos zaczął robić napisy do 11odcinka i pozniej juz mu sie odechciało chetnym moge wrzucić to anime na torrenty
naprawde nikomu nie chce sie wziąść za zrobienie czesci napisów moge pomóc jak coś:D fajne anime naprawde ale troche dupnie ogląda sie po ang i rozumieniu jakieś 75% dialogów
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Mnich21
jak by sie komus chcialo to pewnie nie musial bys zadawac tego pytania;)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
a jednak ktoś sie znalazł kto robi napisy:D
Pozdrawiam i chwała mu za to:D
Jestem tu nowy na forum, więc witam wszystkim
Także ostatnio widziałem kilka odcinków tego anime na YT w wersji angielskiego dubbingu i muszę przyznać, że się wciągnąłem, pomimo że sporej części dialogów nie zrozumiałem
Ostatnio udało mi się odnaleźć miejsce ze wszystkimi odcinkami w wersji japońskiej,
a do tego znalazłem wszystkie angielskie napisy do wersji japońskiej w formacie SRT, czyli zwykły tekst.
Zmontowałem także maszynke (skrypt) do szybkiego przetłumaczenia tych plików na język polski, bo nie wszystkie zwroty i słowa angielskie znam. Zawsze coś się trafi, co bym chciał znać znaczenie, a nie będe co chwile translatora odpalał ;]
Na obecny stan mam zrealizowane najbardziej proste tłumaczenie w formie plików SRT, i zapisane tak, że wyświetlają się linijki lub linijka z polskim tłumaczeniem, a pod nim oryginalne angielskie, ponieważ jeszcze nie poprawiałem tego stylistycznie, żeby można było spokojnie to czytać, dlatego do wspomagania się pozostawiłem angielskie suby
chciałem zapytać, jaki jest progres w tłumaczeniu polskim tego anime? bo może tu się na darmo bawię? Bo z tego co znalazłem w necie, to tylko napisy polskie do 11 pierwszych epizodów
Chociażby napisy do 5 odcinka zostały wstawione przedwczoraj. Nawet nie próbuj takich napisów wstawiać, bo to trochę bez sensu tak oglądać. Jak ktoś umie angielski, to oglądnie po angielsku.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-05 00:20:29)
rozmawiałem już z 2ma chlopakami od tłumaczenia tego anime jeden wysiadł po 12 epku
a drugi mówi że spokojnie dokończy zobaczymy bądzmy dobrej myśli bo chciałbym wreście skończyć to anime:D
Pozdrawiam i dziekuje tłumaczowi za prace
Super fajnie że się temat tego anime ruszył, bo jest warte oglądnięcia.
Wielkie dzięki tłumaczowi za poświęcony czas na tłumaczenie i trzymam kciuki żeby się udało przetłumaczyć do końca
pozdrawiam
Onlajn już zaciera ręcę.
Strony 1