Nie jesteś zalogowany.
Głównie chodzi mi o studio, które to robi - ARMS.
ARMS zawsze mi się kojarzyło (i nadal tak jest) ze świetnymi wizualnie anime (ładne dziewczyny to cecha ich produkcji). Kiedyś dotyczyło to głównie ero anime, a później fajnych anime ecchi jak Ikkitousen czy podobne.
Na swoim koncie mają... dziesiątki hentaiców, gówniane ecchi pokroju Ikkitousena czy Queens Blade i chłamy jak Elfen Lied.
Tylko ja mam wrażenie, że z tych wszystkich animców, jedynie Maoyuu Maou Yuusha będzie się nadawać do oglądania?
Większość anime nadaje się do oglądania, ale na pewno nie wszystkie będą bardzo dobre czy świetne. Uważam, że nie sposób sensownie ocenić danego anime przed jego obejrzeniem.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-12-24 12:46:14)
Większość anime nadaje się do oglądania, ale na pewno nie wszystkie będą bardzo dobre czy świetne. Uważam, że nie sposób sensownie ocenić danego anime przed jego obejrzeniem.
Gdy widzę bounce'ujące cycki w pierwszych sekundach 1. odcinka anime, to wiem, że nie będę żałował, gdy ominę te produkcje (Przykład? Highschool DxD).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-12-24 18:18:15)
Hehe dobre. ^^
Ja też sądzę że 1 odcinek gra główną role
Cóż, na razie tylko Senran Kagura odpada, już sam wygląd bohaterek i ich rozmiary zniechęcają.
Gdy widzę bounce'ujące cycki w pierwszych sekundach 1. odcinka anime, to wiem, że nie będę żałował, gdy ominę te produkcje (Przykład? Highschool DxD).
Jeśli dla kogoś anime ze scenami ecchi = nie oglądam tego anime to wtedy owszem pierwszy odcinek mu wystarczy do oceny. Highschool DxD nie oglądałem, ale jest niby bardzo fajne.
Cóż, na razie tylko Senran Kagura odpada, już sam wygląd bohaterek i ich rozmiary zniechęcają.
Muszę się z tym zgodzić.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-12-24 22:18:06)
Jeśli dla kogoś anime ze scenami ecchi = nie oglądam tego anime to wtedy owszem pierwszy odcinek mu wystarczy do oceny. Highschool DxD nie oglądałem, ale jest niby bardzo fajne.
Cóż, Mars of Destruction też jest dobrze recenzowane.
Cóż, Mars of Destruction też jest dobrze recenzowane.
Prawdziwa perełka, jeśli chodzi o średnie oceny.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=3225
3.25/10, a High School DxD ma 7.16/10.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=8660
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-12-24 22:24:37)
Skrypt do ignorowania niby fajny, gorzej jak ktoś zacytuje śledzika. No ale jak już poszedł cytat, to pokwapię się i odpowiem:
Kluczowe słowo zostało wytłuszczone.
Ty dulowaty userze!
Skrypt do ignorowania niby fajny, gorzej jak ktoś zacytuje śledzika. No ale jak już poszedł cytat, to pokwapię się i odpowiem:
Kenshiro-sama napisał:Jeśli dla kogoś anime ze scenami ecchi = nie oglądam tego anime to wtedy owszem pierwszy odcinek mu wystarczy do oceny. Highschool DxD nie oglądałem, ale jest niby bardzo fajne.
Kluczowe słowo zostało wytłuszczone.
Nie rozumiesz znaczenia słowa "niby" ? To w takim razie wyjaśniam ci, że chodziło po prostu o przypuszczenie, czyli mam pewne powody sądzić, że będzie fajne, ale żadnej pewności.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-12-24 23:07:58)
@spychu_man
proponuję, abyś trochę podszkolił się w japońskim, albo przynajmniej posłuchał jak w anime wypowiadane są imiona, nazwiska,... .
Asuka czytane z akcentem na U nie brzmi.
Drobna, koleżeńska rada.
@spychu_man
proponuję, abyś trochę podszkolił się w japońskim, albo przynajmniej posłuchał jak w anime wypowiadane są imiona, nazwiska,... .
Drobna, koleżeńska rada.
[Grammar Nazi mode on]
Nie umiej napisać poprawnego posta we własnym języku.
Pouczaj innych, jak wymawiać jakieś imię z drugiego końca świata
Layla napisał:@spychu_man
Drobna, koleżeńska rada.[Grammar Nazi mode on]
Pouczaj innych, jak wymawiać jakieś imię z drugiego końca świata
Nie umie napisać poprawnego posta we własnym języka, a poucza innnych.
PS. A tak poważnie to dziewczyna powinna pisać bez błędów ;] Chyba że "Layla" to trans
Ostatnio edytowany przez Tanis (2012-12-25 03:00:12)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Sir_Ace napisał:Layla napisał:@spychu_man
Drobna, koleżeńska rada.[Grammar Nazi mode on]
Pouczaj innych, jak wymawiać jakieś imię z drugiego końca świataNie umie napisać poprawnego posta we własnym języka, a poucza innnych.
PS. A tak poważnie to dziewczyna powinna pisać bez błędów ;] Chyba że "Layla" to trans
Nie miałem złych intencji.
Cała reszta olewka.
Możesz moją olewczością napalić w swoim nazi-piecu. Nie zapomnij dorzucić przecinków na rozpałkę.
Tanis ty chyba masz jakieś dziwne doświadczenia z dziewczynami. One też są ludźmi i mogą pisać z błędami. Facet może, to i kobieta może. Nie bądźmy szowinistami i nie wpadajmy w złe transy.
Poza tym, ja się twojego nicka nie czepiam.
Co ty bredzisz, a kiedy dziewczyna ma niby pisać, jak musi przecież sprzątać i gotować.
i zimny browar podać.
Przedstawiam Wam pierwsze z pięciu minirecenzji zakończonych właśnie serii anime.
Na pierwsze warsztaty leci anime Btooom!
Już na dniach spodziewajcie się minirecenzji anime "K", Sword Art Online, Tonari no Kaibutsu oraz Chuunibyou Demo Koi ga Shitai!.
http://www.youtube.com/watch?v=-9w-THsDNUk
Dla mnie ta recenzja zaczęła się gdzieś po 3 minucie. Chociaż tylko dla tego kawałka dupstepowego w tle nie wyłączyłem przedwcześnie.
Nie żebym hejtował, ale:
1. Męczy mnie ta kupa, która przez cały czas sączy się z głośników (dubstep?),
2. Czasem dziwi mnie dobór słów.
Ale pomysł fajny, pochwalam inicjatywę.
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
1. Męczy mnie ta kupa, która przez cały czas sączy się z głośników (dubstep?),
Stary nie wiem jak ci to powiedzieć ale do tego się sra.
Wolę już słuchać dubstep jak po raz tysięczny evanesence.