Nie jesteś zalogowany.
W Japonii rozpoczął się już nowy rok, a otaku są po emisji Nekomonogatari - dlatego pozwoliłem sobie na założenie odpowiedniego tematu.
Nie lubię tej okularnicy więc chyba sobie odpuszczę całe Nekomonogatari :/
A gdzie Kizumonogatari ja się pytam?
Nie lubię tej okularnicy więc chyba sobie odpuszczę całe Nekomonogatari :/
A gdzie Kizumonogatari ja się pytam?
Myślisz, że historia monogatari jest epizodyczna? Że możesz sobie ot tak przeskoczyć coś i nie będzie miało wpływu na zrozumienie sequeli? :|
A Kizumonogatari to pewne był joke, ponieważ miał być koniec świata, to nawet nie zaczęli
marek2fgc myślę że jestem dość domyślny oraz potrafię na tyle łączyć fakty by móc się połapać co i jak z kontekstu wypowiedzi kiedy postacie będą się odnosiły do wydarzeń z Nekomonogatari, ale po zastanowieniu jednak obejrzę to anime tyle że pominę wszystkie sceny z okularnicą.
marek2fgc myślę że jestem dość domyślny oraz potrafię na tyle łączyć fakty by móc się połapać co i jak z kontekstu wypowiedzi kiedy postacie będą się odnosiły do wydarzeń z Nekomonogatari, ale po zastanowieniu jednak obejrzę to anime tyle że pominę wszystkie sceny z okularnicą.
Życzę powodzenia , to anime miało tylko jedną Neko - kotkę, więc na niej się wątek fabularny będzie skupiał, podobnie zresztą było w przypadku Nisemono. Co ty masz do okularnicy? Dramat fajny był, a jak ma być go więcej, to rybka .
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Rawki już dostępne. Byłem przekonany, że odcinki będą wychodzić pojedynczo, a tu taka miła niespodzianka jak w przypadku Kokoro Connect.
Basically, my biological mother's husband's second wife is my current mother, and her second husband's my current father.
Jestem ciekaw, czy ktoś wyciągnął z tego całe perypetie rodzinne Hanekawy.
Basically, my biological mother's husband's second wife is my current mother, and her second husband's my current father.
Jestem ciekaw, czy ktoś wyciągnął z tego całe perypetie rodzinne Hanekawy.
Ty. A najgorsze, że w ostatnim odcinku zdaje się (albo trzecim), wszystko zostało wyjaśnione. Tak jak przewidywałeś.
Możliwe, że w ostatnich odcinkach Bakemonogatari była o tym mowa - ale kiedy to było .
Najwyraźniej Shaft idzie za modą fanserwisu (moda - normalny człowiek tego nie rozumie).
Oglądało się nawet nieźle, ale trochę brakuje mi pozornie bezsensownych dialogów i komentarzy na rzeczywistość. Jednak SHAFT! nieco przetrzebił powieść, żeby zmieścić się w czasie Smutne, ale na osłodę mamy to, że to nawet nie półmetek planowanych ekranizacji.
Sama zawartość to wypadkowa Bakemono i Nisemono - trochę incestu, potem poważniejsze egzorcyzmy. Podobnie z wykonaniem - liczba mindfucków, planszy i skakania scen tak między obiema poprzednimi produkcjami. No i jak zwykle oprawa z projektami otoczenia na czele... Aż nawet fanserwis nie odpychał mnie od monitora.
No to teraz czekamy na BD, a potem na drugie Neko i Kizumonogatari.
A może Amerykańce w końcu to wydadzą i uda się to przeczytać w ludzkim i profesjonalnym przekładzie?
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-01-05 01:49:57)
Niestety muszę się zgodzić z -iem, "gdyby ten głupi kot nie latał w bieliźnie, nawet dałoby się to oglądać" - powinna latać bez .
A tak na serio, to ujdzie w tłoku - co prawda obejrzenie tego zajęło mi prawie 4,5 godziny .
Teraz tylko czekać na BD do marca-kwietnia, bo pewnie zmienią z 80% .
Co prawda ogłosili ekranizacje: Nekomonogatari (White), Kabukimonogatari, Hanamonogatari, Otorimonogatari, Onimonogatari i Koimonogatari - tylko ciekawe w jakiej formie to wyemitują. Bo nie dość, że te książki nie są w chronologicznej kolejności, to jeszcze przenikają się czasowo.
A ekranizacji Kizumonogatari chyba się nie doczekamy .
Z tym przenikaniem to prawda, ale o ile dobrze pamiętam to kolejność jest taka:
- Kizumonogatari
- Nekomonogatari Black
- Bakemonogatari
- Nisemonogatari
- Kabukimonogatari
- Onimonogatari/Nekomonogatari White
- Otorimonogatari
- Koimonogatari
- Hanamonogatari
+ 3 nowe, gdzie Owarimonogatari i Zokuowarimonogatari są na końcu, a Tsukimonogatari po Onimonogatari.
Mam nadzieję, że z tą ekranizacja nie będzie jak z kizu, gdzie pokazali w trailerze 2012 XX XX, podczas gdy mamy już 2013, a filmu jak nie było tak nie ma.
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2013-01-05 18:09:45)
Niestety muszę się zgodzić z -iem, "gdyby ten głupi kot nie latał w bieliźnie, nawet dałoby się to oglądać" - powinna latać bez .
+1.
bodzio napisze czasami coś sensownego.