Nie jesteś zalogowany.
Skoro na razie baseball odpada to:
Chihayafuru - miło się ogląda i wciąga to
Ginban Kaleidoscope - dość lekkie o zabarwieniu romantycznym
Overdrive - dobra seria o kolarstwie (from zero to hero)
Aoki Densetsu Shoot! - fajna seria o piłce
Pamiętam, że kiedyś po obejrzeniu Suzuki miałem podobną zagwózdkę co ty. Na ratunek przyszedł właśnie wspomniany przez ciebie Cross Game. Teraz po obejrzeniu serii Touch mam podobne zapotrzebowanie jednak jak się (chyba?) okazuje mało jest takich serii sportowo-romansowych. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Z okruchów życia+romans polecam Fuyu no Sonata
a z samych okruchów+tragedia polecam Tokyo Magnitude 8.0
Szukam czegoś podobnego do Cross Game. Chodzi o klimat tego anime.
Zależy mi na okruchach życia, komedii i romansie, rywalizacja sportowa to może być ciekawy dodatek. Aha i mam awers do MechówJak myślicie - znajdę coś ?
Z góry dzięki za poimoc
Jak maja być okruchy życia, komedia i romans to Clannad, Kanon, ef - a tale of memories/melodies, Air ale to już widziałeś xD
Polecić Ci jeszcze mogę Byousoku 5 Centimeter (tu chyba z komedii dużo nie było), Hiyokoi (to co wcześniej), Lovely Complex (co wcześniej), Mashiroiro Symphony: The Color of Lovers(10/10), Mayo Chiki!(komedia + romans), Myself ; Yourself (10/10), Special A (komedia z romansem, coś w stylu Kaichou wa maid-sama), Amagami SS+ (kom. + romans) Tasogare Otome x Amnesia,
http://myanimelist.net/animelist/usui78 - moja lista anime ^ ^
Ze wszystkich, których wcześniej nie znałem, nie próbowałem itp. Chihayafuru tylko mi przypadło do gustu. Łyknąłem już cały sezon. Jutro wychodzi s02e01.
BARDZO DOBRE !
Można takich pozytywnych anime o spełnianiu marzeń więcej ? Sport to nie konieczność, ale w większości sportowych jest własnie taki klimat, którego szukam.
Major.
Jeśli Chihaya tak bardzo przypadła ci do gustu, to w takim razie polecam ci "Hikaru no Go".
Seria ta jest bardzo podobna do Chihayi tylko, że grają w niej w starochińską grę planszową "Go" jak sam tytuł mówi i trzeba przyznać, że naprawdę wciąga.
Ostatnio edytowany przez Cafer90 (2013-01-11 03:07:23)
Hikaru no Go już oglądałem i zgadzam się - 10/10 poszukuję podobnego !
Hajime no Ippo, Suzuka, Over Drive, Major,
Shion no Ou
sport+spełnianie marzenia = Kaleido Star
Dawno tu nie zaglądałam ;)Mam na koncie sporo animców i szukam teraz czegoś dobrego z nowości. Może być podobne do ZnT albo Nodame Cantabile a jeśli nic podobnego nie wyszło w przeciągu 6 miesięcy (lub starsze) to pomóżcie mi znaleźć coś ciekawego - najlepiej zabawnego z góry dziękuję!
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Coś w stylu Sakurasou no Pet na Kanojo, gdzie bohaterka jest w jakiś sposób odstająca od społeczeństwa.
Coś w stylu Sakurasou no Pet na Kanojo, gdzie bohaterka jest w jakiś sposób odstająca od społeczeństwa.
Bakemonogatari?
Sakurasou nie oglądałem, ale może Denpa Onna to Seishun Otoko. Bohaterka zdecydowanie odstaje.
Kotoura-san, Chuunibyou demo Koi ga Shitai!, Sasami-san@Ganbaranai, Another, Gosick
A coś ze starszych pozycji??
A coś ze starszych pozycji??
Ale że coś podobnego do twojego + izolacja od grupy (wiem tylko, że komedia, serii nie oglądałem) czy najważniejszy jest gł. bohater, który spełnia ten warunek, a anime dramat, psychologiczne, itp. dalej wchodzą w grę? Bo nie wiem, czy podałeś przykład, tylko żeby podać.
Edyt: I czy może być tylko płeć piękna?
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-01-22 21:43:53)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Mysterious Girlfriend X.