Nie jesteś zalogowany.
Wolfram napisał:Dorama liczy już 1000 odcinków! Niestety połowa z nich, to powtórki.
Wytłumacz mi, skąd wytrzasnąłeś ten przecinek?
Dobrze, jest forma!
Możemy kontynuować!
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Został zepchnięty za mocno na prawo.
bodzio napisał:Wolfram napisał:Dorama liczy już 1000 odcinków! Niestety połowa z nich, to powtórki.
Dobrze, jest forma!
Możemy kontynuować!
O, a jakby tak wyłączyć komentarze na ansi (albo nawet i bez tego)i wrzucać same troll suby (zmyślone zdania itp.), onlajn też by to łyknął?
bodzio napisał:Wytłumacz mi, skąd wytrzasnąłeś ten przecinek?
@bodzio, gdybyśmy wrzucali troll suby, to już bylibyśmy ścigani przez prawo.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-19 18:10:26)
Wolfram napisał:bodzio napisał:Wytłumacz mi, skąd wytrzasnąłeś ten przecinek?
Learn how to quote
Eee... że co?
Mnie się tam podobały reakcje z online'ów (zwłaszcza kreskówki) jak niejaki Ober (haha xD) zrobił trollsuby do kejona - te pytania, czy to aby na pewno to mówią postaci, gdy gdzieś w dialogach było "przyniosłam ci wiadro, żebyś zamoczyła ryja" czy coś takiego
Ty dulowaty userze!
marek2fgc napisał:@bodzio, gdybyśmy wrzucali troll suby, to już bylibyśmy ścigani przez prawo.
Eee... że co?
Niezgodne z prawem jest tłumaczenie w taki sposób, że odbiór produkcji zostaje zafałszowany.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-19 18:22:53)
A jakiś paragrafik? Bo pierwsze słyszę, serio.
Ty dulowaty userze!
marek2fgc napisał:@bodzio, gdybyśmy wrzucali troll suby, to już bylibyśmy ścigani przez prawo.
Eee... że co?
Mnie się tam podobały reakcje z online'ów (zwłaszcza kreskówki) jak niejaki Ober (haha xD) zrobił trollsuby do kejona - te pytania, czy to aby na pewno to mówią postaci, gdy gdzieś w dialogach było "przyniosłam ci wiadro, żebyś zamoczyła ryja" czy coś takiego
Tak, to było niezłe, ale leniwej łajzie się nie chce już tak trollować.
Czy tam sesja go dopadła...
A jakiś paragrafik? Bo pierwsze słyszę, serio.
Już w którymś temacie na ANSI było to wałkowane. Jak ktoś wie, który to temat, wtedy poszukam.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-19 18:48:38)
Nie, wydaje mi się, że wyjątkowo nie masz racji ;p
Ty dulowaty userze!
Heh, czepiacie się online, a tak na prawdę to obie strony są "winne", suberzy też są piratami jak i uploaderzy. No i my nie czerpiemy z tego żadnych profitów. Jaro napisał, że strona tylko utrzymuje się z reklam. No ale chyba są tutaj userzy, którzy lepiej widzą, z tego co widzę.
To be honest wszystkie napisy, które są wstawiane na shindena mają w głównych artykułach zaznaczone kto, co gdzie i jak wykonał napisy. A wy się tutaj czepiacie "creditsu" z nickiem kto i kiedy to zuploadował...
Ostatnio edytowany przez spayker (2013-01-19 19:31:22)
A wy się tutaj czepiacie "creditsu" z nickiem kto i kiedy to zuploadował...
No, bo ingerujecie w "dzieło"
kto Ci niby ingeruje w "dzieło"? Napisy są takie jakie autor wrzucił, autor, który wykonał napisy zostaje dodane do głównego artykułu z danym anime.
coellus napisał:A jakiś paragrafik? Bo pierwsze słyszę, serio.
Już w którymś temacie na ANSI było to wałkowane. Jak ktoś wie, który to temat, wtedy poszukam.
Z drugiej strony można to podciągnąć pod parodię, a te już są legalne.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Heh, czepiacie się online, a tak na prawdę to obie strony są "winne", suberzy też są piratami jak i uploaderzy. No i my nie czerpiemy z tego żadnych profitów. Jaro napisał, że strona tylko utrzymuje się z reklam. No ale chyba są tutaj userzy, którzy lepiej widzą, z tego co widzę.
To be honest wszystkie napisy, które są wstawiane na shindena mają w głównych artykułach zaznaczone kto, co gdzie i jak wykonał napisy. A wy się tutaj czepiacie "creditsu" z nickiem kto i kiedy to zuploadował...
Suberzy to piraci, powinni zaprzestać swojej działalności!
Zauważyłem że co 2 strona piszę "nie zarabiamy na tym", a każda powiązana z AMJ tym bardziej nie zarabia. Ale rozumiem, napisanie gdziekolwiek jakieś sumy może być dowodem dla urzędu skarbowego
Nie, z tłumaczeniami i ich wiernością na 100% nie. Jedyny wyjątek - przysięgłe. Ale tak to na pewno nie.
Ty dulowaty userze!
Suberzy są winni, że jakieś siundeny wrzucają ich napisy. Biedne siundeny. Kwestie finansowe naprawdę można sobie już darować, bo jak nikt niczego nie jest w stanie udowodnić, to nadal większość będzie bazowała (ja na pewno) na tym, co napisała nasza ruda koleżanka coellus.
@up
bardziej chodziło mi o to, że obie strony piracą ;O. Więc nie wiem tak naprawdę o co jest ta "spina".
Ostatnio edytowany przez spayker (2013-01-19 22:20:25)
@up
bardziej chodziło mi o to, że obie strony piracą ;O. Więc nie wiem tak naprawdę o co jest ta "spina".
Spina jest o to, że jak chcesz sobie używać napisów na tym gównie zwanym potocznie shitdenem, to najpierw sam je sobie zrób. Nie po to ludzie się tutaj zabijają z tłumaczeniem, żeby potem jacyś kretyni mieli w tego pożytek na swoich durnych serwisach.