Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
sorry rzeczywiście zapomniałem o rozszerzeniu... ale nadal jest bł. 017
może masz doinstalowany jakis plugin w systemie lub cos w ustawieniach mediacoder'a??
posiadam tylko cccp i coreavc na ustawieniach standardowych
Ostatnio edytowany przez funki27 (2010-06-17 14:23:28)
Pokombinowałem, pomieszałem i napisy działają.
Dzięki Rozczochrany za pomoc
Witam znów mam mały problem i pewnie dostanie mnie się za dziwne pomysły z rana... a wiec tak dorwałem leciwą serie tv-ripa z lektorem niestety jest bez op i ed, wygrzebałem gdzieś rawa i wyciąłem co mnie potrzebne, a teraz zaczynają się schody... chcę całość połączyć konwertując do mp4 ale:
op i ed.avi - 23.976 640*480 4:3
anime.avi - 25.000 512*386 4:3
czy jest możliwość ustawienia konwersji przez plik avs i jak powinien wyglądać zmodyfikowany taki plik, teoretycznie do pliku wyjściowego ustawienie rozdzielczości i zmianę fps można ustawić już w programie.
a interesujący mnie materiał końcowy to anime - 640*480 25fps 4:3
Z tego, co widzę, to w tym temacie dostałeś już odpowiedź na to, jak zmienić rozdzielczość i fps.
Jak to połączyć? Łączyłeś kiedyś pliki w VD? Jak tak, to już wiesz.
Jak chcesz AVS'em, to pomoże ci funkcja Import + Import (najbardziej na logikę).
PS: Weź sobie poczytaj specyfikację AviSyntha. Pełno jest stron, a jedna w dużej mierze nawet po polsku.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-07-08 12:42:25)
Uhh...
DirectShowSource("f:\op.avi",FPS=25,ConvertFPS=True,Audio=true)++DirectShowSource("f:\anime.avi",FPS=25,ConvertFPS=True,Audio=true).lanczosresize(640,480)++DirectShowSource("f:\ed.avi",FPS=25,ConvertFPS=True,Audio=true)
Osobiście uważam że lepiej byłoby najpierw spróbować FPS 23.976. Tak czy inaczej, audio też musisz skodować tym skryptem, bo przy zmianie FPS pewnie się synchro rozlezie.
@Hatake, whut. Jak masz wiedzę to łaskawie rusz głową i pomóż, a nie odsyłasz do specyfikacji avisynth, którą mały który laik jest w stanie obczaić.
Ostatnio edytowany przez Tai_ (2010-07-08 12:43:36)
Dzięki panowie za pomoc zobaczy się co z tego wyjdzie.
Witam mam problem otóż taki że skrypt AVS zawiera ścieżke Anime oraz napisów.Wszystko pięknie ładnie ale jak odpalam Media Coder i ładuje go to pokazuje tzn nie pokazuje zawartości skryptu. Proszę o waszą pomoc
1. Kiedyś działało czy robisz to pierwszy raz?
2. Masz oczywiście zainstalowanego AVISyntha?
3. Kiedy odpalasz skrypt w jakimś playerze (np. Media Player Classic), normalnie odtwarza ci się film?
1. pierwszy raz.
2. Tak mam.
3. tzn skrypt AVS w playerze chyba ci chodzi o ASS ale ass na luzie działa ?
problem w tym że zawartość skryptu aVS nie pokazuje się w Media Coder.;(
Nie, chodzi mi o skrypt AVS. Wczytujesz skrypt do MPC (albo przeciągasz na okno) i powinien ci się uruchomić film (przy twoim skrypcie od razu z napisami) albo chociaż komunikat o błędzie. Jeżeli nic się nie dzieje, to z instalacją AVISyntha jest coś nie tak. Spróbuj wtedy uruchomić ponownie komputer (jeżeli jest świeżo zainstalowany) albo usunąć i ponownie zainstalować.
Taaak wczytałem do MPC i pojawiło się coś takiego
za nic nie wiem o co tu chodzi
Musisz dodać do avs jeszcze jedną linijkę ze ścieżką do filtra VSFilter, np.
LoadPlugin("C:\Filters\VSFilter.dll")
oczywiście przed Textsubem.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2013-01-24 22:06:13)
Nick na ANSI: bobek784v2
Dzięki Bobek udało się ale teraz mam inny problem gdy już zrobiłem Hardsuba dźwięk mi zasuwa jak katarynka wiesz może jak to ustawić ?
Nie jestem medium i od dawna nie używam dss'a, ale może dodaj
fps=23.976, audio=true
I sprawdź ustawienia w tym MediaCoderze.
Ta ścieżka już jest razem z plkiem video
chodzi o to że dźwięk jak katarynka chodzi
No właśnie,
powinieneś dodać przed tą liczbą
fps=
, bo nie wiem czy sama liczba coś daje.
A
audio=true
być musi, bo tak ci je tylko kopiuje, bez przetwarzania i później różnią się wartości fps dźwięku i wideo, przez co do siebie nie pasują.
A
audio=true
być musi, bo tak ci je tylko kopiuje, bez przetwarzania i później różnią się wartości fps dźwięku i wideo, przez co do siebie nie pasują.
A cóż to takiego?
bobek784 napisał:A
audio=true
A cóż to takiego?
Taki skrót myślowy. Chodziło mi o Sample Rate. Skoro dźwięk ma przyśpieszony, to coś z tym próbkowaniem jest nie tak.
Ale to tylko wróżenie z fusów.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2013-01-24 23:49:21)
Jak to nie zadziała, to możesz spróbować załadować dźwięk do AVS:
V = FFVideoSource("")
A = DirectShowSource("")
AudioDub(V, A)
V - wideo.
A - dźwięk.
Zamiast "FFVideoSource" do wczytania wideo możesz wstawić inny filtr np. DirectShowSource. Po "AudioDub(V, A)" wrzucasz następne filtry.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Strony Poprzednia 1 2 3