Nie jesteś zalogowany.
Dajcie co macie, bez względu na gatunek. Będzie do kitu to się skończy na obejrzeniu pierwszego odcinka danej pozycji.
Ostatnio edytowany przez haitani (2013-01-22 21:59:50)
Vampire Hunter D - izolacja od całego świata, mężczyzna
Serial Experiments Lain - izolacja od rówieśników, dramat, dziewczynka
Kino- wędrówka psychologiczna, samotność
NHK - próby zmiany osobowości, by wrócić do społeczeństwa
Boogiepop - jesteś sam, a otoczenie ci nie pomoże
X - bohater ma wszystkich w (cenzu), gardzi innymi, odcina się od przyjaciół
Casshern - jesteś sam, wszyscy chcą cię zabić
Sukitte - takie spokojne, dziewczyna strwoni od osób w szkole
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Honey&Clover
Haitani jak chcesz coś fajnego to bez względu na gatunek to mnie zaczarowały te dwie serie:
Kimi to boku (dwie serie po 13 epków)
Kimi ni todoke (dwie serie 13 i 12 epków) - klimat podobny do Sukitte Ii na yo
Jak coś zabawnego to bezsprzecznie Binbougami ga!.
Anime przezabawne Dzięki za polecenie i przyłączam się do rekomendowania tego anime Zabieram się za Danshi Koukousei no Nichijou. Mam nadzieję, że będzie fajne
Jeśli zna ktoś jeszcze jakieś dobre, zabawne anime z nowości to proszę o pomoc Jestem do tyłu z tymi nowymi sezonami a wyszło ich sporo i nie wiem za co się zabrać. Interesuje mnie głównie komedia Ale jeśli wyszło dobre anime w innym gatunku, to również chętnie skorzystam z tej wiedzy:)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
@Gela19: Z ubiegłorocznych serii typowo komediowych warto jeszcze zobaczyć Thermae Romae i Joshiraku, ale są dość specyficzne i nie każdemu podejdą.
Szukam anime podobnego do Sora no Otoshimono
Jakie anime możecie mi polecić, które jest podobne do:
Tasogare Otome x Amnesia
Mirai Nikki
Kamisama Hajimemashita
Batoom
PS Jest jakieś ciekawe anime z przełomu 2012-2013?
Ostatnio edytowany przez Tanis (2013-01-29 01:56:51)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Tanis zobacz sobie:
Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
Tonari no Kaibutsu-kun
Hyouka
Kokoro connect
Project K
Code: Breaker
Kamisama Hajimemashita -> Fruits Basket
Moze ktos mi polecic jakies anime akcji+romans. Zalezy mi zeby oprocz dobrej akcji byl tez dobrze rozwiniety watek romansu
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuioku Hen?
Zajebista akcja i dobry romans w jednym? Sorry, już nie ma, szukałem. Chyba że i mnie ktoś zaskoczy.
Dobre romanse robią w josei, rzadziej w szojcach, dużo rzadziej w seinenach, przenigdy w szonenach.
Z akcją kolejność ta sama, ale przeciwny zwrot.
To się po prostu wyklucza.
Może troszkę Basilisk...
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-02-04 21:34:25)
Oj tam wyklucza, ova Kenshina jest dobrym przykladem tego, ze jednak cos takiego istnieje;-) coz jak nikt nic nie doradzi to moze cos samemu szczesciem znajde, ale i tak dzieki :-)
Może Shakugan no Shana? Mnie się ogółem podobało, jest tam trochę miłości (więcej chyba w II serii) i trochę akcji.
Moze ktos mi polecic jakies anime akcji+romans. Zalezy mi zeby oprocz dobrej akcji byl tez dobrze rozwiniety watek romansu
Obadaj Tenkuu no Escaflowne.
Całkiem sporo akcji plus niezły romans.
Shane jak dobrze pamiętam oglądałem ładnych pare lat temu i jakoś nie za specjalnie mnie zainteresowała, więc sprawdzę Escaflowne
Poleci ktos ciekawego animca z dobrymi walkami bronia biala najlepiej z akcja dziejaca sie w sredniowieczu (choc nie koniecznie)?
Oczywiscie anime pokroju Berserka ogladalem;)
Samurai Champloo
Rurouni Kenshin
Sword of the Stranger
Blade of the Immortal
Afro Samurai I i II.
Sengoku Basara I i II.
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-02-14 16:56:01)
Plus do rozpiski KieRa:
Shigurui
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.