Nie jesteś zalogowany.
Hm... swoją drogą, to przy okazji uwolnili połowę chakry Kuramy - ciekawe jak to wpłynie na Naruciaka.
Hm... swoją drogą, to przy okazji uwolnili połowę chakry Kuramy - ciekawe jak to wpłynie na Naruciaka.
Jak to jak? Power up!
@FAiM Czyżbym nieuważnie czytał mangę? Kiedy i kto zamknął CZAKRĘ Kuramy? Z tego co ja pamiętam to połowę miał w sobie, a połowę zapieczętowaną i czekającą na otwarcie (jedna z żab posiadała klucz ;3)
Nie dziwię się, z moich obserwacji wynika, że jakieś 80-90% czytelników tylko przegląda obrazki .
Minato połowę czakry zapieczentował używając Shiki Fuujin, natomiast drugą połowę w Naruciaku - bodajże rozdział 504.
Jeszcze w 370 rozdziale, Jiraiya wspomina, że w Naruciaku jest tylko czakra Yang .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-01-30 22:16:12)
Minato połowę czakry zapieczentował używając Shiki Fuujin, natomiast drugą połowę w Naruciaku
Połowę w Naruto (50%), drugie 50% za pomocą Shiki Fuujin które przecież uwolnił sam Naruto za pomocą zwoju "klucza"(?) czyż nie tak było? O.o
Jak uwolnił , skoro do tej pory Shiki Fuujin było uważane za permanentną technikę pieczętowania .
Dopiero w tym rozdziale Oro pokazał sposób na złamanie tej pieczęci.
Podsumowując, do tej pory w żołądku shinigami była połowa czakry Kurama - a dokładniej Yin.
Jedyne co może zastanawiać, to dlaczego z jego żołądka wyleciało tylko 5 "płomyków" (dusze czterech Hokage i rąk Oro)...
4? od kiedy 4 hokage było tam zapieczętowany? Jaki sens miał ten wielki zwój który nosiła w sobie żaba, czy to nie był klucz do uwolnienia drugiej połowy "czakry" Kuramy?
Po pierwsze czwarty hokage nie może być zapieczętowany skoro nie został przywołany podczas egzaminu na chunina (był tylko pierwszy i drugi hokage więc trzeci też nie może być zapieczętowany). Czy się gdzieś mylę?
Mylisz.
Używając Shiki Fuujin, oprócz pieczętowania wroga (czy innego ), pieczętuje się też własną duszę, więc gdy Minato pieczętował połowę chakry Kyuubiego, zapieczętował też swoją własną duszę. Dlatego Oro go nie wskrzesił.
To samo z Trzecim, on zapieczętował Pierwszego i Drugiego, a tym samym sam siebie.
gdy Minato pieczętował połowę chakry Kyuubiego, zapieczętował też swoją własną duszę. Dlatego Oro go nie wskrzesił.
Jak dobrze pamiętam, to podczas napierniczania Orochimaru na Konohę, ten prawie by wskrzesił Minato używając Edo Tensei, jednak Sarutobi w porę powstrzymał technikę, nim Orochi zdołał przywołać trzecią trumnę i stąd tylko pierwszy i drugi Hokage zostali wskrzeszeni.
Pewnie jeszcze Jiraya pojawi się na polu bitwy.
Jego ścierwo już chyba zdążyło się rozłożyć w tej wodzie.
Tak, Kabuto nie mógł pozyskać jego DNA, ale to nie wyklucza możliwości jego posiadania przez Oro .
Tak, Kabuto nie mógł pozyskać jego DNA, ale to nie wyklucza możliwości jego posiadania przez Oro .
Nie pamiętam już tego dokładnie, ale chyba Kabuto znalazł wszystkie kryjówki Oro, więc wątpie.
To gdybanie przypomniało mi o scenie, gdzie Kabuto pokazał Tobiemu/Madarze trumnę, której zawartość nie została ujawniona, aby móc się przyłączyć do niego - czy w niej był wtedy prawdziwy Madara czy to była Rin ? To było trochę chapterów temu, więc już sam nie wiem.
Ostatnio edytowany przez gimopl (2013-02-01 00:39:09)
Skoro raczej nie wiedział o zwoju w którym opisano metodę złamania Shiki Fuujin, to bardzo możliwe, że też nie wiedział o wielu innych rzeczach .
Zresztą to shounen, więc wszystko jest możliwe - i o ile jakoś będzie się to trzymać kupy, to nie widzę większego problemu .
Po pierwsze czwarty hokage nie może być zapieczętowany skoro nie został przywołany podczas egzaminu na chunina (był tylko pierwszy i drugi hokage więc trzeci też nie może być zapieczętowany). Czy się gdzieś mylę?
Błąd Kishimoto, kiedyś to potwierdzili. Zresztą autor mangi i tak ostatnio często gubi się we własnym tworze. Poza tym chyba Kabuto to kiedyś wyjaśniał. Co do ostatnich rozdziałów - myślałem, że ta manga nie może bardziej się stoczyć, ale najwyraźniej się myliłem.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Mnie jedna rzecz zastanawia... Jeśli Minato wróci do życia to z jego mocą po 1 nie wierzę, że da nad soba panować Kabuto, a po 2 (co było już pokazane podczas ataku Kyuubiego na Konochę) on z pewnością bez problemu rozniósłby Madarę (czy kim tam on faktycznie jest) i pewnie przy okazji całą resztę żałosnego Akatsuki.
Ale przecież Minato tylko znika (tzw. podąża za rzuconym wcześniej scyzorykiem) i robi rasengan. Ma też pustelnika, nie? Ok, żonka coś tam douczyła, umie stół wyczarować. Ktoś tam nie okrzyknął go najsilniejszym wodzem?
Najsilniejszy w całym uniwersum Naruto jest Senju Hashirama, pierwszy Hokage. Dlatego liczę na walkę jego i Madary na full power, chociaż znając tę mangę mogę nieźle się rozczarować.
Minato był najsilniejszym shinobim swej generacji i mógł przewyższyć Hashiramę, ale jak wiadomo, nie było mu to dane Aczkolwiek jego synuś, Świecąca Latarnia, nie dorasta mu do pięt pod względem mocy.
Ciekawe, co by Blondas zrobił bez swego pokemona, rasengan wielkości szpilki to temat dyskusyjny
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!