Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam,
Od pewnego czasu nurtuje mnie pewien efekt napisów który jest w tym wideo: http://www.youtube.com/watch?v=g9lSHylvF3I
Chodzi mi o tą różową i zieloną otoczkę wokół Japońskich znaków gdy same napisy są białe, czy taki sam efekt da się zrobić w Aegisubie? Jeśli tak to można prosić o krótką instrukcję?
Z góry dziękuję za pomoc.
Zieloną? Ja tam widzę różową i niebieską .
Dialogue: 0,0:00:00.00,0:00:05.00,Default,,0000,0000,0000,,{\bord1.5\shad0\c&HFFFFFF&\3c&H0000FF&\be1\blur8}Jakiś napis.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-02-09 20:24:57)
Wielkie dzięki, mógłbyś mi jeszcze tylko powiedzieć co oznaczają bord0 i bord1? Sam skrypt wiele mi mówi ale troszkę nie wiem jak to zastosować w praktyce. Jeszcze troszkę inaczej bo widzę ze edytowałeś, można prosić sam skrypt?
Sorki za problem i wielkie dzięki ^^
Ostatnio edytowany przez TrueDark (2013-02-09 20:26:46)
Wielkie dzięki, mógłbyś mi jeszcze tylko powiedzieć co oznaczają bord0 i bord1? Sam skrypt wiele mi mówi ale troszkę nie wiem jak to zastosować w praktyce. Jeszcze troszkę inaczej bo widzę ze edytowałeś, można prosić sam skrypt?
Sorki za problem i wielkie dzięki ^^
Obramowanie. Pogrzeb sobie w aegi. Może być od 0... 0.1... 0.2... itd.
Edytowałem, bo dałem prostszy skrypt (tamten napisałem z przyzwyczajenia).
\bord1.5 - 1,5 pikselowe obramowanie
\shad0 - 0 cień -> brak cienia
\c&HFFFFFF& - białe podstawowe wypełnienie
\3c&H0000FF& - czerwone obramowanie
\be1 - blur krawędzi w sumie zbędne - też wpisałem z przyzwyczajenia
\blur8 - lepszy blur krawędzi (dostępny od VSFilter 2.39; niezgodne z oryginalną specyfikacją ass; CPUżerne; niezalecane do softów)
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-02-09 20:46:41)
Po prostu nigdy nie używałem komendy bord tylko ustawiałem to w menadżerze stylu, Wielkie dzięki za pomoc, mam wszystko czego potrzebuje ^^
Strony 1