#61 2013-03-03 21:06:56

FAiM
Użytkownik

Odp: Blast of Tempest (Zetsuen no Tempest)

A jest gdzieś na ansi napisane co powinno, a co nie, znaleźć się w [spoilerze]?

Osobiście uznaję, że najbardziej odpowiednią zasadą jest umieszczanie w [spoilerze] to co w danej chwili rzeczywiście jest spoilerem dla anime.

Dlatego, w następnym odcinku będzie

Pokaż spoiler
kolejny odcinek evil.

K5Cqyo6.png?1

#62 2013-03-03 22:13:15

reddd
Użytkownik

FAiM napisał:

Osobiście uznaję, że najbardziej odpowiednią zasadą jest umieszczanie w [spoilerze] to co w danej chwili rzeczywiście jest spoilerem dla anime.

No cóż, jeśli tak to postrzegasz, to nic nie można na to poradzić, bo fakt, nigdzie nie ma tu opisanych zasad używania tagu spoilera. Nie żebym miał ból dupy z tego powodu, ale patrząc z punktu widzenia osób, które szukają tu opinii na temat tej bajki zanim zaczną ją oglądać, albo tych, którzy nie obejrzeli jeszcze tego odcinka, to wiesz...  oczkod

Ostatnio edytowany przez reddd (2013-03-03 22:14:37)

XX1BYr3.gif

#63 2013-03-03 22:57:49

Gamedor
Użytkownik

LoL, i co dalej będzie ciekawe czy będzie 2 seria ni mówię że od razu ale może za 2 lata xd

Ostatnio edytowany przez Gamedor (2013-03-10 20:19:01)

#64 2013-03-10 20:31:39

ofca_ciemnosci
Użytkownik

No i jesteśmy po 19,20 i 21 odcinku naraz;D Chciałbym móc powiedzieć, że rozwiązanie tej całej sprawy z Aiką było zaskakujące, szczena opada itp, itd. No niestety już na początku serii brałem pod uwagę te opcje (kim była Aika i kim był jej morderca), tylko brakowało mi jakiegoś rozsądnego wyjaśnienia dlaczego tak, a nie inaczej.
Spotkanie dziewczyn wyszło całkiem spoko. Aika mnie nie zawiodła;p Zuch dziewczyna. Bystra i kawał koxa jednocześnie:D Ciekawe co teraz będzie dalej;p Bo szczerze mówiąc to pierwszy raz, gdy oglądam tę serię i nic mi nie przychodzi do głowy ^^

Ostatnio edytowany przez ofca_ciemnosci (2013-03-10 20:32:31)

Nie oglądam onlajn!

Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪

#65 2013-03-10 21:09:18

FAiM
Użytkownik

Hm... walka z Tree of Genesis i wyjawienie zawartości listu od Aiki oczkod.

A ostatni rozdział mangi już za dwa dni gwizdze.

K5Cqyo6.png?1

#66 2013-03-10 21:43:33

Gamedor
Użytkownik

Ciężko mi będzie się pożegnać z tą serią  smutny

#67 2013-03-12 19:43:34

KieR
Użytkownik

21 odcinek całkiem fajnie wypadł i tak furia u Aiki jak usłyszał, że Yoshino płakał, lol.

tumblr_static_bug.gif

#68 2013-03-19 04:15:30

Gamedor
Użytkownik

No i już po 22 epku, jak ten czas mija :/ Ciekawe jak to wszystko się zakończy xd aż zacząłem Hamleta czytać madrala

#69 2013-03-20 21:46:53

FAiM
Użytkownik

Hm... dokleili Yoshino do pierwszego spotkania Mahiro z Aiką. Trochę szkoda... bo teraz będą musieli trochę zmienić w pierwszym spotkaniu Yoshino z Aiką - o ile w ogóle je pokażą oczkod.

K5Cqyo6.png?1

#70 2013-03-23 14:49:40

KieR
Użytkownik

No i po 23 odcinku. Tylko jedno pytanie mi się na myśl nasuwa, czemu animiec powoli zaczyna lekko różnić się od pierwowzoru? bzdura Po kiego **** wprowadzają te zmiany? No nic, wszystko się wyjaśni za tydzień, co chcieli tym osiągnąć.

Ostatnio edytowany przez KieR (2013-03-23 14:50:33)

tumblr_static_bug.gif

#71 2013-03-23 15:41:04

Gamedor
Użytkownik

Chyba jednak będzie " Burza " :/

#72 2013-03-23 18:26:41

FAiM
Użytkownik

Jednak nie pokazali - może zostawili to na ostatni odcinek...

KieR, jak do tej pory wszelkie zmiany/dodatki wpływały pozytywnie, więc bądźmy dobrej myśli. Natomiast fillerowatą część chyba możemy im wybaczyć, nie?

Imo jedna z lepszych mangowych adaptacji - bo te zazwyczaj są o wiele gorsze od pierwowzoru - a tutaj, o dziwo, jest odwrotnie oczkod.

K5Cqyo6.png?1

#73 2013-03-24 01:25:21

ofca_ciemnosci
Użytkownik

Hmmm, no ciekawe, ciekawe... muszę przyznać;D Zniszczenie drzewa przez Hanemurę oznacza

Pokaż spoiler
śmierć Yoshino
, którego w tej chwili może uratować jedynie niebieska magia:P
A jeśli się wywinie fuksem (bo dostał jedynie w rękę, pośladek czy co tam jeszcze) to będzie epic fail;p Do następnego;d

Ostatnio edytowany przez ofca_ciemnosci (2013-03-24 01:26:13)

Nie oglądam onlajn!

Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪

#74 2015-04-23 04:52:29

Kenshiro
Użytkownik

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9214

Obejrzałem Zetsuen no Tempest i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zawiedziony. To anime okazało się niczym więcej jak płyciutkim i głupim shounenem z przeciętnymi bohaterami, a w dodatku z totalnie gniotowatym zakończeniem. Większość pozostałych odcinków również przeciętna lub słaba. Nawet w pierwszym odcinku była durna scena z udziałem Evangeline Yamamoto to znaczy

Pokaż spoiler
zaatakowała głównego bohatera jak pozbawione rozumu dziwactwo. Kompletnie bez powodu mierząc w niego z pistoletu.

Najbardziej wnerwiające było to jak postacie zostały zmienione w trakcie serii. Do około połowy anime wydawały się całkiem inne niż później. Stoczyły się niesamowicie, czyli zamiast polubić ich coraz bardziej to było dokładnie odwrotnie z powodu ich zachowań.

Zresztą widać, że twórcy później mieli gdzieś powagę, więc zaczęli wprowadzać jakieś idiotyczne scenki i komiczne zachowania (chociażby Samon i jego pieski), a dodanie takiej postaci jak Hanemura to było jedno z najgłupszych posunięć jakie widziałem w anime. Zamiast wprowadzić kogoś kto zachęci do oglądania anime to zrobiono dokładnie odwrotnie.

Poza tym warto wspomnieć o czymś tak absurdalnym jak złość (a nawet przemoc fizyczna) skierowana do głównego bohatera (i jego kolegi) wyłącznie dlatego, że nie opłakują i nie lamentują po śmierci bliskiej dla nich osoby. Brak słów na kretynizm takich scen.

Jeśli chodzi o główną żeńską bohaterkę czyli Kusaribe Hakaze.

Jak była na tej wyspie to nawet ją polubiłem, ale to co później z niej zrobili było żenujące. Z fajnej i potężnej bohaterki o bardzo ważnej roli uczynili jakąś zwyczajną i przeciętną dziewczynę (jak na standardy anime), która nawet nie wie czy kogoś kocha czy nie. Dno. Tak zawalić postać (o ostatnim odcinku to już nawet nie ma co pisać bo to maksymalna porażka).

Fuwa Aika i jej postępowanie również w skrócie można określić jako durne. Przecież nie wiadomo co by się stało jakby

Pokaż spoiler
nie popełniła samobójstwa.

Miałem nadzieję, że będzie to wszystko pokazane zupełnie inaczej, a nie tak idiotycznie. Najbardziej liczyłem na to, że
Pokaż spoiler
uda się ją ocalić.
Okazało się dokładnie odwrotnie niż w Steins;Gate.
Również chwilami miałem już dosyć tych wspomnień z jej udziałem. Ile można?

Tak w ogóle to jej zachowanie w najmniejszym stopniu nie było zabawne (nie przejmowanie się i żarty ze śmierci to nic fajnego). Może jakby była aktywną postacią w anime to inaczej bym ją oceniał.

Największą zaletą zarówno Hakaze jak i Aiki okazała się ich uroda i nic poza tym (ładna kreska i dobra jakość grafiki).

Pokaż spoiler
ffcwa1.jpg

Podsumowując to jedno z tych anime, które zapowiadały się bardzo dobrze, a okazały się przeciętne lub słabe.

Zalety:

- grafika/kreska
- początkowe odcinki i 21 (za to że był zaskakujący odnośnie Aiki - chociaż mam tu na myśli głównie końcówkę 20 odcinka)
- chwilami bardzo ładna muzyka

Wady:

- ogólnie słaba i głupiutka seria shounen
- nieciekawe i płytkie charaktery postaci (praktycznie wszystkie łącznie z głównymi bohaterami), które często zachowywały się jakby były pozbawione rozumu
- wiele bardzo nudnych epizodów (większość od połowy anime i te, które były głównie oparte na wspomnieniach)
- przeciętna fabuła (a jej kulminacja w 12 odcinku pokazana maksymalnie beznadziejnie)

4/10

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-04-23 16:35:43)

#75 2015-04-24 18:45:27

Kenshiro
Użytkownik

Jeszcze parę zdań odnośnie Fuwa Aika.

Skoro ona miała

Pokaż spoiler
tak wielką moc (najsilniejsza czarodziejka na świecie), a w dodatku wszystko wiedziała (niesamowicie inteligentna) to jej samobójstwo było już skrajnie kretyńskie.

To była moja ulubiona bohaterka przez większość serii, więc robiąc coś takiego popsuli jej charakter. Nikt inteligentny nie

Pokaż spoiler
zabija się z takich powodów jak to wyjaśniła Fuwa Aika (co innego jakby jej istnienie na pewno prowadziło do większej tragedii).

Po prostu wynika z tego, że jeśli

Pokaż spoiler
Hakaze jej powiedziała iż w przyszłości nie żyje to ta uznała, że powinna się zabić, a przecież jakby żyła to mogłoby być nawet lepiej dla wszystkich (czyli również jej brata i chłopaka). Wtedy drzewo nie wybrałoby jakiegoś nieudacznika jako jej zastępstwo.

A Kusaribe Hakaze jak była na wyspie to wydawała się całkiem inna pod względem charakteru niż później się okazało (już nie mówiąc o tym, że fajnie była ubrana).

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … arid=47689

Nie do wiary, że potem ją wplątali w jakieś durne miłostki na poziomie przeciętnego romansu i ogólnie zepsuli jej postać robiąc z wygnanej księżniczki coś takiego.

A potem ten pomysł z całkowitym

Pokaż spoiler
zanikiem magii był również nietrafiony.

Ogólnie autor się nie postarał (nie wysilił się na ambitność). To, że coś jest shounenem nie znaczy, że musi być głupie i płytkie, ale twórca mangi miał to gdzieś.

Stopka forum

© Animesub.info 2024