Nie jesteś zalogowany.
Dobra, to jeszcze napisz: co autor miał na myśli - bo zgłoszę twój post jako spam .
http://www.youtube.com/watch?v=Hy1kle7wx60 - nowy fragment filmu, rip z iTunes
Widać, że humoru, klimat, scenografia i prawdopodobnie jakość walk zachowana, z walkami ciężko powiedzieć, bo za krótko, ale scenografia, klimat i humor, te elementy posiadają raczej wierne odwzorowanie xD Tak czy siak z powodu ogromnego sentymentu, nie mogę się doczekać, bo gdyby nie ta seria, prawdopodobnie nigdy nie zacząłbym oglądać anime No i w sumie to jedyny film na jaki czekam z niedoczekaniem od lat, wcześniej nie oczekiwałem na żaden film z tak zapartym tchem
Ostatnio edytowany przez Prototype (2013-03-20 22:57:23)
czekam z niedoczekaniem od lat, wcześniej nie oczekiwałem
Bijesz rekord, czekaczu?
Jeszcze trzy inne, starsze fragmenty promocyjne:
1, 2, 3.
I kolejny obrazek SSJG:
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Widać, że humoru, klimat, scenografia i prawdopodobnie jakość walk zachowana, z walkami ciężko powiedzieć, bo za krótko, ale scenografia, klimat i humor, te elementy posiadają raczej wierne odwzorowanie xD Tak czy siak z powodu ogromnego sentymentu, nie mogę się doczekać, bo gdyby nie ta seria, prawdopodobnie nigdy nie zacząłbym oglądać anime No i w sumie to jedyny film na jaki czekam z niedoczekaniem od lat, wcześniej nie oczekiwałem na żaden film z tak zapartym tchem
Ja nie rozumieć twoja mowa
http://www.youtube.com/watch?v=Hy1kle7wx60 - nowy fragment filmu, rip z iTunes
Tłumaczenie ze słuchu, jakby kogoś interesowało.
Bliss: Hmm? Jakbym gdzieś już go widział. Co to za jeden?
Sługa: To Saiyan. Zwą go Son Goku i Kakarotto.
Bliss: Czy Saiyanie nie zginęli wraz ze zniszczeniem planety Vegeta?
Sługa: Nie wszyscy, kilku osiedliło się na innej planecie.
Sługa: Przy okazji, książę Vegeta jest wśród ocalałych.
Bliss: Saiyanie chyba mieli czarne włosy. Poza tym, że też jakiemuś Saiyanowi udało się pokonać Freezę.
Sługa: Wygląda na to, że ci Saiyanie zdołali osiągnąć poziom Super Saiyanów.
Bliss: Że co? Super Saiyanie... Super Saiyanie...
Bliss: Super Saiyanie!
Bliss: Już rozumiem! To on!
Sługa: Co takiego?
Bliss: Eee... Super Saiyan... Eee... Super Saiyan... GOD!
Bliss: Widziałem go w swoim śnie!
Bliss: To uczucie... Śniło mi się, że walczyłem z Super Saiyanem God!
Bliss: Zatem rozpocznijmy już.
Goku: Nie doceniasz mnie. Dobra!
Ostatnio edytowany przez Merry_Nightmare (2013-03-21 21:20:52)
Ty to tłumaczyłeś, Xell?
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
krolik wielkanocny atakuje
ara ara...
Ty to tłumaczyłeś, Xell?
Tak, po jednym obejrzeniu powyższego filmika. W DBZ zazwyczaj są użyte proste zdania. Zaskoczył mnie fakt, że np "Chala Head Chala" można spolszczyć tak, że tłumaczenie będzie zgodne z oryginałem i będzie się to dało tak samo zaśpiewać po polsku.
Saiyanie chyba mięli czarne włosy.
Znaczy, gnietli czarne włosy - bo mięli, to chyba od miąć .
Merry_Nightmare napisał:Saiyanie chyba mięli czarne włosy.
Znaczy, gnietli czarne włosy - bo mięli, to chyba od miąć .
Na szybko pisałem, już poprawiłem. Czyli rozumiem, że zgłaszasz się na QC, gdyby mnie naszła ochota na tłumaczenie tego filmu?
Jak będziesz chciał tłumaczyć i będziesz pisał "to Saiyan", to podziekuję i obejrzę bez napisów
Ostatnio edytowany przez HentaiDymon (2013-03-30 15:51:37)
Hah, trzeba cię będzie, drogi Xellosie, wyposażyć w słownik smoczej terminologii, uwzględniając w tym także polskie odpowiedniki niektórych słówek (te zgodne z zasadami rodzimego). Ale to w swoim czasie .
DZIŚ PREMIERA! Cały świat na to czekał (przynajmniej Smoczy Świat), to teraz jeszcze tylko od pół roku do roku i dostaniemy blurayripa. Póki co, jeśli ktoś głodny niusów i spoilerów, zapraszam do lektury streszczenia Kazenshuu, opracowanego przez dwóch członków teamu stronki, z których jeden miał szczęście być na premierowym seansie w Osace. Ostrzegam, iż jest ono niezwykle szczegółowe i nawet nie zamierzam go tykać, ale zapewne są tacy, którzy wytrzymać już nie mogą (odpowiednio: do seansu filmu, do strollowania jego fabuły). Także enjoy.
PS: Jak na razie zero wzmianki o jakiejkolwiek premierze poza Nipponem...
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2013-03-30 13:44:27)
Jakby ktoś chciał, to jakiś czas temu przełożyłem na polski pięć zwiastunów:
I mam powód, by nie robić rewatcha.
Ale to plota.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Hm, not sure if troll. Zakładam, że wiecie, iż to fake...
[Edit]
@Down:
For? Jakiś neologizm? Na przyszłość: "forów".
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2013-04-08 22:43:01)
Aj, to był żart na prima aprilis na jednym z for.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-08 20:00:52)