Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Dansai Bunri no Crime Edge
Historia opowiada o licealiście, Haimurze Kiri, który od dziecka ma obsesję na punkcie włosów, a konkretnie ich obcinania. Pewnego dnia, słysząc miejską legendę o duchu dziewczyny z długimi włosami, która mieszka na wzgórzu, postanawia udać się w rzekome miejsce. Tam znajduje on Mushiyanokouji Iwai, piękną dziewczynę o bardzo długich, czarnych włosach. Jak się okazuje, jej włosy są przeklęte i nie da się ich ściąć w żaden sposób. Ich spotkanie przerywają jednak siostry Byouinzaka Houko i Byouinzaka Yamane, które grożą mu, by zostawił ją i nie mieszał się w nie swoje sprawy, a sama Iwai mówi mu, że one są potomkiniami dawnych morderców, które posiadają odziedziczoną po nich bronie zwane "Killing Goods". Niedługo później Kiri dowiaduje się od swojego dziadka, że w jego rodzinie był seryjny morderca, który zabijał w dosyć specyficzny sposób - tnąc swoje ofiary nożyczkami, tymi samymi, które są w jego rodzinie od pokoleń i jak się później okazuje, są one jedynym narzędziem, które mogą obciąć włosy Iwai. Kiri jednak nie wie, że jego spotkanie z Iwai rozpocznie starą morderczą grę, w której zwycięży ten, kto zabiję "Królową Włosów", którą okazuje się być Iwai.
Ostatnio edytowany przez Merry_Nightmare (2013-04-04 12:33:21)
Opis fabuły naprawdę odrzuca, co prawda anime może być dobre ale wątpię by fabuła była wysokich lotów.
Byłoby fajne, gdyby skończyło się na 1 epie.
A tak mam poważne obawy czy nie zmieni się w jakieś Mirai Nikki, w trochę bardziej gotyckich klimatach.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Zachęcam do czytania mangi, mi się nawet podoba choć też na początku byłem sceptycznie nastawiony do niej.
Opis podany przez Merry_Nightmare dużo nie opisuje a im dalej tym akcja bardziej nabiera tępa.
Jeszcze raz wszystkich zachęcam:D
Mangą zajmuje sie grupa Jinja Temple, dla leniwych link poniżej:D
http://jinja-temple.pl/viewpage.php?page_id=251
Czy ktoś już w jakiś sposób zapowiedział tłumaczenie tego tytułu?
Zachęcam do czytania mangi, mi się nawet podoba choć też na początku byłem sceptycznie nastawiony do niej.
Opis podany przez Merry_Nightmare dużo nie opisuje a im dalej tym akcja bardziej nabiera tępa.
Jeszcze raz wszystkich zachęcam:D
Mangą zajmuje sie grupa Jinja Temple, dla leniwych link poniżej:D
http://jinja-temple.pl/viewpage.php?page_id=251
Opis napisany w 5 minut po obejrzeniu pierwszego odcinka, więc sorki. ;p
Czy ktoś już w jakiś sposób zapowiedział tłumaczenie tego tytułu?
A co, na shindenie jeszcze nie ma?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Merry_Nightmare - nic do opisu nie mam, głównie chodziło mi, że dużo nie opisuje.
Może i dobrze:P
Tłumaczenie zapowiedziała grupa Jinja Temple:
http://jinja-temple.pl/news.php?readmore=932
Urizithar napisał:Czy ktoś już w jakiś sposób zapowiedział tłumaczenie tego tytułu?
A co, na shindenie jeszcze nie ma?
Nie, rozważałem tłumaczenie, ale właśnie mi przeszło.
Siemka, ja tłumaczę "Narzędzia". Suby są w type, będą w sobotę.
Nie, rozważałem tłumaczenie, ale właśnie mi przeszło.
Buehehe. To ci się udało.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Skończyłem sobie właśnie oglądać anime o niezniszczalnych włosach. Nie było co prawda najwyższych lotów, ale mi się podobało. Stąd pytanie, bo anime wyszło w 2013 roku. Mamy 2015 i choć na koniec pierwszego sezonu było PW po endingu, to wciąż nie ma info o kolejnej części. Co jest tego powodem? Niska sprzedaż czy może brak materiału?
Strony 1