Nie jesteś zalogowany.
Oceny na malu:
Aku no Hana: 5.27
Date A Live: 7.36
E tam MAL, patrz na anidb.
Aku no Hana 5.23
Date a Live 5.54
To i tak stanowczo za dużo dla tego drugiego tytułu.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-07 15:14:04)
Yondemasu yo, Azazel-san. Z - co tu dużo pisać, kto oglądał poprzedni sezon, ten wie czego się spodziewać:
Suisei no Gargantia - zaczęło się jak uwspółcześniona wersja Gunbustera, ale dalej to już chyba będzie Wodny świat...
Ostatnio edytowany przez ill (2013-04-08 09:44:22)
GG: 1677958
2 sezon KNB we wrześniu http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … -september
Super wiadomość, pierwszy sezon był genialny.
A takie krótkie podsumowanie sezonu zimowego.
Pierwszy raz w życiu postawiłem na oglądanie na bieżąco (zazwyczaj oglądam serie w całości i 2-3 na co tydzień). Wybrałem zły sezon, bo był strasznie marny, jednak nawet nic nie wywaliłem (z niektórymi tytułami się wręcz męczyłem, no ale poświęcić się raz na tydzień przez około 20 minut jakoś dałem rady)
Serie, które oglądałem jeszcze z jesiennego sezonu a dobiegły niedawno końca:
Shinsekai yori - ogólnie dobra seria, choć czasami była nudnawa. Oglądał się jednak przyjemnie i nawet wciągała.
Bakuman 3 - przyśpieszyli tempa i sporo pominęli, jednak seria na tym nie straciła. I dobre zakończenie, którego brakowało w mandze.
Zetsuen no Tempest - kolejna dobra pozycja. Wybitna nie, lecz fajna i ciekawa. Miejscami trochę oklapła, lecz zakończenie bardzo dobre.
Little Busters! - Tu miałem jazdy. Bo dwa razy rezygnowałem z serii, nudziła mnie i była o niczym. Sam nie wiem czemu, postanowiłem dokończyć i przyznam, że było warto (jednocześnie cofam co złego o tym anime powiedziałem). Zapowiada się lepszy drugi sezon, który z pewnością obejrzę.
Magi - Jeszcze parę odcinków mi zostało (oglądam z pl napisami), jednak zawiodłem się strasznie. Ogólnie słaba grafika, słaba fabułą i słabe postacie. Pewnie zobaczę 2 sezon, bo klimat dość fajny i liczę, że może będzie lepiej, lecz nie jest to moim priorytetem.
Sakurasou no Pet na Kanojo - Fajna seria. Przyjemna wesoła. Podobało mi się.
Psycho-pass - jedna z ciekawszych pozycji sezonu jesień-zima. Dobry klimat, fajna akcja. Duży plus.
Robotics;Notes - No niestety Steins;Gate to to nie jest, ale daje radę. Miejscami fajne, miejscami nudne, miejscami człowiek się zastanawia, ale o co tu w ogóle chodzi i czy to ma jakiś sens.
I Zima 2013
AKB0048 Next Stage - bardzo słabe, wręcz głupie.
Nekomonogatari (Kuro) - Super fajne i na wysoki poziomie.
Mangirl! - jak na 3 minutowa anime, podobało mi się. Taki zapychacz.
Maoyuu Maou Yuusha - Jedna z fajniejszych pozycji tego sezonu (jak nie najlepsza). Dobrze się oglądało.
Love Live! School Idol Project - Dziewczyny wymiatają. Dobre było.
Minami-ke Tadaima - Trzyma poziom, choć w sumie to już nie śmieszy.
Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru - Beznadziejna, słabe, strata czasu.
Amnesia - Koszmar
Tamako Market - Słodki przeciętniak.
Boku wa Tomodachi ga Sukunai Next - 1 sezon był lepszy. Drugi niby trzyma poziom, lecz czegoś mu brakuje.
Kotoura-san - Początek super, potem oklapło, ale komedia niczego sobie.
Sasami-san Ganbaranai - Oczekuję na napisy, ale mam mieszane uczucia do tej serii. Początek dziwny, potem się wyjaśnia i ogólnie nie jest złe.
Vividred Operation - Nigdy więcej anime o dziewczynkach w majteczkach. Czy to się może podobać?
Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? - Przeciętne, żeby nie powiedzieć, że słabe. Jak dla mnie to takie anime o niczym.
Chyba nic nie pominąłem. Aż wstyd się przyznać, że niektóre z tych serii się oglądało Szczerze zastanawiam się, czy nie jestem przypadkiem masochistą.
Vividred Operation - Nigdy więcej anime o dziewczynkach w majteczkach. Czy to się może podobać?
Oczywiście, że może! No bo trzeba zacząć od tego, że to nie są majteczki!
Sławetny fandomowy guru w tych sprawach gdzieś na forum wyjaśnił dogłębnie, co to jest a co nie jest i podparł się odpowiednimi linkami.
I żeby nie było, nie jestem jakimś fanem małoletnich dziewcząt w obcisłych szortach, po prostu awatar zobowiązuje
GG: 1677958
Kolejny sezon IS: Infinite Stratos // tym razem na podstawie novelki wkrótce http://myanimelist.net/forum/?topicid=582911
Nic mnie już chyba nie zdziwi...
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
@max-kun, wprowadzasz ludzi w błąd. Po prostu zrobili reedycję novelki z nowym designem postaci, do czego została wynajęta nowa osoba. Na jej podstawie chcą zrobić nowe anime, a nie kolejny sezon. Tylko wygląd postaci z już wydanego anime są zrobione na podstawie tych z mangi.
Co ja się rozwodzę, kupa kupą pozostanie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-08 16:55:00)
@marek2fgc dobrze wiedzieć i tak wyjdzie im gniot , mogliby zamiast tego wydać 3 sezon code geass //pomarzyć zawsze mozna
Chyba nic nie pominąłem.
Ani słowa o The Unlimited Hyobu Kyosuke? Normalnie będę płakał.
Stream 2 epa Date a Live
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Po 2 odcinku stwierdzam, że to Anime nie jest takie złe jak na lekką komedyjkę.
@max-kun, wprowadzasz ludzi w błąd. Po prostu zrobili reedycję novelki z nowym designem postaci, do czego została wynajęta nowa osoba. Na jej podstawie chcą zrobić nowe anime, a nie kolejny sezon. Tylko wygląd postaci z już wydanego anime są zrobione na podstawie tych z mangi.
Tyle że nic nie wiadomo o nowym anime. Nowe wydanie nowelki to bardziej dodruk z nowymi obrazkami niż zmiana, która pozwoliłaby na robienie nowego sezonu anime. Jak dla mnie są dwie możliwości: pierwsza, wyemitowany już sezon nie trzymał się nowelki, a teraz zrobią ekranizacje zgodnie z nią; i druga, anime będzie kontynuacją (kontynuacja dzieła bez fabuły???). Cóż, nie zmienia to faktu, że z takim głównym bohaterem, to nawet z fabułą daleko nie zajadą, a z tą, jak wiemy, było ciężko.
Ostatnio edytowany przez Urizithar (2013-04-08 19:14:16)
@marek2fgc dobrze wiedzieć i tak wyjdzie im gniot , mogliby zamiast tego wydać 3 sezon code geass //pomarzyć zawsze mozna
A co ma jedno do drugiego? IS to wytwór 8bit, Gejass to Sunrise
Gdyby zrobili 3. sezon Gisa, to by pewnie też wyszedł straszny gniot, już patrząc na 2. sezon...
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
@Sir_Ace
Bo zawsze można pomarzyć ,że zrobią anime które ma klasę , a nie tylko cycki upychać gdzie się da
Zaraz, zaraz, CG miało klasę?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!