Nie jesteś zalogowany.
Produkcja autorstwa Production I.G.
OP: "Kono Sekai wa Bokura wo Matteita (この世界は僕らを待っていた)" by Minori Chihara
ED: "Sora to Kimi no Message (空とキミのメッセージ)" by ChouCho
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-04-07 18:32:15)
Ktoś oglądał wydanie od [UTW-Vivid]? Jest sens pobierać 730 MB TV-rip w 720p hi10p, kiedy wydanie Horrible'ów jest przeszło dwukrotnie mniejsze?
Niech to jakiś bałwan mi przetłumaczy "ensigna" jako chorążego, to z miejsca daje mu słabą.
Sama baja wydaje mi się nudna i do bólu sztampowa.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2013-04-08 01:00:33)
Podobnie jak Majestic Prince wypadkowa wielu utartych schematów (Macross, Gundam i Gunbuster). Ale w tym wypadku po prosto zrobiono to dobrze. Chciałoby się tylko, żeby za ratowanie wszechświata wziął się w końcu ktoś pełnoletni...
Od strony technicznej bardzo dobrze. Ładna i kolorowa walka w kosmosie (trochę mało dramatyczna) i ładne widoczki na Ziemi. Nieco przeszarżowane projekty postaci.
Zapowiada się niezłe sci-fi/mecha/space opera. Cztery gwiazdeczki (nawet z malutkim plusikiem).
Zostało tylko czekać, co za tydzień pokaże Sunrise.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-04-08 11:22:26)
Po pierwszym odcinku jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Bardzo dobrze zrobione postaci, ciekawie zapowiadająca się fabuła(przypominająca mi trochę Star Oceany), ładna muzyka, piękna oprawa graficzna.
Jak dla mnie, obok Devil Survivora, jedno z najlepiej zapowiadających się anime sezonu.
<KieR> robotic notes bylo niezle
Mnie z kolei pierwszy odcinek mocno kojarzy się z Gundamami i Lost Memories of Xamdou.
Jako że uniwersum Gundama jest mi prawie obce - pierwszy odcinek bajki nawet mi się podobał.
Raczej nie wierzę, że ktoś zrobi do tego dobre pl napisy, więc pozostają ang. ze streamu.
Thebassa chwali, czyli tytuł ssie(?). W ciemno można nie ściągać.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jeżeli będą, to na 95% kiepskie, bo tekst jest trudny (głównie pierwsza połowa, druga jest dużo lżejsza).
To z tą pupą było dobre. Tylko ciekawi mnie, że Ziemianie pierwszy raz widzą tego inteligentnego mecha Sojuszu. Jakaś wojna była i rozłam? Zobaczymy w następnych odcinkach, bo koncepcja na razie jest fajna (chociaż ten główny wróg jest trochę... dziwny).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-09 20:34:19)
Ja przełożyłem, ale ich nie wrzucę z wiadomych powodów. Całkiem prawdopodobne, że nigdy nie ujrzą "światła dziennego" tak jak moje normalne napisy do Girl und Panzer.
Jeżeli będą, to na 95% kiepskie, bo tekst jest trudny
Ale (w pierwszej połowie) nie ma prawie żadnego znaczenia. Space operowa pulpa typu "Nadlatuje wróg! Nastawić pozytrony, ognia!". Można wstawić dialogi z Gundama albo Macrossa i mało kto się skapnie. Chyba tylko Kapitan Bomba by się wyróżniał.
Space operowa pulpa typu "Nadlatuje wróg! Nastawić pozytrony, ognia!". Można wstawić dialogi z Gundama albo Macrossa i mało kto się skapnie.
Dodatkowa jakoś bardzo nudna space opera. Jakby przez opakowanie lizaka polizać...
Panie, jak się zobaczy LoGHa, to już żaden animiec w kosmicznych klimatach podobał się nie będzie .
O dziwo, drugi odcinek określiłbym jako "dobry"
Zgodzę się z przedmówcą, drugi odcinek był dobry i dobrze rokujący na przyszłość. Najbardziej mi się podobała reakcja na potęgę tego robota. Ciekawy jestem czy w następnym odcinku wybrną z tego w jakiś ciekawy sposób czy przewidywalny.
Boje się, że dalej będzie "jesteśmy osom, ale nie mamy prundu w bateriach"... :/
Drugi odcinek również dobry. Faktycznie zapowiada się fajne anime. Bardzo dobra grafika, dawno nie oglądałem tak żywych kolorów w anime. Podoba mi się, również to, że mówią w różnych językach. Zastanawiam się, co będzie dalej, mamy piratów, czy czeka nas inwazja obcych? W sumie nie wiele można się domyślić po pierwszych dwóch odcinkach.
No i dwa pierwsze odcinki są już dostępne z blu-ray'a
W sumie z tego co widzę, odpowiedzialny za to cudo jest Gen Urobuchi (Fate Zero, Madoka, Psycho-Pass), więc spodziewam się wiele.
Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2013-04-14 18:03:34)
Właśnie jestem po trzecim odcinku i mam mieszane uczucia, generalnie odcinek mi się podobał ale podejście do tych piratów wydawało mi się strasznie naiwne. No ale czego się spodziewać po anime?