Nie jesteś zalogowany.
Pobrałam. Obejrzałam. Super robota!
A nie dałoby by się tego zakodować?
Że przy zmianie jakości te przeźroczyste napisy robią się wyraźne?
Tzn. jakby znak wodny który wyłania się z gradientów przy jakiejkolwiek obróbce video?
To nie Harry Potter.
Niedługo jeszcze walną napis jak na shindenie, który będzie u góry się przewijał przez cały odcinek.
@down: Nie zapędzajmy się tak, zniżanie się do ich poziomu to najgorsza możliwa opcja.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-10 20:40:14)
LagoonCompany napisał:A nie dałoby by się tego zakodować?
Że przy zmianie jakości te przeźroczyste napisy robią się wyraźne?
Tzn. jakby znak wodny który wyłania się z gradientów przy jakiejkolwiek obróbce video?To nie Harry Potter.
Niedługo jeszcze walną napis jak na shindenie, który będzie u góry się przewijał przez cały odcinek.
Ten przewijający się pasek z pociskami na shitdena, to nie jest wcale taki głupi pomysł.
Ostatnio edytowany przez Cafer90 (2013-04-10 20:33:59)
Patrząc na to 'cudo' nasuwa się jedna myśl wymuszone oglądanie o angielsku (jak przy Nekomonogatari Kuro) . Nie przeszkadza mi to. W sumie to nie popieram anime online i rozumiem, że nikt nie chce by jego ciężka praca była wykorzystywana bez jego zgody. Nawet ucieszyłbym się z harsubów, tylko gdyby to było nie tak niskiej jakości (bitrate, 8 bit, nie nie chce mi się bawić z robienie screenów i pokazywanie).
No i ta niewiedza, czy następny odcinek wyjdzie za tydzień, czy za rok i czy w ogóle cały sezon dostanie przetłumaczony, nie daj boże znikną linki za 3 dni...
Widocznie jestem za stary (na oglądanie anime nigdy nie będę za stary), ale wojna z anime online i niektóre posunięcia (nie to z hardami) wydają mi się dziecinne, ale cóż.
Miłej pracy nad tytułem. Osobiście uważam, że im więcej hardów, tym lepiej (a jak jeszcze są rewelacyjnej jakości...)
Nawet ucieszyłbym się z harsubów, tylko gdyby to było nie tak niskiej jakości (bitrate, 8 bit, nie nie chce mi się bawić z robienie screenów i pokazywanie).
Tak, tak, tak, to mój ulubiony zarzut. Jakość ssie, bo jest w 8 bitach.
Miłej pracy nad tytułem. Osobiście uważam, że im więcej hardów, tym lepiej (a jak jeszcze są rewelacyjnej jakości...)
Chcesz mieć dobrą jakość, to sobie poczekaj na BD.
Gdzie Wy tu widzicie niską jakość? o.O
@Bajnor, bo niektórzy oglądają 42" z odległości 80 cm. Nie dziw się, że im zawsze będzie źle.
@down: Ja monitor rezerwuje tylko dla wybranych anime! Nie będę go katował nie wiadomo czym.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-11 20:48:10)
Bo niektórzy oglądają na telefonach i 15 calowych lapkach. Nie dziwię się, że nie widzą różnicy.
Ostatnio edytowany przez Robal15 (2013-04-11 20:42:23)
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
Ok, nie było tematu, burdelu nie ma co tu robić, a screeny miały inny rozmiar i rozszerzenie, więc można się pluć. Do wykasowania .
Ostatnio edytowany przez Wakabayashi (2013-04-11 21:54:31)
Dalej nie widać?
Nie, a ty?
Czy wy musicie fapać do tych fajerwerków graficznych? Bodziu, widzisz i nie grzmisz.
Jak było trzeba, to nawet zadowalałem się odcinkami hacka po 33mb.
Edit: Nie ma to jak porównywać obrazek, który waży 46 kb, z innym, który ma 4 mb.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-11 21:38:50)
Mistrzowskie porównanie, serio.
Meh, śmieszni jesteście (adresowane do Wakabayashi, robal i im podobnym).
Chcecie fapać do pikseli - czekajcie na BD 1080p. 10 bit we FLAC-u, a nie że od wersji TV oczekujecie nie wiadomo czego. I już pominę fakt, że takie czasy nastały, że ludzie mają lapki, tablety i inne małe urządzenia, gdzie jak najbardziej oglądają bajki.
Ty dulowaty userze!
Pytanie do użytkowników tabletów (tudzież telefonów) przy okazji. Co działa na tym sprzęcie - w sensie rozdziałka, format video itd.
Bo może niegłupia byłaby wersja na urządzenia przenośne (Mniejsza waga pliku na pewno).
Ostatnio edytowany przez bodzio (2013-04-11 22:17:22)
A oto moje porównanie względem Twojego.
http://screenshotcomparison.com/comparison/18381
Dlaczego Twoje jest takie wyblakłe? :|
@bodzio, u mnie Twoja wersja działa bez zarzutu na S II (ze względu na niski bitrate i 8 bit). Na telefony nie należy robić 10 bitów, bo chyba tylko 4-rdzeniówki dają radę. Na pewno na każdej komórce z androidem (min. 2.1) pójdzie dobrej jakości 480p.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-11 22:24:38)
Cokolwiek, co da się sprzętowo zdekodować. W miarę klasyczny config x264 i 8 bit.
A oto moje porównanie względem Twojego.
Jpg?
down:
nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że pierwszy obrazek Wakabayashi był w jpg.
Ostatnio edytowany przez coellus (2013-04-11 22:26:32)
Ty dulowaty userze!
marek2fgc napisał:A oto moje porównanie względem Twojego.
Jpg?
Moje png, a jego zmniejszyłem i dałem do png, aby nie stracił bardziej na jakości.
@up: Nie wydaje mi się, że dlatego, chyba że w jakimś lipnym programie graficznym coś zrobił (chociaż gradienty to np. wina MPC, jeżeli go używa).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-11 22:31:20)
Hm, może takie 848x480 dorzucić. Jutro coś przekoduję i ci podrzucę do sprawdzenia @marek2fgc.
Już nie porównujcie tych jpg i png, gdy ktoś robił screeny na rozciągniętej rozdziałce.
To mi przypomniało czepianie się o jakość wydania u Songoku. Też ktoś miał coś w 1600x900.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2013-04-11 22:28:39)