#1 2013-04-13 09:31:33

FAiM
Użytkownik

Kakumeiki Valvrave (Valvrave the Liberator)

4e3e02f5.gif

Pokaż spoiler
tv1365704043922.gif

24 odcinkowa produkcja autorstwa Sunrise, której pierwsze 12 odcinków zostanie wyemitowane w tym, wiosenny sezonie - natomiast pozostałe w jesiennym.

OP: "Preserved Roses" by T.M.Revolution x Nana Mizuki
ED1: "Boku ja nai (僕じゃない)" by angela
ED2: "Soba ni Iru yo" (そばにいるよ) by ELISA

>> PV1.5 <<          >> PV2 <<          >> PV3 <<

Jak oceniasz serię po pierwszym odcinku?

1. ★★★★★ [5/5]
  2. ★★★★☆ [4/5]
  3. ★★★☆☆ [3/5]
  4. ★★☆☆☆ [2/5]
  5. ★☆☆☆☆ [1/5]
Oddano głosów: 33

Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.

K5Cqyo6.png?1

#2 2013-04-13 10:33:40

Sir_Ace
Użytkownik

Odp: Kakumeiki Valvrave (Valvrave the Liberator)

Bida z nędzą, typowa gimnazjalna papka. Ani jednego elementu oryginalnego, ani jednego elementu wykonanego dobrze.
Największy zawód sezonu. Znaczy się, połowa ANSI będzie zachwycona.

Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-04-13 10:34:22)

#3 2013-04-13 11:25:23

LordCrane
Użytkownik

Anime jest tak schematyczne,

Pokaż spoiler
że gdy głównego bohatera dźgnięto nożem w serce, to myślę - pewnie ostrze ominęło je o kilka milimetrów, ale gdy oprawca upewnił się, że ofiara nie żyje strzałem z pistoletu, to mówię - nie, teraz to dzieciak na bank przeżyje dzięki jakiejś super mocy.

Mnie nasuwają się mocne skojarzenia z Seedem.

#4 2013-04-13 12:33:47

Ariakis
Użytkownik

LordCrane napisał:

Pokaż spoiler
(...)nie, teraz to dzieciak na bank przeżyje dzięki jakiejś super mocy.

Przecież ten tekst, który się wyświetlał przy uruchamianiu Valvrave zupełnie na nic nie wskazywał, co nie? oczkod

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#5 2013-04-13 12:41:53

Syriusz15
Użytkownik

Zastanawiam się, czy teraz po każdym pierwszym odcinku jakiegoś Anime będzie zakładany oddzielny temat w stylu: "Jak oceniasz pierwszy odcinek?" jezor

#6 2013-04-13 12:55:42

LordCrane
Użytkownik

Ariakis napisał:
LordCrane napisał:

Pokaż spoiler
(...)nie, teraz to dzieciak na bank przeżyje dzięki jakiejś super mocy.

Przecież ten tekst, który się wyświetlał przy uruchamianiu Valvrave zupełnie na nic nie wskazywał, co nie? oczkod

Mówisz o "warunkach rejestracji", które liczą chyba z 10 długich zdań, a wyświetlają się chyba z 1,5 sekundy, i których żaden normalny człowiek nie jest w stanie przeczytać bez zatrzymywania filmu?

Ostatnio edytowany przez LordCrane (2013-04-13 12:55:59)

#7 2013-04-13 12:56:44

Hunter Killer
Moderator

Syriusz15 napisał:

Zastanawiam się, czy teraz po każdym pierwszym odcinku jakiegoś Anime będzie zakładany oddzielny temat w stylu: "Jak oceniasz pierwszy odcinek?" jezor

+10

155222.jpg zzsldjt.png

#8 2013-04-13 13:14:02

Sir_Ace
Użytkownik

Syriusz15 napisał:

Jestem jak najbardziej za. W dziale "O anime" można by wręcz stworzyć sekcję "Bieżący sezon", z którego tematy byłyby przenoszone po zakończeniu serii.

Mnie osobiście opisy, opinie ludków i obrazki bardzo pomagają w doborze serii.

#9 2013-04-13 13:39:03

Johny2.0
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Bida z nędzą, typowa gimnazjalna papka. Ani jednego elementu oryginalnego, ani jednego elementu wykonanego dobrze.
Największy zawód sezonu. Znaczy się, połowa ANSI będzie zachwycona.

Kolego, większy zawód to zapewne sprawił Majestic Prince. To jest dopiero wielkie  kupa sezonu!
Ale co do reszty to się zgadzam.

#10 2013-04-13 13:41:22

Qashqai
Użytkownik

Oklepane jak diabli, ale śmiesznie się ogląda smile_lol koleżanka umiera (a taki waifu material  placze), gościu randomowo siada za stery, staje się gwiazdą internetu a potem wampirem. Zagięło mnie, oglądam dalej smile_big
A, ale design mecha mi się podoba, 10/10 kupiłabym figurkę xD

Qashqai.png

#11 2013-04-13 13:50:01

Johny2.0
Użytkownik

LordCrane napisał:

Anime jest tak schematyczne,

Pokaż spoiler
że gdy głównego bohatera dźgnięto nożem w serce, to myślę - pewnie ostrze ominęło je o kilka milimetrów, ale gdy oprawca upewnił się, że ofiara nie żyje strzałem z pistoletu, to mówię - nie, teraz to dzieciak na bank przeżyje dzięki jakiejś super mocy.

Mnie nasuwają się mocne skojarzenia z Seedem.

Mnie się skojarzył z Code Geass.
Jeśli drugi epek będzie taki sam jak pierwszy, to będzie kolejny drop cholera

P.S. Jak wkleić do jednego posta od razu dwa  różne cytaty?

#12 2013-04-13 13:54:15

Hidu
Użytkownik

Hmm, cytuj pierwszy, ctrl-a, ctrl-c, cytuj drugi, ctrl-v jezor

Ostatnio edytowany przez Hidu (2013-04-13 13:54:30)

#13 2013-04-13 13:55:49

LordCrane
Użytkownik

Qashqai napisał:

Oklepane jak diabli, ale śmiesznie się ogląda smile_lol koleżanka umiera (a taki waifu material  placze), gościu randomowo siada za stery, staje się gwiazdą internetu a potem wampirem. Zagięło mnie, oglądam dalej smile_big
A, ale design mecha mi się podoba, 10/10 kupiłabym figurkę xD

Z tą koleżanką to nie byłbym taki pewny. Coś czuję, że wróci do życia (a przynajmniej w duchowej formie). W ostateczności będzie wiecznie przewijała się we wspomnieniach gimbusa, będąc jego motywacją do walki (zemsty).

#14 2013-04-13 14:00:33

Sir_Ace
Użytkownik

Obstawiam, że ona żyje (90%), jest lekko zdeformowana (40%), zrobią jej pranie mózgu (60%), a mentorem zostanie gość w masce (30%).

#15 2013-04-13 14:07:46

Johny2.0
Użytkownik

Hidu napisał:

Hmm, cytuj pierwszy, ctrl-a, ctrl-c, cytuj drugi, ctrl-v jezor

Thx okej

#16 2013-04-13 14:48:36

Ariakis
Użytkownik

LordCrane napisał:

Mówisz o "warunkach rejestracji", które liczą chyba z 10 długich zdań, a wyświetlają się chyba z 1,5 sekundy, i których żaden normalny człowiek nie jest w stanie przeczytać bez zatrzymywania filmu?

Nie. Mówię o tym:
http://i.imgur.com/C3J6CHa.jpg

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#17 2013-04-13 14:51:50

Foris
Użytkownik

Ktoś to planuje tłumaczyć? Pytam ponieważ nie wiem czy czekać na przekład czy oglądać po angielsku.

#18 2013-04-13 15:15:18

LordCrane
Użytkownik

Ariakis napisał:

Hmm, rzeczywiście, coś to może sugerować, aczkolwiek można to zdanie interpretować różnie (w momencie, w którym się pierwszy raz pojawia). Ja sądziłem, że ma ono bardziej filozoficzny wydźwięk niż dosłowny. Ale bynajmniej nie wskazuje ono, że po potwierdzeniu zostanie się nieśmiertelnym. Rezygnacja z bycia człowiekiem nie równa się z miejsca nieśmiertelności.
Niemniej chyba nie do końca zrozumiałeś wydźwięk mojej wcześniejszej wypowiedzi. Chodziło mi o to, że bohater w takiej bajce musi przeżyć - jeśli nie dzięki szczęściu, to jakiejś super mocy. Więc po dwóch strzałach w pistoletu (czyli upewnieniu się, że ofiara nie żyje) stało się jasne, że będzie to jakaś nadzwyczajna siła.

Foris napisał:

Ktoś to planuje tłumaczyć? Pytam ponieważ nie wiem czy czekać na przekład czy oglądać po angielsku.

Źle zadałeś pytanie. Powinieneś zapytać, kto planuje to tłumaczyć i udostępnić w formie... (tutaj preferowana przez ciebie forma polskich napisów). Bo jeśli miałbym odpowiedzieć na zadane przez ciebie pytanie, to tak. Ja planuję, a nawet już przetłumaczyłem pierwszy odcinek tego animca, ale w żadnym wypadku nie mam zamiaru go udostępniać. A już na pewno nie w najbliższym czasie.

#19 2013-04-13 19:36:43

Sacredus
Użytkownik

Qashqai napisał:

W 100% się zgadzam. Wszystko było, ale baja w sama w sobie zła nie jest.

Tylko mi pojazdy, w których shwarz charaktery wpadły do szkoły bohatera przypominają Tie Fightery Imperium z Gwiezdnych Wojen?

#20 2013-04-13 20:27:43

Ariakis
Użytkownik

LordCrane napisał:

Rezygnacja z bycia człowiekiem nie równa się z miejsca nieśmiertelności.
Niemniej chyba nie do końca zrozumiałeś wydźwięk mojej wcześniejszej wypowiedzi.

Nie równa się. Z drugiej strony nie wiemy czy on jest nieśmiertelny. Wysadzenia atomówką może nie przeżyć. smile_big W każdym bądź razie 'zakontraktowanie' mecha w jakiś sposób go zmieniło.

LordCrane napisał:

Chodziło mi o to, że bohater w takiej bajce musi przeżyć - jeśli nie dzięki szczęściu, to jakiejś super mocy. Więc po dwóch strzałach w pistoletu (czyli upewnieniu się, że ofiara nie żyje) stało się jasne, że będzie to jakaś nadzwyczajna siła.

Ale w jakiej bajce bohater definitywnie żegna się z życiem w ogóle, a w szczególności już w pierwszym odcinku? Czy to będzie szczęście, moc, kosmici, lekarz-cudotwórca, kontrakt z Szatanem, utajone DNA czy whtvr jasnym jest, że bohater przeżywa.

Stopka forum

© Animesub.info 2024