Nie jesteś zalogowany.
Przesadzasz.
Bynajmniej. Wady są clou tytułu, a zalety nieistotnym suplementem.
Manga ma fatalną kreskę, ale fabułę ma na najwyższym poziomie, co pokazują rankingi sprzedaży tomów, które są w top 10.
Przeca Naruta i inne szuneny aż ociekają fabułą...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Przeca Naruta i inne szuneny aż ociekają fabułą...
Ale nie takiej jakości.
Ale nie takiej jakości.
Powiedz mi, czym się różni ten cały Shingeki no Kyojin od ww. Klasyczny schemat. Sierocy młodzieniaszek z mlekiem pod nosem strasznie dotknięty przez los postanawia stać się pr0, aby dowalić złu, chronić nakama i udowodnić światu jakieś popierdułki.
arystar jak czytałem mangę jedyną różnicą było to że wiele postaci drugoplanowych ginęło, ale tak to pasowało do ww. schematu.
Czyli taki shonen udający że jest seinenem
W Naruto też giną. Inna para rękawiczek, że później ni stąd, ni zowąd ożywiają, ale... Bym się nie zdziwił, jakby i w tym animu się reinakrnowali.
Sierocy młodzieniaszek z mlekiem pod nosem strasznie dotknięty przez los postanawia stać się pr0, aby dowalić złu, chronić nakama i udowodnić światu jakieś popierdułki.
Dobry troll nie jest zły.
Jak na razie żadna z tych rzeczy się nie spełniła. Główny bohater nikomu nie dowalił, ba, on wszystkie pojedynki przegrywa. Nikogo nie chroni. On jest chroniony przez wszystkich i itd. To powiedz, jaki shounen jest według ciebie dobry?
Ostatnio edytowany przez Robal15 (2013-04-14 21:58:09)
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
To powiedz, jaki shounen jest według ciebie dobry?
Odpowiem we własnym imieniu.
Chociażby Hajime no Ippo czy GTO.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-14 22:00:00)
Robal15 napisał:To powiedz, jaki shounen jest według ciebie dobry?
Hajime no Ippo.
A to nie jest 100% schemat?
Już nie mówiąc - pomagam w sklepie, mam ośmiopak na brzuchu, pobiło to nawet Usoppa, który też ma niezły kaloryfer, ale to chyba zboczenie Japończyków - każdy od urodzenia ma umięśniony brzuszek, ale żeby mieć umięśnione ręce, to trzeba ćwiczyć.
Edyt: Dzięki za opinie, przynajmniej wiem, że to nie jest nic wykwintnego, więc nie ma co czasu marnować.
@dół
A, to spoko, sądziłem, że tak bardziej ogólnie.
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-04-14 22:11:14)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Tylko nie porównuj z shounenami typu Naruto, Bleach czy One Piece, jeżeli chodzi o schematyczność, ponieważ Hajime no Ippo (manga) jest z 1989 r.
@down: O! To jest męski tytuł!
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-14 22:08:10)
W takiej tematyce bajki dla chłopców nie mogą być dobre, zawsze będą ssać, więc jakiekolwiek wypisywanie tytułów jest bez sensu.
Ale jeśli chcesz przedstawicielem szunena z nazwy, to prosz - kultowy Sakigake!! Otoko Juku.
Powiedz mi, czym się różni ten cały Shingeki no Kyojin od ww. Klasyczny schemat. Sierocy młodzieniaszek z mlekiem pod nosem strasznie dotknięty przez los postanawia stać się pr0, aby dowalić złu, chronić nakama i udowodnić światu jakieś popierdułki.
Od schematu odbiega to, że nie staje się pro (lepszy niż średnia, ale nie pro, pro jest Mikasa), nie ma zamiaru dowalić złu i uratować świata, nie broni nakama
On chce
Ostatnio edytowany przez xardas100 (2013-04-14 22:20:02)
^ WHUT?! On nie chce chronić NAKAMA?! Coś ściemniasz.
Mikasę, przyrodnią siostrę tak, ale innych z oddziału nie koniecznie w najnowszym rozdziale
Ja nie uważam fabuły kjodzina za genialna, jakaś ona taka chaotyczna. Jada za mur wracają znowu jadą znowu wracają, czegoś mi tam brakuje.
Hmm, ani razu przecież za Mur Maria nie wyjeżdżają 0.o (Nie licząc 15 sekund początku 1 odcinaka i rozdziału).
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-04-14 22:41:29)
Mikasę, przyrodnią siostrę tak, ale innych z oddziału nie koniecznie w najnowszym rozdziale
Pokaż spoileroderwał jednemu rękę
> nope.jpeg
Mikasa nie jest jego przyrodnią siostrą .
xardas100 napisał:Mikasę, przyrodnią siostrę tak, ale innych z oddziału nie koniecznie w najnowszym rozdziale
Pokaż spoileroderwał jednemu rękę> nope.jpeg
Dokładnie.
Siostra – nazwa relacji rodzinnej dla innego dziecka wspólnych rodziców (siostra rodzona) lub tylko jednego wspólnego rodzica (siostra przyrodnia).
xardas100 napisał:Mikasę, przyrodnią siostrę tak, ale innych z oddziału nie koniecznie w najnowszym rozdziale
Pokaż spoileroderwał jednemu rękę> nope.jpeg
Fakt ^.^'' została zaadoptowana przez jego rodziców
Ostatnio edytowany przez xardas100 (2013-04-14 22:52:49)
Moglibyście łaskawie zamieszczać spoilery w specjalnych oznaczeniach? Albo od razu streśćcie historię do najnowszego rozdziału, co się będziemy szczypać.
Przez spoiler rozumiem fabułę wykraczającą za miejsce, w którym aktualnie jest ona w Anime. Wydaje mi się, że 1 post miał sprowokować dyskusję odnośnie Anime - nie Mangi.