Nie jesteś zalogowany.
Ponawiam mojego posta, w ramach treningu przed maturka mogę przetłumaczyć jakieś anime. Miałem tłumaczyć da capo ale niebyło zainteresowania, wiec czekam na propozycje. Od razu mowie ze nie chce mi się tłumaczyć jakiegoś zapomnianego anime gdzie ktoś nie skończył tłumaczyć i zostały 4 odcinki do przetłumaczenia. Musi mi to sprawiać przyjemności wiec musze się w to wkręcić od samego początku
to ja proponuje Slam Dunk albo Hajime no Ippo[respekt]
LOVELESS ale cie to pewnie nie zainteresuje bo to shounen-ai [wstyd] ale mnie jakos ciagnie zeby to obejrzec bo tam jest ladna kreska ^^"
Czemu nie... Nawet sobie sprawy nie zdajesz co ja oglądam
Czekam na kolejne propozycje
Dobry sposób na naukę. Ja w odróżnieniu od Ciebie całkowicie zawieszę tłumaczenie po 24 odcinku Basiliska, by szkolić niemiecki. Przez to tłumaczenie anime języki obce zaczęły mi się plątać.
BTW, może coś z niemieckiego by przetłumaczył.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
hehe a no sposob mysle ze dobry nawet nauczyciel od angieslkiego mowil zeby czytac w necie jakis tekst i starać sie go tlumaczyc. Skoro już mam coś tlumaczyć to lepiej tlumaczyć z pożytkiem dla innych
to heart 2 narazie nie bo sciagnolem poprzednie 2 serie i jeszcze nie obejzalem (ale to sprawa tygodnia )
A love love to widze moj gatunek moze masz linka do torrenta ??
Ostatnio edytowany przez kurz_weber (2006-02-28 22:00:42)
Piszesz, że musisz mieć z tego przyjemność. Wobec tego sprawa jest prosta - zjajdź sobie anime, które bardzo lubisz, a którego nikt jeszcze nie przetłumaczył.
problem w tym ze ja takiego anime nie znalazlem. Moja lista anime ogranicza sie do kultowych tytulow do ktorych sa juz napisy.
http://a.scarywater.net/hell/ tylko ,że na torrencie są odc 1-6 , pozostałe 3 widzałem tylko na emulu
żeby nie było,że nie mówiłem odc 1-5 są przetłumaczone przez bagera , który "Opuszczam AnimeSub z pewnych przyczyn na czas nieokreślony więc Love Love ep 6-9 nietłumaczę"
problem w tym ze ja takiego anime nie znalazlem. Moja lista anime ogranicza sie do kultowych tytulow do ktorych sa juz napisy.
W takim wypadku zajrzyj do tematu "Co chcięlibyście mieć przetłumaczone" wybierz sobie tytuł, ściągnij go i zacznij tłumaczyć
ja zaś proponuje dragon balla 1 serie(przetłumaczono chyba tylko 2 odc.[placze] a reszta[rip]) [respekt]8-D[yahoo][okej]
Ja proponowałbym przetłumaczyć Aria: The Animation lub Saiyuki. Sam osobiście i tak oglądam po angielsku, ale napisy dobrze by było mieć
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
A może Xenosaga od Anime-Kraze i dokończyć bardzo fajne Hachimitsu to Clover pod RAW i Solar ?
Ostatnio edytowany przez RoninR (2006-03-05 19:05:47)
to ja proponuje Xenosaga ... Maburaho ... Rozen Maiden Traumen ... Jubei-chan
proponuję abenobashi mahou shotengai
Ja również bym coś przetłumaczył, ale, o ile to możliwe, podajcie od razu linka do proponowanej serii (najlepiej z http:)).
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-04-12 06:25:19)
Skoro jesteĹcie chÄtni to moĹźe You're Under Arrest - The Movie[cool]
A może Pita Ten, przetłumaczono jedynie 9/26.