Nie jesteś zalogowany.
Mam problem, podejrzewam że to wina kodeków. Obraz w każdym playerze jest tak jakby był przez mgłe. Zamist ostrego i kolorowego, jest przyblakły i zamglony. Posiadam najnowszą mega paczke k-lite
zobacz czy nie grzebales w ustawieniach ekranu (w sterownikach grafiki) - mozna tam zmieniac rozne pierdoly dla video.
A może to takie anime jest . Pamiętam jak dziś przebrzydły obraz w X TV - po trzecim odcinku wymiękłem bo nie mogłem dłużej na to patrzeć.
Ja cos takiego miałem na Boogiepop Phantom [P-A]... chyba tak powinno tam być
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
To jest może strzelanie z armaty do muchy, ale poszukaj punktu przywracania systemu z czasu, kiedy było lepiej. Wiem - trza być twardym i nie pękać, pokazać komputerowi kto jest panem itd., ale też nerwów szkoda. Przywracanie systemu potrafi pomóc na takie problemy z kodekami.
No przypadkiem a dokładnie FMP Fumoffu
Jak zawsze, poprosze o kilka informacji:
1) Czy to jest we wszystkich filmach? Jeśli nie to czym są te filmy kompresowane (użyj Gspot)
2) Czym odtwarzasz te filmy? Natywny dekoder czy filtry FFDShow?
3) Jaki player?
Zbytnie rozmazanie i zamglenie obrazu może byc spowodowane przez... deblocking. Tak, tak. Jeśli jest on za silny to może dać takie a nie inne efekty (często widoczne przy dekodowaniu h264 przez libavcodec z FFDshow).
Inna przyczyna mogą być najzwyklejsze ustawienia ostrości, nasycenia itd, w któymś z tych:
- dekoder
- filtry (np FFDShow)
- player
- sterowniki k graficznej (nakładka wideo - overlay)
A może poprostu już wzrok sie popsuł od nadmiernego oglądania anime i masz obraz rozmazany.
Mi się takie coś działo zainstalowałem CCCP i przestało:P
PS: Czy FMP fumoffu został "zhardsubowany" przez jakąś polską grupę fansuberską?
Made in Manganime & PaskudnyTeam, lecz jak na razie dopiero pierwszy epek. Prace nad kolejnymi trawają
No właśnie u mnie tak przy aktualnie ściaganym [LIME] Girls Bravo MKV. Szczelnie to było dla mnie zastanawiające, ponieważ MKV jak się mówi lepiej zachowuje jakość orginału.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-28 12:52:41)
Działo się to ze wszystkimi playerami subedit, allplayer, mediaplayer i vlc. Winą był filtr w ffdshow - "levels" . Dziękuje wszystkim za pomoc. Kurcze chciałem zrobić screena jak to wyglądało, ale sie nie da Hypersnap i onenote nie ściąga obrazu z allplayera (zamglony) a z mplayera i subedita tak (poprawny) i niestety nie mogę pokazać jak to było. Najważniejsze że działa Dzięki jeszcze raz za pomoc ;-)
edit://
Niestety zbyt wczesnie się ucieszyłem I znów obraz jest jak przez mgłe. Wkurzyłem się i wywaliłem cały ffdshow ale nic to nie dało Dzieje się to na wszystkich playerach.
Ostatnio edytowany przez yasiu777 (2006-02-28 15:39:23)
Nie pomogło Bajer jest jeszcze w tym że usunołem tym programem jakieś pliki i nic nie chciało odtwarzać. Musiałem je odzyskać. Po przywruconym stanie obraz taki jak przedtem
Zrobiłem jeszcze raz - według instrukcji i nadal to samo Nie wiem jak to się mogło samo tak zrobić, a gdzieś indziej może to siedzieć ? Może nie wszystkie filtry sie odinstalowały ? Jak próbowałem z tym ustawieniami fdschow to naprawiłem to, ale po paru minutach znów powrucił do mgły. Kombinowałem na wsyzstkie sposoby i nic!
Ostatnio edytowany przez yasiu777 (2006-02-28 21:29:00)
znów był dobry obraz. Właczyłem subedita był dobry, mplayery zamglony wyłaczyłem oba i znów właczyłem mplayer dobry, subedit zamglony . Teraz wszystkie są zamglony znów To wszystko pewnie przez te ffshow
Ostatnio edytowany przez yasiu777 (2006-02-28 22:15:52)
Nie pomogło Bajer jest jeszcze w tym że usunołem tym programem jakieś pliki i nic nie chciało odtwarzać. Musiałem je odzyskać. Po przywruconym stanie obraz taki jak przedtem
LOL... po co odzywskiwales? Właśnie o to chodzilo zeby usunac pliki... do tego jest ten program...
ROTFL
Ale cyrk.
Czy za każdym razem jak masz zamglony to masz dekodowany materiał przez FFDShow?
Jakie filtry w FFDShow masz włączone?
P.S.
@constans73: MKV nie ma akurat żadnego związku z jakością materiału, który przechowuje. Akurat tak się złożyło, że zazwyczaj ma materiał dobrej jakości, ale to tylko taki "zwyczaj".
Za każdym razem gdy włanczam film, to włanczają sie 2 ikonki ffdshow w trayu. Nie mam nic odchaczone ptakiem oprócz ustawień "default" (mam tu na myśli menu ikonek), zaś jak włanczam okno konfiguracji to nie mam nic zaznaczone.
Tak.
A jakby mi ktoś przesłał swoje ustawienia do ffdshow, dało by rade usunąć ten problem ?