Nie jesteś zalogowany.
HBO szykuje serial na podstawie mangi Monster. Reżyserem ma być Guillermo Del Toro a scenarzystą Steven Thompson.
Jakoś nigdy nie mam zaufania do filmów na podstawie mangi. Cóź, pewnie obejrzę, ale przewiduję że to będzie kolejny kit.
HBO robi dobre seriale, więc można liczyć na przyzwoitą adaptację. Przynajmniej na to liczę.
Ostatnio edytowany przez arystar (2013-04-25 12:08:45)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dokładnie. Gdyby to była inna stacja, to bym się obawiał, a że wpada to w ręce HBO i jeszcze takich osób, jak Guillermo Del Toro i Steven Thompson to po prostu musi się udać.
Niby fajnie, bo to HBO, ale mimo to mam obawy, że mogą jednak nie podołać. Ale liczę na udaną adaptację, bo bardzo mi się podobało anime, mangi nie czytałem, ale jeśli anime było tak dobre, to manga musi wymiatać. Czekam osobiście z niecierpliwością.
Anime Monster jest najwierniejszą ekranizacją mangi jaka może istnieć. Przedstawia wydarzenia dosłownie panel po panelu z zachowaniem tych samych ujęć.
Realia telewizji są jednak bezlitosne i produkcja zostałaby spłycona pod amerykańskiego widza. Akcja oczywiście w USA zamiast Niemczech i Meksyku robiącym za Republikę Czeską. Del Toro nie miałbym specjalnie dużo do gadania.
Nigdy nie wybaczę też tej stacji, że trzepią taki plebs jak Gra o tron zarabiając krocie, a Rzym zdjęli po drugim sezonie.
Nigdy nie wybaczę też tej stacji, że trzepią taki plebs jak Gra o tron zarabiając krocie, a Rzym zdjęli po drugim sezonie.
Serial jest niezly , a ksiazka na podstawie ktorej go kreca naprawde zajebista
ara ara...
Zarathustra napisał:Nigdy nie wybaczę też tej stacji, że trzepią taki plebs jak Gra o tron zarabiając krocie, a Rzym zdjęli po drugim sezonie.
Typowe "pop fantasy", nic specjalnego. Początkowo uśmiercanie głównych bohaterów i dodawanie masy nowych postaci było ciekawe, ale potem stało się bardzo nużące.
A co do Monstera - obejrzę z miłą chęcią.
Ostatnio edytowany przez Sado (2013-04-25 16:11:07)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Podejrzewam, że dam szansę, ale mam bardzo mieszane uczucia. Akurat Monster to dzieło, w którym nie ma tylu akcentów Japońskich, żeby można było jakoś wybitnie to skopać.
Nic mi te nazwiska nie mówią, ale wierzę, że może powstać coś sensownego.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Tak, szczególnie bitwy z czarnym ekranem i odgłosami w tle za 6 milionów dolarów na odcinek. Lepsze sceny batalistyczne były w Rodzinie Borgiów.
Mam wątpliwości co do tego tworu
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
I tak zapewne będzie lepsze niż Black Jack od FOX.
Kilgur napisał:Serial jest niezly , a ksiazka na podstawie ktorej go kreca naprawde zajebista
Tak, szczególnie bitwy z czarnym ekranem i odgłosami w tle za 6 milionów dolarów na odcinek. Lepsze sceny batalistyczne były w Rodzinie Borgiów.
W ksiazce nie bylo mocno rozbudowanych scen batalistycznych, przynajmniej w tej czesci zekranizowanej do tej porty, wiec
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2013-04-25 19:48:56)
ara ara...
A to muszą być takie, żeby serial ze sporym budżetem prezentował chociaż średni ich poziom?
W każdym razie książka mnie nie interesuje w tym momencie. Piszę o serialu, który jest jej spłyconą wersją. Nikt nie oczekuje oblężenia na miarę tego z Królestwa Niebieskiego, ale twórcy serialu odwalają miejscami kaszanę.
Marudzisz, są cycki
Swoją drogą, motyw pań z domu uciech, które nie chciały kasy od pomagiera karzełka, rozwalił mnie
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
W Spartakusie masz sto razy lepsze cycki.
W Spartakusie ostatnio podobno są same cycki - kumple się skarżyli, że dochodzą takie odgłosy, że w pracy nie można spokojnie pooglądać ;p
Ta seria od S01E01 do S03E10 opierała się na cyckach i komiksowej przemocy.