Nie jesteś zalogowany.
Moim zdaniem informacje z Index-a nie są spoilerami.
Prawdopodobnie zekranizują też krótkie opowiadanie "Railgun SS: Liberal Arts City" - był hint w czwartym odcinku .
A teraz w mandze trwa kolejny arc: "Daihasei Festival Arc".
Hint na ekranizację tego SS był już w pierwszym epku.
Na Daihaseisai arc nie ma szans z tej prostej przyczyny, że nie jest skończony. Minie jeszcze prawdopodobnie 5-6 miesięcy(kto wie czy nie więcej, jeśli autor dalej będzie wydawał czapki po około 20 stron.) nim doczekamy się jego końca.
Ostatnio edytowany przez StaticLord (2013-05-12 18:39:48)
Nie powiedziałbym, bo w mandze też była wzmianka o tej wycieczce.
Dopiero w czwartym odcinku podali nazwę miasta .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-05-12 19:41:37)
Liberal Arts City arc, który dzieje się między 3, a 10 września zostanie zekranizowany. To jest pewne. Mieliśmy hinta w pierwszym epku, a później w bodajże 4 epku rozwiano wszelkie wątpliwości, że chodzi właśnie o ten arc.
Ja mówiłem, że raczej nie ma szans na obecny arc z mangi, czyli Daihaseisai(festiwal sportowy), ponieważ manga nie zdąży zakończyć tej historii przed zakończeniem animca.
Jeśli zostanie im trochę czasu antenowego po Sister arcu i LAC, w co bardzo wątpię, to pewnie Kamachi coś im wymyśli. Bardziej jednak obstawiam, że tak przeciągną skończony materiał, że idealnie zmieszczą się z tymi dwoma arcami w 24 epkach. Do tej pory jeden epek pokrywał jeden rozdział mangi, a Sister arc jest dość długi(21 rozdziałów). Teraz zaczyna się akcja, tempo przyśpiesza to i pewnie na jeden ep przypadnie więcej czapków, ale mimo to nie zostanie im dość czasu, żeby prócz LAC zmieścić w tym sezonie jeszcze Daihaseisai.
No F***** way.
Ostatnio edytowany przez StaticLord (2013-05-12 19:25:48)
Ech... chodziło mi o to, że w pierwszym odcinku tak naprawdę nie było hinta - bo w mandze też wspomnieli o tej wycieczce.
Uh, derp ze mnie. Zrozumiałem twoją poprzednią wypowiedź zupełnie inaczej.
Imo za dużo fillerów. Ale za tydzień ITEM .
Owszem, za dużo fillerów. Kilka razy prawie przysnąłem, choć to głównie wina całodniowej sesji z nowym tomikiem LN.
Mam nadzieję, że dadzą sobie siana z tymi wstawkami z Saten i spółką w przyszłym tygodniu. Nie mam nic przeciwko słodkim i lekkostrawnym scenom z pozostałymi dziewczynami, ale nie w samym środku mrocznej, depresyjnej i pełnej napięcia historii. To psuje atmosferę.
Ostatnio edytowany przez StaticLord (2013-05-25 10:36:41)
Skoro mowa o ITEMie, news na CR dla ciekawych, kto podłoży im głos.
Mugino Shizuri - Ami Koshimizu (Spice and Wolf's Holo)
Po prostu muszę to zobaczyć usłyszeć.
Chcąc dotrzeć do tego tytułu powinienem pierw przebrnąć przez Toaru Majutsu no Index, następnie Toaru Majutsu no Index II i dopiero wtedy Toaru Kagaku no Railgun oraz drugi sezon? Czy może powinienem się trzymać daty wydawania, czyli Toaru Majutsu no Index, Toaru Kagaku no Railgun, Toaru Majutsu no Index II i skończyć na tym tytule?
@marek2fgc
Dzięki, tak podejrzewałem i tak też uczynię Teraz muszę jakoś przepchać wersje BD na moim 200 GB dysku...
Ostatnio edytowany przez CoUsT (2013-05-28 18:40:30)
To, co się dzieje obecnie w railgunie S, przedstawia jeden z aktów z pierwszego indexa, jednak z perspektywy Misaki. Więc nieważne, jak zaczniesz, i tak zaspoilujesz sobie końcówkę (jednak dowiesz się innych rzeczy).
Ogólnie najlepiej lecieć datą wydania.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-05-28 18:31:25)
Wow... cały odcinek bez fillerów.
I nie powinno być fillerów przez najbliższe 2-3 epki. Ewentualnie krótkie wstawki, bardzo krótkie.
Nazwy odcinków mówią same za siebie.
09 "AIM Stalker"
"Eiaiemu Sutōkā" (能力追迹 (AIMストーカー)) June 7, 2013
10 "Meltdowner"
"Merutodaunā" (原子崩し(メルトダウナー)) June 14, 2013
11 "Vending Machine"
"Jidō Hanbaiki" (自動販売機) June 21, 2013
12 "Tree Diagram"
"Tsurii Daiaguramu" (樹形図の設計者(ツリーダイアグラム))
Nie wyobrażam sobie wciskania reszty dziewcząt do odcinka 8 i 10. W 11 i 12 spodziewam się co najwyżej minutowych\kilkuminutowych wstawek.
Takie małe porównanie z Indexem:
Kolejne porównanie:
No, jak panowie z J.C. Staff utrzymają taki poziom do końca, to będę wniebowzięty.
Jestem przekonany, że Index 3 i na dobrą sprawę jakakolwiek kolejna seria z uniwersum Raildexa będzie bardzo dopracowana pod każdym względem. Railgun S jest wyznacznikiem tego, jak zamierzają traktować jednego ze swych głównych cash makerów.
Edit: Szanse na LAC arc maleją. Nagai powiedział w wywiadzie, że po Sister arcu puszczą coś swojego i seria powróci klimatem do jedynki.
Ostatnio edytowany przez StaticLord (2013-07-21 13:02:59)
Czyli będzie jakiś odcinek z kupnem strojów kąpielowych(to juz bedzie 3. strój Saten w przeciagu dwóch sezonów), jakaś plaża/basen, jakaś impreza urządzana przez Tokiwadai i parę pierdół o jedzeniu ciasta i piciu herbaty.
Ostatnia nadzieja fanów(bynajmniej tych czytających LN) w tym, że nie powiedział jasno ile czasu antenowego ta historia zajmie. LAC to jakieś 2, ewentualnie 3 odcinki, także mogą wcisnąć coś swojego(za aprobatą Kamachiego) i następnie zrobić LAC.
LAC to idealna historia do wrzucenia kilku odcinków o SOL Mikoto i spółki. Mogliby to spokojnie pogodzić, dlatego wciąż liczę, że to zaadoptują.