Nie jesteś zalogowany.
Wyjdzie post pod postem, i że odkopuję coś starego, ale trudno.
Obejrzałem dziś 231 ep Gintamy. Jest on o pogrzebie właściciela baru, w którym stołował się Gin i Hijikata. I powiem szczerze - lekko zgłupiałem. Czy ktoś pamięta już tego typu odcinek? Czy może po prostu fakt przeczytania mangi dość niedawno tak mi namieszał?
Szczerze mówiąc to chyba już coś podobnego widziałem, ale nie przypomnę sobie, który to był odcinek.
O ile mnie pamięć nie myli to był arc z rozpadem Shinsengumi.
O ile mnie pamięć nie myli to był arc z rozpadem Shinsengumi.
Pokaż spoilerA dokładniej pogrzeb Yamazakiego, gdzieś koło 100-110 epa
Nie do końca o to mi chodziło - postać ducha, pogrzeb, małżonka, która rozpoznaje męża po
231 jeszcze nie oglądałem, a podobnych scen wcześniej nie kojarzę, chyba myli Ci się z mangą
Nie wiedziałem gdzie napisać to napiszę tu ;P
Szukam napisów do dwóch speciali Gintamy. Mianowicie tego i tego. O polskich subach to mogę pomarzyć skoro angielskich znaleźć nie potrafię. Ktoś może ma jakieś namiary na angielskie hardki, softy(jakieś tam rawy znalazłem) do tych speciali?
I tak przy okazji. Była może kiedyś jakaś grupa, która wydawała pierwszą serię Gintamy ? Bo tutaj tych autorów pełno, co chwila inny, fajniej się ogląda jak cała seria jest w jednym stylu. Wiem, wiem, marudzę, ale jeśli ktoś wydawał i gdzieś to jest to fajnie by było, jak nie ma, to i tak obejrzę z tymi co są.
[troll mode on]
bodzio.
[troll mode off]
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dobra, jednak spytam.
Jestem po 2 (a w zasadzie 3, jeśli liczyć pierwszy odcinek jako 2) odcinkach tego czegoś i, tak łagodnie mówiąc, dupy nie urywa.
Pytanie brzmi: całe anime jest takie jak początek (bo jeśli tak, to sobie odpuszczę) czy tylko początek jest taki, a dalej się rozkręca?
Ty dulowaty userze!
Początek jest taki, a dalej się rozkręca (chyba od 35).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-09-21 23:52:11)
Początek jest taki se, bo muszą zrobić małe wprowadzenie fabularne. Później jest dużo ciekawiej. Im mniej fabuły będzie w odcinkach, tym te będą lepsze. Apogeum owej lepszości będą odcinki do 1/3 wypełnione jednym statycznym kadrem. Serio.
Plakaty z nadchodzącego filmu: Gintama: The Movie: The Final Chapter: Be Forever Yorozuya.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2013-05-23 19:06:45)
no to ładnie
Przeca to troll.
Nie poznałem Shinpachi'ego na tym plakacie na początku, wygląda świetnie, chciałbym zobaczyć coś takiego w Gintamie, choćby przez chwile w filmie kinowym. Mam nadzieje że to nie troll, w Gintamie wszystko jest możliwe, dorosłą wersje Kagury już widzieliśmy przecież.
Wie ktoś czy ten film się dzieje przed wydarzeniami z Gintamy czy to będzie raczej alternatywna wersja zakończenia lub po prostu zwykła historia?
Nie poznałem Shinpachi'ego na tym plakacie na początku, wygląda świetnie, chciałbym zobaczyć coś takiego w Gintamie, choćby przez chwile w filmie kinowym. Mam nadzieje że to nie troll, w Gintamie wszystko jest możliwe, dorosłą wersje Kagury już widzieliśmy przecież.
Wie ktoś czy ten film się dzieje przed wydarzeniami z Gintamy czy to będzie raczej alternatywna wersja zakończenia lub po prostu zwykła historia?
Masz problemy z czytaniem? Pokazano plakat nadchodzącego filmu...
Wait, wait, wait. Dorosła Kagura i "cool" Shinpachi? Jak dla mnie troll.
W przypadku Gintamy wszystko jest możliwe. Nic mnie już nie zadziwi po tylu trollach z ich strony
Gintama tylko nie trollowała, że odchodzi z srsbsns
SongyoKotowari napisał:Nie poznałem Shinpachi'ego na tym plakacie na początku, wygląda świetnie, chciałbym zobaczyć coś takiego w Gintamie, choćby przez chwile w filmie kinowym. Mam nadzieje że to nie troll, w Gintamie wszystko jest możliwe, dorosłą wersje Kagury już widzieliśmy przecież.
Wie ktoś czy ten film się dzieje przed wydarzeniami z Gintamy czy to będzie raczej alternatywna wersja zakończenia lub po prostu zwykła historia?Masz problemy z czytaniem? Pokazano plakat nadchodzącego filmu...
Co z tego że nadchodzącego filmu. Pytałem czy ktoś wie, w jakim okresie czasowym rozgrywać się będzie akcja filmu?
Wcześniej myślałem że będzie o narodzinach białego demona ale nazywa się The Final Chapter mimo iż na zwiastunie widzę Gintokiego, który wygląda jak podczas wojny (właściwie jest ich dwóch ale mniejsza z tym).
Nie wiem co jest trollem a co nie w przypadku Gintamy.
Ostatnio edytowany przez SongyoKotowari (2013-05-24 02:36:04)