Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Raczej słabo sprzedającym się.
dno
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dlaczego ten crap ma takie wysokie noty? Why Leo?
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
Niestety mimo niezłego startu teraz nie da się tego oglądać. Ta przemiana z żołnierza zabijającego bez oporów, w zbawcę ludzkości który odnajduje, czy też wykształca sobie uczucia jest żenująca (przynajmniej podejrzewam, że w tym kierunku to pójdzie). Cóż, jedno mniej do oglądania.
Niestety mimo niezłego startu teraz nie da się tego oglądać. Ta przemiana z żołnierza zabijającego bez oporów, w zbawcę ludzkości który odnajduje, czy też wykształca sobie uczucia jest żenująca (przynajmniej podejrzewam, że w tym kierunku to pójdzie). Cóż, jedno mniej do oglądania.
Tak, zmarnowano potencjał.
Co wszystkim uświadamia jaki mamy marazm w anime.
Bo co innego to może być, niż jakieś okruchy życia?
Na nowo zasiedlana ziemia i całkowita zagłada przetrwańców?
No i jeszcze majaczy się na horyzoncie konflikt z 'AI'.
Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2013-05-13 00:01:45)
Nie, żeby nie było można się tego spodziewać po odcinkach z piratami. Żyją na skraju zagłady, trudno im przetrwać a na dodatek piraci ich zabijają i okradają - ale zabijanie ludzi jest złe i już. Później jeszcze ta akcja "mamy mecha, z którym możemy sobie poradzić ze wszystkim - oddajmy go piratom" - już wtedy było wiadomo co się święci i do czego sprowadzi się to anime.
Chociaż podejrzewam, że będzie jakiś plot twist, kiedy bohater już się zadomowi i zrobią z niego przykładnego obywatela, służącego dobru i pokojowi.
O dziwo, nawet nawet ten był.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Najpierw "nie zabijajmy wrogów, bo to złe!" a teraz zabawa w obrońców praw zwierząt i afera z powodu zabicia jednego mackostwora. Czyżby PETA się dokładała do tego anime?
Ale przynajmniej główny boh wrócił i misja zrobienia z niego przykładnego obywatela skończyła się niepowodzeniem.
Ech, a zrobiłem sobie nadzieję po obiecujących dwóch-trzech odcinkach. Już pomijając nonsens z nierzeczywistym poszanowaniem dla życia i w takim wypadku równie idiotycznym podziałem na frakcje, które z założenia powinny się wykazywać jakimiś antagonizmami, to spodobał mi się ciekawy świat, klimat (przyznajcie, że ten pomysł z takim poniekąd jakby nie spojrzeć industrialnym wyglądem świata ma swój potencjał, bo nawet pod względem wizualnym po prostu prezentuje się świetnie, genialnie wyglądają te "wyspy" ze szczątków łajb, maszyn itd, a scena podczas sztormu i tych uderzeń piorunów też imponowała).
Widać jednak, że twórcy raczej moim oczekiwaniom nie podołają, a szkoda, bo potencjał w tym leży.
Mogło z tego wyjść coś fajnego ala Macross Zero (w sumie ogólnie sam koncept wydawał mi się z początku podobny), ale chyba będzie... jak zawsze. ;/
Faktycznie anime przez ostatnie odcinki było słebe, jednak 9 odcinek był genialny. Duży cliffhanger!
No to pocisnęli tym razem.
Szczerze? Nie spodziewałem się czegoś takiego, a przynajmniej nie w anime.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-06-02 21:41:11)
Przeleciałem odcinek szybko na podglądzie i jakoś spodziewałem się czegoś w ten deseń.
Kolejna nadrobiona baja. Po pierwszym odcinku byłem nastawiony dosyć pozytywnie, wyglądało dosyć przyjemnie, nawet jak na coś w stylu odgrzewanego kotleta. Jednak z każdym kolejnym odcinkiem wiało coraz bardziej nudą, niewiele się działo, a cieszyła tylko oprawa graficzna. Bohaterowie również niespecjalni, sam pomysł na fabułę - ujdzie. Fakt faktem, najnowszy odcinek był już niezły, ale osobiście spodziewałem się podobnego rozwiązanie, może nie identycznie, ale byłem dosyć blisko, więc nie czuję się zaskoczony. Ogólnie szału nie ma, niby można obejrzeć, ale równie dobrze po co marnować czas? -3/5
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Może jeszcze się ta seria zrehabilituje. Nowy odcinek był ciekawy, chociaż "prawda" była nieco naciągana IMO:
Problem w tym, co będzie w następnych odcinkach. Spodziewam się emocenia oraz kryzysu egzystencjalnego ze strony głównego boha i nie powiem, że mi się to podoba. Pewnie im zejdzie z tym do końca a w ostatnim odcinku będzie happy end i powrót na Gargantię - oczywiście nie bez problemów, które spowodują "przełamanie się" Ledo.
Obniżyłem swoje oczekiwania co do tej serii już po 3 odcinku, więc nie powiem, że się zawiodłem. Może jednak finał mnie zaskoczy.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna