Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam, jestem tu nowa, od nie dawna się bawię kodowanie anime ( uczę się ) w sieci znalazłam ten skrypt :
Loadplugin("C:\Program Files (x86)\K-Lite Codec Pack\Filters\vsfilter.dll")
Directshowsource("C:\.................mp4", fps=23.976, convertfps=true) + Directshowsource("C:\........................mkv", 23.976, convertfps=true).lanczos4resize(1280,720).SSRC(48000).TextSub("C:\...................ass")
TimeStretch(tempo=(100.0*25.0)/23.976, pitch=104)
ConvertToRGB32
Img=ImageSource("C:\....................",pixel_type="rgb32")
Layer(Img,x=1080,y=4)
ConvertToYV12
assumefps(25)
Ogółem umiem się nim posługiwać tylko że jak przekoduje to słychać znaczną różnice w głosie tzn, tak jak by nie do końca ta jakość, i tu maje pytanie czy da się jakoś coś zrobić aby oryginalna jakość dźwięku pozostała nie naruszona?
Proszę o pomoc.
(Czasami słychać drżenie głosu)
Ostatnio edytowany przez Horo.PL (2013-06-10 01:55:33)
Directshowsource("C:\.................mp4", fps=23.976, convertfps=true)
TextSub("C:\...................ass")
Zostaw tylko to.
Nie działa :/
Lepiej pokaż swój profil dźwięku, jaki masz wybrany w megui :/
Directshowsource("C:\.................mp4", fps=23.976, convertfps=true) + Directshowsource("C:\........................mkv", 23.976, convertfps=true).lanczos4resize(1280,720).SSRC(48000).TextSub("C:\...................ass")TimeStretch(tempo=(100.0*25.0)/23.976, pitch=104)
ConvertToRGB32
Img=ImageSource("C:\....................",pixel_type="rgb32")
Layer(Img,x=1080,y=4)
ConvertToYV12
assumefps(25)
Btw. przecież widać, że to skrypt na łonlainy .
A po co w onlinach zmiana prędkości na 25fps?
Jak byk widać, że online przez połączenie dwóch klipów. Pierwszy to pewnie "wstawka dla #$@, nie dla złodziei kradnących linki". Obrazek w rogu też nie pomaga. Prędzej zapytaj się swojego master of blaster kodowania, który podał ci suche informacje. Jak jest fajny i ma super tutki, to na pewno pomoże.
Musi działać, bo te 3 linijki to najprostszy skrypt, jaki można stworzyć, żeby mieć napisy wbudowane w odcinek.
Wszystkie pozostałe służą właśnie zniekształceniu dźwięku tak, żeby np. dailymotion przepuszczał materiał wideo i go nie kasował (no i dodaniu loga w rogu oraz wstawki na początku).
Tak, to skrypt na onlajny, wyciek z tajnej bazy shindena
Jestem autorem tego skrytu, jeśli można tak to ująć. On + jeszcze jedna niezbyt wyszukana sztuczka w większości przypadków wystarczy, żeby oszukać hostingi.
Ostatnio edytowany przez otakuJaro (2013-06-10 09:37:53)
Jak mówiłam skrypt znalazłam u wujka google dzięki za pomoc jeśli komuś by coś jeszcze do głowy przyszło proszę o napisanie tu ^^
Pozdrawiam xD
Jak mówiłam skrypt znalazłam u wujka google
Nic nie napisałaś, a tym bardziej nie mówiłaś. Napisałaś "w sieci".
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-10 14:17:05)
Generalnie to wydaje mi się, że osoba, która poradziła sobie z watermarkiem i łączeniem klipów, powinna wiedzieć, jak stworzyć najprostszy skrypt. To po prostu naprawdę mało prawdopodobne, żeby totalny amator znalazł w internecie ten skrypt i wiedział, jak załadować go do megui tak, żeby nie errorzył.
Wydaje mi się, że autorka tematu po prostu chce zrobić hardka takiego jak na shindenie, tylko bez zniekształcenia dźwięku, a to pozwala snuć przpuszczenia, że jest uploaderką jakiegoś innego serwisu.
Wiem, piszę jak jakiś Sherlock, a nie mam żadnych dowodów. Dlatego z góry przepraszam, jeśli wyciągam mylne wnioski
Jeśli można, to proszę, Horo.pl, o podanie źródła, z którego skopiowałaś ten skrypt.
Ostatnio edytowany przez otakuJaro (2013-06-10 15:44:31)
No, normalnie jak Sherlock...
Temat mega chamstwo.
Jakoś się nie kwapi do podania źródła, a była online po 16 .
Ale tak, żałosne ogółem
Ty dulowaty userze!
Łdny skrypcik z shindena.
Wydaje mi się że tu znalazła ten skrypt http://www.anime-shinden.info/forum/archive/index.php/t-7077.html, ale jest jakiś inny ale ma wszystkie linijki te same. Trochę mi zajeło żeby znaleźć ten skrypt ale się udało:)
Ostatnio edytowany przez Tensazen (2013-08-29 14:59:59)
Strony 1