Nie jesteś zalogowany.
co trzeba zrobić żeby w przeglądarce(używam opery,ale to chyba nie ma znaczenia) zamiast tych kwadracików wyświetlały mi się japońskie krzaczki ?
pewnie ktoś się już o to pytał, ale nie chce mi się tego szukać, bo to jak igła w stogu siana na tym forum;)
Wiem, ale nie powiem,bo ...mi się nie chce A tak serio to mógłbyś chociaż spróbować Google i opcja szukaj
dobra, powiem ci. zainstaluj obsluge japonskiego w windows'ie ("panel sterowania"->"opcje regionalne i jezykowe") jezeli go uzywasz, a w linuchu musisz ustawic kodowanie znakow partycji na UTF-8. w windows'ie taka operacja zje ci jakies 400 MB, moze wiecej.
Ostatnio edytowany przez shinma (2006-03-04 00:47:57)
dobra, powiem ci. zainstaluj obsluge japonskiego ("panel sterowania"->"opcje regionalne i jezykowe"). taka operacja zje ci jakies 400 MB, moze wiecej.
oł jee[respekt] wielkie dzięki
p.s.
zajęło mi "tylko" 230mb
A ja mam tylko zainstalowaną tylko czcionkę (4MB) i też mam "krzaczki"
shinma napisał:dobra, powiem ci. zainstaluj obsluge japonskiego ("panel sterowania"->"opcje regionalne i jezykowe"). taka operacja zje ci jakies 400 MB, moze wiecej.
oł jee[respekt] wielkie dzięki
p.s.
zajęło mi "tylko" 230mb
LOL! 230 MB? Zainstalowajeś chyba obsługę wszystkich języków azjatyckich
hmm mm a ja mam taki problem : w opcjach regionalnych w jezykach zaznaczylem wszystkie opcje (dla wsodnioazjatyckich i zlozonej pisowni <niedbam o rozmiar plikow >) nastepnie po dograniu i resecie dodalem w szczegolach japonski z IME standard 2002 (standard) i w jezyku domyslnym japonski (w zaawansowanych odznaczone all) no i niestety po kolejnym resecie wciaz mam kwadraty zamiast krzaczkow :/ dopiero jak zmienie w OR w zaawansowanych na japonski to widze ale wtedy mi se pier*** polskie znaki eh zrobilem wszystko tak jak u qumpla na kompie a i tak nieidzie :/ ma kto jakis pomysl ????
Ostatnio edytowany przez necner (2006-06-22 16:44:03)