Nie jesteś zalogowany.
wtas napisał:Siunden przekroczył kolejną granicę.
Wygląda na to, że zaczął kraść uploady z innych stron z anime online.Ja pie .... rikuo
I nawet pod serią nie napisali kto przetłumaczył napisy. Jedyny plus że napisów nie zmienili, a więc jest napisane kto i dla jakiej strony to przetłumaczył.
Shinden - gniot, no chyba że dostali pozwolenie w co wątpię.
I nawet pod serią nie napisali kto przetłumaczył napisy. Jedyny plus że napisów nie zmienili, a więc jest napisane kto i dla jakiej strony to przetłumaczył.
Shinden - gniot, no chyba że dostali pozwolenie w co wątpię.
Nie zmienili napisów, bo po prostu ściągnęli gotowy odcinek i wrzucili go na inne serwisy wideo.
A co ta bulwersja? Jedna strona z onlajnami podkrada drugiej. I dobrze! Najlepiej, by strony onlajn same się powybijały w wewnętrznej wojnie onlajnów.
Jedna strona z onlajnami podkrada drugiej. I dobrze!
Widzę, że mamy trochę inne zdanie na dany temat. Widzisz, Ty wychodzisz z założenia :
- Kradną napisy z ANSI - ŹLE
- Kradną napisy z innych onlajnów - DOBRZE
Ja wychodzę z założenia : Nikomu nie podkradaj ( czy to z ANSI czy z innych onlajnów).
Skoro wbijam samo sobie przetłumaczyło to napisy to mają do tego takie samo prawo, co tłumacze z ANSI tłumacząc własne tytuły.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2013-06-25 14:08:25)
A co ta bulwersja? Jedna strona z onlajnami podkrada drugiej. I dobrze! Najlepiej, by strony onlajn same się powybijały w wewnętrznej wojnie onlajnów.
Ale lepiej by było, gdyby tamci padli pierwsi.
Po drugie: wbijam od jakiegoś czasu sam tłumaczy (nie wiem, czy wszystkie, ale część serii owszem).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-25 14:11:34)
Krótki wycinek rozmowy z osobą z otoczenia (znajomym? a może i nie):
[23:37:12] CoUsT: siemano.
[23:37:15] CoUsT: i jak tam serie?
[23:37:21] CoUsT: obejrzałeś coś ciekawego czy nadal tylko naruto?
[23:38:21] : dawno naruto oglondnełem tera oglondan 7 różnych serjali 4 z nich lą nadal nabierządzo + naruto
Osoba w tym roku kończy gimbazę i idzie dalej...
PS. Chyba nie muszę podawać, skąd taka osoba się urwała?
Ostatnio edytowany przez CoUsT (2013-06-25 23:52:46)
Up, może pisał łokciem podczas zajadania chińskich zupek
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Ostatni "upload" rikuo Huntera jednak poleciał
Ty dulowaty userze!
Internety robię, a oni kradną moje pomysły
Tak bardzo w temacie.
Tak bardzo w temacie.
Cicho, bo jeszcze laudemort poczuje piniondz i jego wierne gimbusy zaczną mu memy na sprzedaż robić.
W końcu, na prowadzeniu "poważnego" biznesu, to się zna.
Ostatnio edytowany przez megamas (2013-06-26 14:00:48)
Be a man – the Madao way.
Widzę, że mamy trochę inne zdanie na dany temat. Widzisz, Ty wychodzisz z założenia :
- Kradną napisy z ANSI - ŹLE
- Kradną napisy z innych onlajnów - DOBRZE
Nie.
DarkMnich napisał:To już przegięcie, wbijam.pl z tego co pamiętam sam tłumaczy wszystkie odcinki, bezpośrednio z japońskiego.
Poziom -dena właśnie osiągnął poziom szamba.
Bzdura. Nie myślcie, że oni tacy spoko, olka o zgodę się nie pytali.
Jako admin shipa nie mogłem się powstrzymać żeby tego nie wstawić. Kolejny dowód chamstwa i hipokryzji idiotów z -dena
Jako admin shipa nie mogłem się powstrzymać żeby tego nie wstawić. Kolejny dowód chamstwa i hipokryzji idiotów z -dena
Już nie mają lepszych subów? ;d
Chwała i Boskie błogosławieństwo wszystkim onlajną, które same robią swoje suby.
Chwała i Boskie błogosławieństwo wszystkim onlajną, które same robią swoje suby.
Tego... czegoś z Shippuudena nie nazwałbym subami
Ostatnio edytowany przez FusRoDah! (2013-06-26 23:52:02)
Tak bardzo w temacie.
Hm... to miała być analogia do łonlainów oburzających się, gdy inni im "kradną" uploady, kiedy sami "kradną" czy do oburzania się tłumaczy, gdy łonlainy im "kradną", kiedy sami jedynie tłumaczą czyjeś dzieło?
DUDi napisał:Internety robię, a oni kradną moje pomysły
Tak bardzo w temacie.Hm... to miała być analogia do łonlainów oburzających się, gdy inni im "kradną" uploady, kiedy sami "kradną" czy do oburzania się tłumaczy, gdy łonlainy im "kradną", kiedy sami jedynie tłumaczą czyjeś dzieło?
A nie chodziło czasem o to, że nawet, gdy coś jest w internecie, to nie znaczy, że można na tym zarabiać?
Wszyscy zrezygnowali z używania tekstu, po napisaniu do nich maili, w których tłumaczyłem, że jest on mojego autorstwa i jeśli nie zdejmą reklam ze strony, to podejmę kroki prawne.
Ostatnio edytowany przez megamas (2013-06-27 00:43:42)
Be a man – the Madao way.
Poczytaj komentarze, to wyjdzie druga strona medalu .
Kto jeszcze dostał wiadomość od kolesia z onlajnów? Przyznawać się. Nie mówcie, że tylko ja.
[ciach]
EDIT BY Q
Darujcie sobie wklejanie PW na forum.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2013-06-29 13:10:52)
Ach ta dyskrecja z twojej strony .
Przynajmniej pójdę spać rozbawiony .