Nie jesteś zalogowany.
hmm , jak sobie tak pomyśle , to wydaje mi się , że każdy scenariusz został juz pokazany na wielkim ekranie i jeżeli miałbym zrobić coś od siebie to myśle, że miałbym wielki problem a Wam ? jakieś pomysły wpadają do główy ?:>
Mi tylko taki, że chętnie zobaczyłbym anime na podstawie mangi Eden i film o kolesiu, który uwilbiał jeść parówki.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
hmm , jak sobie tak pomyśle , to wydaje mi się , że każdy scenariusz został juz pokazany na wielkim ekranie i jeżeli miałbym zrobić coś od siebie to myśle, że miałbym wielki problem a Wam ? jakieś pomysły wpadają do główy ?:>
Czy już wszystko zostało opowiedziane? Nie sądzę .
Trzeba wyłapywać te perełki w morzu filmów. Mi szczególnie, ostatnimi czasy, przypadła do gustu azjatycka (a w szczególności ta skośnooka) filmografia - polecam stronkę NaniKore, gdzie można odnaleźć obszerną bazę filmową. Zaskakujące scenariusze - może głownie dlatego, iż mają one odmienną (specyficzną) atmosferę - POLECAM w chwilach odpoczynku zamiast oglądania anime .
Ja mam teraz zamiar isc na ten nowy film pt "Wyznania gejszy" jak narazie interesujaco sie zapowiada. Juz od jakiegosc czasu mozna zaobserwowac iz azjatyckie filmy zaczynaja gorowac nad badziewiem amerykanskim chodz czasami sa trudno dostepne jak to przewaznie bywa z rzeczami z kraju kwitnacej wisni
Ja mam teraz zamiar isc na ten nowy film pt "Wyznania gejszy" jak narazie interesujaco sie zapowiada. Juz od jakiegosc czasu mozna zaobserwowac iz azjatyckie filmy zaczynaja gorowac nad badziewiem amerykanskim chodz czasami sa trudno dostepne jak to przewaznie bywa z rzeczami z kraju kwitnacej wisni
chciałam zauważyć że "Wyznania gejszy" nie są filmem azjatyckim... :>
zgadza sie ale mowie tak ogolnie o azjatyckich filmach:)
a mi się widzi taki film główna bohaterka (będzie przypominać panienkę z Elfen Lied ale będzie bardziej bezlitosna) będzie chciała uaktywnić nową broń nazwaną nova (broń ta będzie potrafiła zniszczyć słonce co za tym idzie cały układ słoneczny) ale na przeszkodzie stanie jej elitarny oddział żołnierzy(oczywiście w pancerzach bojowych) będzie watek miłosny ale na końcu wszyto wypierdo.... a wybuchnie[hehe] i wtedy gościu zakochany w głównej bohaterce się budzi ma być to film mózgo jebny! co wy na to?
Zgrzyt - mi ten twoj scenariusz przypomina mi troszke Elfen lied polaczane z Saikano. ale ogolnie to ciekawy pomysl:P uwielbiam anime z takimi zakonczeniami:D
hmm no w sumie dobry pomysl , powiedzmy 13epowa seria , glown bohater zakochany z dziewczynie ktora okazuje sie zlaaaa , na koncu bohater ginie i tamta zla tez ... i nagle on sie budzi .. i koniec serii , czyli wszystko okazalo by sie snem .. < hmm takie cos by mnie chyba zabilo kompletnie >
chyba bede pisał scenarjusze,:-D
ale na przeszkodzie stanie jej elitarny oddział żołnierzy(oczywiście w pancerzach bojowych)
Oczywiscie pancerze będą wielkosci pięciopietrowego budynku a oddziałem będzie dowodził człowiek w metalowej masce, tak przy okazji to bochaterowie po drodze bedą zamieniaqc się ciałami
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-03-04 20:34:08)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
nie bardziej pancerze bedą przypominały te z Appleseed (bo po jaka chole wielkosci budynku ,to sie kupy nie trzyma) a dowótcą bedzie kobieta z metalowym cycem i bedzie lezbą.
a ja to bym chciala o jakims chlopaku z bogatej i rozbitej rodziny, ktory nienawidzi swojego zycia, matki bo daje mu wszystko oprocz milosci, ludzi ktorzy chca mu pomoc i sie z nim zaprzyjaznic, i ktory by cpal, cial sie i pare razy probowal popelnic samobojstwo z mizernym skutkiem, bo zawsze ktos by mu pomogl na czas. Pozniej znalazl by sie ojciec chlopaka i by go po jakims czasie zmienil i wogole, wogole:) pozniej by sie wydawalo ze jest juz wporzadku bo chlopak sie nie tnie, nie cpa i jest normalny, ale na koncu i tak by sie zabil
A moze jest anime tego typu hm?
zbyt zyciowe i chyba gdzieś jusdz to słyszałem(ale nie w anime lecz w prawdziwym zyciu a to laska chyba była)
Moze niezbyt orginalne, ale dobre byloby zeby ta dziewczyna miala jakies powiazanie z tym chlopakiemz dziecinstwa i on se to przypomni:D Np zeby glowna bohaterka odkryla ze jest siostra tego typa, ze nie moze sie z nim ozenic to sie wku[cenzura] i rozwala ziemie:D
Zgrzyt napisał:ale na przeszkodzie stanie jej elitarny oddział żołnierzy(oczywiście w pancerzach bojowych)
Oczywiscie pancerze będą wielkosci pięciopietrowego budynku a oddziałem będzie dowodził człowiek w metalowej masce, tak przy okazji to bochaterowie po drodze bedą zamieniaqc się ciałami
No i bohaterowie będą nastolatkami po bolesnych przejściach (jeden stracil rodziców, inny byl upokarzany w szkole) A ta kobieta z metalowym cycem będzie miała w nim laser zmieniający każdego mężczyznę w kobietę. Poza tym, bliżej nieznana grupa pozarządowa używająca wampirów do rozwiązywania problemów będzie ścigać panienkę, jednak bezskutecznie, gdyż ta ucząc się coraz to nowszych stylów walki po kilkuodcinkowych bijatykach z coraz to nowszymi wrogami będzie posiadać coraz to nowsze zdolności, dzięki czemu będzie pokonywać coraz to nowszych wrogów (pięciogłową hydrę ziejącą ptasią grypą, bezokiego mutanta o sile lokomotywy parowej, gigantycznego ratlerka o zdolnościach psychokinetycznych). A poza tym anime będzie miało 567 odcinków w czym 500 to będą zapychacze.
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-03-04 20:58:40)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Moze niezbyt orginalne, ale dobre byloby zeby ta dziewczyna miala jakies powiazanie z tym chlopakiemz dziecinstwa i on se to przypomni:D Np zeby glowna bohaterka odkryla ze jest siostra tego typa, ze nie moze sie z nim ozenic
Jak w tej telenoweli ZBUNTOWANY ANIOL? :-D
Wanderer - nie zmieniaj fabuly to mialby romans/dramat z dodatkiem akcji:P a nie zadne "teenage mutant nijna turtles" z domieszka dramatu:P
Pa3cja - hehe dokladnie Zbuntowany aniol w japonskiej wersji:D
ale Wandered fajnie to wymyslil! a jak chcesz romans, to hmm.. w tej kobiecie z metalowym cycem zakocha sie pewien pijak z pod kiosku, z czarujacym imieniem CHROBOT jest roman nie? ^^