Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Adaptacja powieści autorstwa Romeo Tanaka.
Ludzkość stanęła na skraju wyginięcia, a w ich miejsce pojawiła się już nowa rasa - 10 centymetrowe, bardzo inteligentne "wróżki", które uwielbiają słodycze.
Nasza bohaterka wraca do swoich rodzinnych stron, gdzie ma objąć stanowisko lokalnej mediatorki między obiema rasami.
Jednak jej praca nie jest tak łatwa, jak to sobie wyobrażała...
Za nami już przedostatni odcinek, więc można porobić małe zestawienia .
Na chwilę obecną - wliczając zapowiedziane specjale - zekranizowano 8 z 13 opowieści.
Jakby ktoś potrzebował, poniżej przedstawiam kolejność chronologiczną:
Episode 10 - The Fairies' Earth
Blu-ray OVAs
Episode 07-08 - The Fairies' Time Management
Episode 05-06 - The Fairies' Homecoming
Episode 01-02 - The Fairies' Secret Factory
Episode 09 - The Fairies' Survival Skills
Episode 11-12 - The Fairies' Secret Tea Party
Episode 03-04 - The Fairies' Subculture
Początkowo sceptycznie podchodziłem do tej produkcji, jednak późniejsze odcinki mnie do niej przekonały.
Oczywiście nie uważam tego za jakieś wybitne dzieło, jednak z drugiej strony - coś w tym jest .
Przy okazji dodam, że w przyszłym roku ukaże się kinowa adaptacja innej powieści tego autora - Aura: Maryūinkōga Saigo no Tatakai - a na BD/DVD Jintai będą pojawiać się proma tego filmu .
Za nami już ostatni odcinek, jednak przed nami jeszcze original anime w postaci 6 krótkometrażówek dołączanych do każdego BD/DVD - pierwsze już za kilka dni (a dokładnie 19 września).
Tym razem nasza bohaterka pozna świat wróżek trochę z innej perspektywy, gdyż sama stanie się jedną z nich.
Również - do każdego BD/DVD - będzie dołączane krótkie opowiadanie napisane specjalnie z tej okazji przez autora.
Oraz - jak poprzednio wspomniałem - PV AURA'y.
Seria powalona na maksa, ale świetnie się ogląda, pierwsze 2 odcinki dają mylne wyobrażenie o serii, ale później wszystko jest już "normalnie".
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-09-17 13:50:43)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Seria była naprawdę świetna, ale nie spodziewałem się, że to będzie się tak dobrze (bo dużego budżetu raczej nie mieli) sprzedawać. Może kieeeedyś doczekamy się kontynuacji.
EDIT:
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-25 12:00:26)
Sprzedaż na poziomie E7AO.
Materiału na drugi sezon raczej powinno starczyć - bo zostało 5 opowieści z LN, a teraz jeszcze dojdzie 6 krótkich opowiadań (24 stronicowych).
Sprzedaż na poziomie E7AO.
Materiału na drugi sezon raczej powinno starczyć - bo zostało 5 opowieści z LN, a teraz jeszcze dojdzie 6 krótkich opowiadań (24 stronicowych).
Ładne dziwy
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-09-25 12:49:21)
Fajnie, może kiedyś przełożę to na pl.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Strony 1