Nie jesteś zalogowany.
Poszukuję anime: mam jedynie mgliste wspomnienia o niej, liczę na pomoc
1. na pewno starsza anime kiedyś leciała w TV(pl lub zagranicznej)
2. były w niej wampir kobieta
3. owy wampir odcinał głowę mężczyźnie(chyba wojownikowi) co pewien czas (aby od niej nie uciekł)
4. owa wampirka kochała tego mężczyznę
Czy ktoś coś wie?
Kurozuce spełnia część wymaganych puntów(ale jest do przyjęcia).
Ostatnio edytowany przez meyhart (2013-07-29 09:14:51)
Motym z odrąbywaniem głowy lubego był w Kurozuce. Może to to.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Może to by Shingetsutan Tsukihime?
Szukam jakiegoś dobrego slice of life. Najlepiej z bohaterem, bądź grupą bohaterów (młodych ludzi), którzy rozkręcają własny biznes/szukają pracy, wkraczają w dorosłe życie. Jeśli nie znacie nic podobnego, to może być w tym też trochę trochę z innego gatunku.
Mjut i Koniczynka.
Mjut i Koniczynka.
- to trza obejrzeć koniecznie. Poza tym kilka innych mniej lub bardziej związanych z twoim opisem:
Paradise Kiss
Nana
Beck
Sakamichi no Apollon
Usagi Drop
Sir_Ace napisał:Mjut i Koniczynka.
- to trza obejrzeć koniecznie. Poza tym kilka innych mniej lub bardziej związanych z twoim opisem:
Paradise Kiss
Nana
Beck
Sakamichi no Apollon
Usagi Drop
Honey and Clover widziałem, Usagi też. Za muzycznymi nie przepadam, ale sprawdzę te, które zaproponowałeś. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, to śmiało
Ostatnio edytowany przez nihiho (2013-08-03 20:44:07)
Ja zaproponuję starsze serie, a nóż czegoś nie obejrzałeś jeszcze:
Brygada Wilków to w zasadzie film, bardzo dobry okruchy prawdziwego życia.
Nawet polskiego hardsuba powinieneś znaleźć. Film może nie do końca trafia w twoje wymagania, ale zdecydowanie polecam.
GTO - Ten klasyk, właśnie zawiera trochę życiowych spraw, młodzieży i nauczyciela,karateki. Piosenka końcowa
Shounan Jun`ai-gumi Główny bohater ten sam co powyżej tylko za jego młodzieńczych lat.
Welcome to the N.H.K. Przedstawione życie hikikmori, uzależnienie od internetu bla, bla.
Chobits Tu właśnie życie młodzieńca, studia, praca. Wydaje mi się, że najbadziej trafne pod względem oczekiwań. Chociaż środek serii trochę wydawał mi się nudny, ale końcówka się ożywiła pod względem "ciekawości" anime.
"Wysłuchaj wszystkich, ale miej własny rozum.
Vagabond MMV
To może i jak skorzystam i się zapytam o coś w stylu Kaze no Stigma lub Devil May Cry. Przy czym do DMC [na podstawie anime-planet] myślę, że dobiorę Hellsinga i Blooda The Last Vampire, ale nie bardzo mam co dobrać do KnS. Jeśli to możliwe to dobrze, żeby było to coś wręcz identycznego, czyli główny bohater z ciekawą przeszłością, która zmienia go w takiego Dantego lub Kazume[już jako kontrahenta] - chodzi mi tu o to, że są to goście posiadający moc, której są świadomi, pewni siebie, trochę wyalienowani - + jakiś mało-większy wątek romantyczny.
To może i jak skorzystam i się zapytam o coś w stylu Kaze no Stigma lub Devil May Cry. Przy czym do DMC [na podstawie anime-planet] myślę, że dobiorę Hellsinga i Blooda The Last Vampire, ale nie bardzo mam co dobrać do KnS. Jeśli to możliwe to dobrze, żeby było to coś wręcz identycznego, czyli główny bohater z ciekawą przeszłością, która zmienia go w takiego Dantego lub Kazume[już jako kontrahenta] - chodzi mi tu o to, że są to goście posiadający moc, której są świadomi, pewni siebie, trochę wyalienowani - + jakiś mało-większy wątek romantyczny.
A proszę: Zettai Karen Children: The Unlimited - Hyoubu Kyousuke, Code Breaker, Darker than Black (obie serie).
Ostatnio edytowany przez Vincent_Law (2013-08-05 22:12:57)
Szukam czegoś w stylu Nichijou, Danshi Koukousei no Nichijou, Sakigake!! Cromartie Koukou i Gintamy, czyli komedii z oryginalnym humorem
Slice of Life, o które prosiłem, nadal aktualne
Szukam jakiegoś dobrego slice of life. Najlepiej z bohaterem, bądź grupą bohaterów (młodych ludzi), którzy rozkręcają własny biznes/szukają pracy, wkraczają w dorosłe życie. Jeśli nie znacie nic podobnego, to może być w tym też trochę trochę z innego gatunku.
Ostatnio edytowany przez nihiho (2013-08-09 13:04:47)
Sakigake otokojuku. Walnięta komedia. :p
FLCL
Excel Saga
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Heeej. Wyszło w ostatnich sezonach jakieś fajne komedyjsko?
Ostatnio uśmiałem się chyba przy Toradorze
Ja się uśmiałem przy Jinrui Wa Suitai Shimashita (dośc specyficzne) i Tamayurze (bardzo lekki klimat).
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
@nihiho i Revan:
Nichijou, Danshi Koukousei no Nichijou, Thermae Romae, Binbougami ga!, Inferno Cop, Dororon Enma-kun Meeramera - dobre i zryte komedie z ostatnich dwóch lat.
Azumanga.
Senyuu.
Coś w stylu Mirai Nikki. Gra o jakąś wyższą stawkę, bohater/bohaterka mający nie do końca równo pod sufitem.