Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
To za mało powiedziane. Samo ST złe nie było, ba, podobało mi się. Ale jako adaptacja gry jest beznadziejne. J.C. Staff zrobiło kilka dość głupich błędów (jak choćby pierwsze spotkanie Shikiego z Arcueid)
Jeśli jesteś fanem danej VN czy znasz dokładnie jakąś mangę, a potem przyjdzie ekranizacja to możesz mieć wiele powodów do narzekań (zazwyczaj w ekranizacji się skraca/wycina różne sceny).
Natomiast ja oceniam konkretnie czy dane anime mi się spodobało takie jakie było i zazwyczaj nie krytykuję ekranizacji używając argumentów z rodzaju, że w grze/mandze było więcej, lepiej i inaczej.
Zresztą ja bardzo rzadko gram w VN i czytam mangi, a jeśli już to zazwyczaj po obejrzeniu anime, które mi się z jakiegoś powodu spodobało.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-03-12 22:42:00)
Ja nie jestem tyle fanem Tsukihime co raczej ogólnie twórczości Kinoko Nasu i Type Moon.
ST oceniam dwa razy, raz jako zwykłe anime (i tu jest całkiem nieźle) i drugi raz jako adaptacje (tu już gorzej). Dwie rożne oceny z dwóch różnych punktów widzenia.
Akurat w VN gram rzadko, zwyczajnie brak czasu. Wolę książki bo są bardziej mobilne.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Szczerze, to najbardziej chciałbym, żeby zekranizowali grę, która nigdy nie wyszła, czyli Fate/Apocrypha. Za to kochamy Japonię, nawet z Kuby Rozpruwacza, czy Frankensteina zrobią lolitki. xD
Co jak co, ale z Szekspira zrobić Sługę, to tylko oni potrafią... xD
Chodzi mi raczej o to, że ja z kolei jestem miło zaskoczony, że będzie to nie tyle parodia, co coś mniej poważnego. Słowa tego opisu odnośnie "tendencji autora do przesady" mnie osobiście przekonują Ogromne magiczne zaklęcia? yeah! Śmiechowe motywy, yeeaaahh! Latające czarodziejki? xD HELL YEAH!
Pewnie wynika to z faktu, że Fate/Zero mnie ostro wynudziło (czytaj: zaczęło się fajnie, a potem już jakoś bardziej smętnie i mniej widowiskowo ^^ Oby się poprawiło w 2 sezonie. Wiem, wiem, tak powinno być but still ;p).
Ostatnio edytowany przez Revan (2012-03-12 23:19:31)
http://myanimelist.net/forum/?topicid=662119
Lold. Oby okazało się prawdą to, że manga 2wei jest dużo lepsza od tego, może wtedy jakoś przebrnę przez 1. sezon.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-09-13 22:25:59)
może wtedy jakoś przebrnę przez 1. sezon.
Odradzam ;-;
Ty dulowaty userze!
Strony Poprzednia 1 2