Nie jesteś zalogowany.
Czy masz najnowszą wersję Aegisub?
Czy masz aktualne sterowniki do karty graficznej, zaktualizowanego DirectX?
Rozumiem, że problem występuje niezależnie od kodeka filmu?
Kiedyś tak miałem i wystarczyła reinstalka aegi.
edit -> Tak, wszystko usunąć, łącznie z folderem jeśli zostanie i dopiero zainstalować od nowa
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2013-09-23 12:09:30)
Nick na ANSI: bobek784v2
Hmmm, reinstalka powiadasz. Ściągałem najnowszą wersję, po czym ją zainstalowałem i jest ten sam błąd. Trzeba usunąć i ponownie zainstalować?
Sorry za niespójność. Przed aktualizacją wyskakiwał ten błąd. Po aktualizacji wyskakuje on wciąż.
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2013-09-23 12:04:42)
Miałem tak kiedyś, u mnie to było jednak z napisami związane, ale istnieje możliwość, że wczytuje ci automatycznie napisy, wideo, dźwięk, więc napiszę.
Do sedna - w Devilman Lady miałem taki sam problem, nawet komunikat się zgadza, było to spowodowane formatem napisów, rozwiązałem to poprzez SE334P (SubtitleEdit.exe czy jak to się cholerstwo nazywa). Zapisał on plik napisów w .srt. Odpaliło się aegi, wczytałem osobno wideo, potem dźwięk, a na końcu powstały plik .srt. Wszystko działało, na końcu zawsze zapisywałem w .ass.
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-09-23 12:28:17)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Miałem tak kiedyś, u mnie to było jednak z napisami związane, ale istnieje możliwość, że wczytuje ci automatycznie napisy, wideo, dźwięk, więc napiszę.
Do sedna - w Devilman Lady miałem taki sam problem, nawet komunikat się zgadza, było to spowodowane formatem napisów, rozwiązałem to poprzez SE334P (SubtitleEdit.exe czy jak to się cholerstwo nazywa). Zapisał on plik napisów w .srt. Odpaliło się aegi, wczytałem osobno wideo, potem dźwięk, a na końcu powstały plik .srt. Wszystko działało, na końcu zawsze zapisywałem w .ass.
Trochę się nad tym napociłeś, tym bardziej, że wszystko powinno ładnie śmigać :/
Reinstalacja nie pomogła.
Spróbuj z wersją portable.
Czekaj, bo nie do końca rozumiem. Otwierasz sam skrypt w Aegi, wszystko gra, a gdy chcesz wczytać wideo, to program się crashuje?
Dokładnie tak.
Kombinowałem różnie. Moim celem jest dodanie napisów do gifa mojej produkcji. Gifa zrobiłem z filmu Avi, który wcześniej wyciąłem VirtualDubModem, a jeszcze wcześniej przerobiłem film z .mkv na .avi, bo VDM ma problem z .mkv
Plik .avi natychmiast crushuje Aegi
Plik .mkv crushuje Aegi po zakończeniu indeksowania
EDIT: Wersja portable to samo.
Ostatnio edytowany przez Mammoth (2013-09-23 15:19:52)
Miałem taki sam błąd. W moim przypadku wystarczyło zainstalować nowszą wersję Aegi i chodzi bez problemu.
Spróbuj przez skrypt *.avs. Otwórz notatnik i wpisz:
DirectShowSource("ścieżka do pliku wraz z rozszerzeniem")
np.:
DirectShowSource("D:\Anime\Kaichuu\[ReTouched] Kaichu! - 04 (640x360 H264 AAC) [072A59AE].mkv")
Plik -> Zapisz jako... -> Jakaś nazwa.avs (typ ustawiasz na "wszystkie pliki")
(tym samym sposobem możesz rozwiązać problem *.mkv w VDM)
W aegi, zamiast video, otwierasz plik *.avs.
W ostateczności, możesz też spróbować starszej (2.1.9) wersji.
Ostatnio edytowany przez ZlyLos (2013-09-23 15:37:25)
Ato wa wakai mono ni makaseru.
Odpowiedni Microsoft Visual C++ Redistributable masz zainstalowany?
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Odpowiedni Microsoft Visual C++ Redistributable masz zainstalowany?
Nie zaszkodzi też reinstalacja [usunąć i ponownie zainstalować (nie naprawiać!) 2005 i 2008 sp1].
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.