Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
moze mi ktoś powiedziec czy oplaca sie oglądac to animu od pierwszego sezonu
Jeśli lubisz historie o chłopcach, którzy bawią się lalkami to jak najbardziej.
edit: druga sprawa, że bez znajomości poprzednich serii nie ma co podchodzić do tej.
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2013-07-04 21:16:40)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Battle of Rose
Kamp
Bara Otome
Madoka - Shiho Kawaragi
Cos z takim ost zle byc nie moze ~desu
"po winstalowaniu wszystko dziala samoczynnie i nie mozna tego zatrzymac..."
To jest to samo co wcześniej tyle, że odświeżone czy jak ?
To jest to samo co wcześniej tyle, że odświeżone czy jak ?
Raczej alternatywna wersja wymyślona i zrobiona przez inne studio.
miszek3 napisał:To jest to samo co wcześniej tyle, że odświeżone czy jak ?
Raczej alternatywna wersja wymyślona i zrobiona przez inne studio.
Pierwsze serie nie do końca szły zgodnie z oryginałem(mangą). Nowa ma właśnie dokładniej trzymać się historii z mangi. Jeśli ktoś nie rozumie, co się dzieje w recapie zamiast starszych anime, lepiej sięgnąć po pierwszą część mangi. W nowym anime dużo rzeczy się powtarza, ale jest też wiele różnic porównując do starego.
Jak dla mnie jeden z faworytów sezonu, lubiłem stare lalki i te też mi się podobają. Najwidoczniej tego nawet Deen nie jest w stanie zepsuć.
<KieR> robotic notes bylo niezle
Ale i tak będą dodane własne elementy, czyli wymyślona. :p
Obejrzalem ep i hmm... nie wiem czy robienie takiego pierwszego epa wyjdzie serii na dobre (sporo osob moze sie po takim czyms zniechecic). Chociarz ogladalem 1 i 2 sezon to i tak wszystkiego nie rozumialem, stare zeczy przeplataly sie z nowymi, a wszystko to w rytmie teledysku czy dluzszego pv.
Pierwszy ep, to jakby streszczenie poprzednich sezonów, ale dodali w nich wiele nowych elementów nie występujących w serii. Z intra na koniec odcinka dowiadujemy się co będzie tematem tego sezonu anime. Op ukazuje możliwy przebieg zdarzeń.
Pierwszy ep, to jakby streszczenie poprzednich sezonów, ale dodali w nich wiele nowych elementów nie występujących w serii. Z intra na koniec odcinka dowiadujemy się co będzie tematem tego sezonu anime. Op ukazuje możliwy przebieg zdarzeń.
"Jakby" świetnie tutaj pasuje. Widziałem poprzednie serie a i tak miałem problem z ogarnięciem tego, co tam się działo. A mogli po prostu zacząć normalnie serię a to wszystko dać jako wspomnienia/sen/flashback, po trochu, w kolejnych odcinkach.
Zobaczymy jak będzie dalej. Najważniejsze, że "desu" wróciło.
http://www.youtube.com/watch?v=R98COFjRMdE
Czy 3 seria jest kontynuacją mangi, czy jakimś nowym tworem?
Późno było więc może, albo raczej, nie wyraziłem odpowiednio o co mi chodziło. Mianowicie, jaka jest relacja 3 serii do 2 poprzednich? Poza tym jak się ma ta seria do mangi? Ekranizuje ona drugą część mangi, pomijając pierwszą?
W zasadzie to żadna, bo poprzednie serie trochę odbiegały od mangi.
Natomiast Zurückspulen to ekranizacja drugiej serii mangi - a w pierwszym odcinku streścili całą pierwszą serię mangi.
edit
Żeby nie było. Nie oglądałem żadnej serii anime ani nie czytałem mangi. Opierałem się jedynie na ogólnodostępnych informacjach znalezionych w 5 minut na angielskiej Wikipedii...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-07-25 15:37:13)
Anime należy zacząć od wcześniejszych sezonów(a pomiędzy Ouvertüre).
Czy zauważyliście, ze wygląd Shinku jest tragiczny z porównaniem z wcześniejszymi serii: suknia(inny krój mniej elegancki), kokarda(dawniej zielona teraz czarna), i inne drobne detale.
Niestety seria okazala sie badzo slaba w porownaniu do poprzednich. Tym samym te anime stalo sie jednym z moich wiekszych rozczarowan w ostatnim czasie. Nie ma swietnej muzyki, parwie nie ma suiseiseki, fabula nudna... Eh, szkoda:(
Strony 1