Nie jesteś zalogowany.
To akurat druga część 94 rozdziału z zeszłego numeru magazynu - ostatnio zaczęli normalnie numerować połówkowe rozdziały. Bo wcześniej dawali kolejne numery, cofali numeracje, zmieniali numeracje by była zgodna z wydaniami tomowymi i cuda na kiju.
Niet.
Stało się. Ukazał się ostatni rozdział mangi - przypomnę, że pierwszy rozdział ukazał się w grudniu 1994 roku .
Dzisiaj wreszcie obejrzałem nowy film, a także powtórzyłem sobie całą serię TV, EoE i poprzednie Rebuildy. Nie wiem, czemu kiedyś mi się to podobało, teraz stwierdzam, że baja naprawdę przeciętna, a czasami nawet słaba. A co do nowego filmu - łolaboga. Nudne to i durne jak cholera, ledwo do końca dotrwałem. Momentami przysypiałem, czasem mnie brało na śmiech, emocenia było chyba jeszcze więcej niż wcześniej. Ogólnie - nie polecam.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Nie wiem, czemu kiedyś mi się to podobało, teraz stwierdzam, że baja naprawdę przeciętna, a czasami nawet słaba.
Tak to jest z klasykami.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Obejrzałem dzisiaj III film kinowy NGE czyli Evangelion 3.33 i oczywiście nadal uważam, że to bardzo dobra produkcja, ale mimo to znacznie mniej mi się podobał niż ten poprzedni (2.22), który jak pisałem uważam za arcydzieło (oceniłem go 10/10).
III film wydaje się już zbyt absurdalny (nawet jak na NGE), nie ma takiego fajnego klimatu, a poza tym głupota Shinjego sięgnęła granic. Nigdy nie oczekiwałem od niego jakiegoś bohaterskiego zachowania (to go właśnie wyróżniało), ale nigdy też nie sądziłem że może być, aż tak zaślepiony i nierozumny.
Już pomijając jego zachowanie (znane z serii) to teraz miałem wrażenie, że już całkiem przestał myśleć. W poprzednich dwóch filmach ani razu mnie nie zdenerwował. No i ta Asuka. Praktycznie przez cały film agresywna i ciągle go obraża (jeszcze gorsza niż w II filmie). Nawet jeśli on naprawdę jest idiotą, gówniarzem itp to ile można ? Takie coś spłyca jej charakter i również zaczynałem mieć jej dosyć. Chociaż może otaku nadal ją za to uwielbiają.
Jednym słowem film był bardzo dziwny, a postacie dodatkowo mu zaszkodziły. Oceniam go 8/10
Teraz jestem ciekaw czym ostatni film kinowy będzie się różnił od End of Evangelion. Fajne, że w w Evangelion 3.33 wyjaśnili, że koniec świata następuje wtedy jak
Kenshiro u mnie wręcz odwrotnie. Po raz pierwszy współczułem Shinjemu. Samotnemu, zagubionemu dziecku w świecie dorosłych.
Kenshiro u mnie wręcz odwrotnie. Po raz pierwszy współczułem Shinjemu. Samotnemu, zagubionemu dziecku w świecie dorosłych.
Faktem jest, że był prawie przez wszystkich źle traktowany w tym filmie, ale to jednak w dużej części jego wina. Zachowuje się wyjątkowo bezmyślnie. Już nawet w 2 filmie były takie sceny
Ale pomijając Shinjego to bardzo mi się nie podobał brak wyjaśnień odnośnie Asuki (co się z nią konkretnie stało). A jeśli chodzi o Rei, którą uratował to jak domyślam się
Mam nadzieję, że 4 film wyjaśni wszystko. Ciekawe czy nastąpi
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2013-10-28 10:41:14)
Ostatni, czternasty tom mangi evangelion 20 listopada
5 września premiera telewizyjnej wersji trzeciego filmu na kanale Nippon TV, jednak wcześniej zostaną wyemitowane telewizyjne wersje poprzednich filmów oraz tzw. stare filmy.
Będzie to już trzecia telewizyjna emisja pierwszego filmu i całkiem możliwe że również trzecia wersja TV . Dla przypomnienia, pierwsza emisja - tzw. 1.01' - miała miejsce podczas premiery drugiego filmu (2009). Natomiast druga - tzw. 1.01'' - podczas premiery trzeciego (2012).
Podobnie będzie z drugim filmem, czyli również będzie to jego trzecia emisja i prawdopodobnie trzecia wersja TV . Pierwsza - tzw. 2.02' - miała miejsce w 2011. Natomiast druga - tzw. 2.02'' - była wyemitowana wraz z pierwszymi 6-7 minutami trzeciego filmu dzień przed jego premierą (2012).
Dodatkowo wraz trzecim filmem zostanie wyemitowana - jakby inaczej - telewizyjna wersja Giant God Warriors Movie!
Również pojawiła się nieoficjalna informacji, że ostatni film Evangelion: Final (Shin Evangerion Gekijouban:||) ukażę się w kinach pod koniec przyszłego roku!
<źródło oraz daty emisji poszczególnych filmów (jap)>
Po emisji 3.03' w TV - zamiast zapowiedzi - pojawiły się powyższe napisy .
W tomie 14 pojawi się niepublikowany nigdy wcześniej rozdział specjalny!
To pewnie przez ten specjalny rozdział ostatni tom wychodzi już od ponad roku .