Nie jesteś zalogowany.
Szukam anime, które zdrowo ryją psychikę.
Mamy zgadywać w ciemno, czego nie oglądałaś?
Więc w ciemno: Serial Experiments Lain, FLCL, Chaos;Head
Więc w ciemno: Serial Experiments Lain, FLCL, Chaos;Head
Lain i FLCL oglądałam i coś właśnie w tych klimatach. Oraz takie w których jest psychodeliczna bohaterka jak Jinx. XD
Texhnolyze, Tatami Galaxy, wszystko od Satoshiego Kona, Higurashi, Aku no Hana.
Vincent_Law napisał:Więc w ciemno: Serial Experiments Lain, FLCL, Chaos;Head
Lain i FLCL oglądałam i coś właśnie w tych klimatach. Oraz takie w których jest psychodeliczna bohaterka jak Jinx. XD
Anime średnie, ale Mirai Nikki (psycho killer girl).
Dzięki na pewno zerknę. Papatki!
Anime średnie, ale Mirai Nikki (psycho killer girl).
A jakieś anime w których jest więcej psycho killer girls?
Ostatnio edytowany przez JinX3d (2013-10-18 13:47:14)
Dzięki na pewno zerknę. Papatki!
Vincent_Law napisał:Anime średnie, ale Mirai Nikki (psycho killer girl).
A jakieś anime w których jest więcej psycho killer girls?
Proszę: Durarara, Elfen Lied, Kara no Kyoukai, ogólnie seria Monogatari, Baccano (dużo dziwnej menażerii).
Jest tego dużo, na anidb po tagach możesz sobie więcej znaleźć
Niech cię Bóg prowadzi w poszukiwaniach.
*perełki, 100% definicja
Boogiepop Phantom (niestety ogarnąłem lekko mango, bez niej trudno załapać, o co chodzi)
Perfect Blue
Aoi Bungaku Series
*podchodzą pod definicje, ale są znacznie słabsze od ww.
Sci-fi Harry
Baldr Force Exe Resolution (obejrzeć, żeby zabić czas, cienkie jak parówka, ale coś z tych elementów ma i nawet idzie przebrnąć)
*genialne, ale nie 100% (może 50%) psychodelia
Shoujo Kakumei Utena
Mugen no Ryvius
Jin-Roh: The Wolf Brigade
P.S. Pisałem na twoją pierwszą prośbę.
P.P.S. Zapomniałem o Nekojiru-sou i Paranoia Agent
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-10-18 14:38:03)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Dzięki wam. Jak obczaję to dam znać co mi się podobało. Ogólnie lubię jak jest dużo postaci typu Rena z Higurashi. Wiem że jest tego dużo, dlatego was pytam które anime są najlepsze i jest tam najwięcej takich postaci.
Poszukuję anime podobnego do Kimi to Boku, Danshi Koukousei no Nichijou. Tylko nic w stylu Lucky Stara, K-ona!.
Poszukuję anime podobnego do Kimi to Boku, Danshi Koukousei no Nichijou. Tylko nic w stylu Lucky Stara, K-ona!.
Gintama.
Pamiętaj, by się zgłosić do bodzia po relki!
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-11-01 19:36:42)
Jeśliś jeszcze nie widział to zobacz sobie Sukitte Ii na yo, Hachimitsu to Clover, Lovely Complex, Midori no Hibi, Kaichou wa Maid-sama!, Kyou no Go no Ni
Ariness napisał:Poszukuję anime podobnego do Kimi to Boku, Danshi Koukousei no Nichijou. Tylko nic w stylu Lucky Stara, K-ona!.
Gintama.
Pamiętaj, by się zgłosić do bodzia po relki!
Trochę za dużo odcinków.
Jeśliś jeszcze nie widział to zobacz sobie Sukitte Ii na yo, Hachimitsu to Clover, Lovely Complex, Midori no Hibi, Kaichou wa Maid-sama!, Kyou no Go no Ni
W sumie tylko jedno pasuje do tych, które ja podałem, a reszta to dość średnie romansidła.
Czekam na więcej propozycji.
nuito napisał:Jeśliś jeszcze nie widział to zobacz sobie Sukitte Ii na yo, Hachimitsu to Clover, Lovely Complex, Midori no Hibi, Kaichou wa Maid-sama!, Kyou no Go no Ni
W sumie tylko jedno pasuje do tych, które ja podałem, a reszta to dość średnie romansidła.
Czekam na więcej propozycji.
Zależy jaki masz wyznacznik do oceniania serii, że twierdzisz, że są to średnie romansidła
Osobiście z tych wymienionych polecam Ci Kaichou wa Maid-sama! i Lovely Complex jako połączenie romansu z komedią, bardzo dobrze się to ogląda. Sukitte Ii na yo też jest godne polecenia ale już nie jako komedia. To taki dość realistyczny romans, jak na anime, który przeplata się z dramatem i jest zdecydowanie skierowany do dojrzalszej widowni
Ostatnio edytowany przez usui78 (2013-11-02 13:16:36)
http://myanimelist.net/animelist/usui78 - moja lista anime ^ ^
Podaj ściślejsze kryteria. Wtedy będzie więcej porad, mniej strzałów i wróżb.
W Gintamie fabuła nie jest specjalnie ważna, więc możesz spróbować obejrzeć bez strachu, że nie dotrwasz do końca anime Możesz też spróbować nieudolnej kopi Gintamy w warunkach szkolnych tj. Sket Dance. Napisz więcej szczegółów, ponieważ Danshi Koukousei no Nichijou jest dość oryginalne i trudno wskazać coś podobnego.
Ostatnio edytowany przez korniszon1 (2013-11-02 14:59:15)
Do Danshi Koukousei no Nichijou w pewnym sensie podobne jest Nichijou. Tylko jest bardziej pojechane, no i zawiera dziewczynki zamiast chłopców. Co do Kimi to Boku... może Tsuritama?
Jakby nie patrzeć to ciężko będzie znaleźć coś podobnego do Kimi to boku. Przyznaje, że większość propozycji to komedie romantyczne, ale (bynajmniej w moim odczuciu) Kimi to boku jako całość pasuje, choć te uczucia pokazane są z mniejszą ekspresją, one dojrzewają. Dlatego taki mój wybór, a nie inny.
Nie chcesz romansu to Minami-ke, Joshikousei: Girl`s High, Kannagi, Papa no Iukoto o Kikinasai!, Sasameki Koto
bynajmniej w moim odczuciu
Nie "bynajmniej", a "przynajmniej".
Coś z mecha. Coś zbliżonego do Votomsa. Mellowlinka widziałem.
Czy to jest zjadliwe? Widział ktoś?
http://bakabt.me/149469-kikou-soseiki-g … -g-p.html#