Nie jesteś zalogowany.
Kolejna nowość od tego wydawnictwa - Kokoro Connect.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2013-07-14 21:43:42)
Niech mają swój temat
Kij z Kokoro, Prophecy autora Duds Hunt wydadzą.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Mogę tylko potwierdzić, że Duds jest dobre i że kupię Prophecy
Nie czytam komiksów i książek na kompie itp.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Z kolei ja - po przeczytaniu Duds Hunt - mogę powiedzieć, że raczej nie kupię już więcej mangi tego pana. Fajne czytadełko, ale nic więcej.
kolejna nowość od tego wydawnictwa - Kokoro Connect.
Czyli kolejna adaptacja Light Novel... Chociaż akurat ten tytuł w ogóle mnie nie interesuje.
http://imageshack.us/a/img62/1435/drn3.jpg
Na kolana i do rana
Studio JG zapowiedziało na przyszły rok (1 kwartał) wydanie mangi "Girls und Panzer". Trzy tomy w cyklu dwumiesięcznym.
Ostatnio edytowany przez reddd (2013-11-21 13:14:10)
No tak, bo wszystkie dobre tytuły już u nas wydano, to się za gnioty biorą.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
No tak, bo wszystkie dobre tytuły już u nas wydano, to się za gnioty biorą.
Po prostu krótkie. Tylko 3 tomy, do tego niedawno anime było emitowane, więc może sprzeda się w większym nakładzie niż coś lepszego, a nie wszystkim znanego, chociażby ze słyszenia.
Trzeci tom Prophecy jest już dostępny w prenumeracie na yatta.pl
Ostatnio edytowany przez usui78 (2013-11-22 23:15:49)
http://myanimelist.net/animelist/usui78 - moja lista anime ^ ^
Dwie nowości od Studia JG:
REverSAL
Liczba tomów: 2
Typ: horror, seinen, akcja
Opis z fb:
"Akcja mangi rozgrywa się w świecie, w którym Japonia po dziś dzień trzyma się starych tradycji. Ayame pragnie zostać bohaterką walczącą o sprawiedliwość. Któregoś dnia dziewczyna ratuje mężczyznę przed groźnym psem. Tajemniczy jegomość upuszcza coś, co przypomina konsolę do gier. Ayame nie może się powstrzymać i zaczyna się nią bawić. Jednak są rzeczy, których lepiej nie dotykać..."
Girl Friends
Liczba tomów: 5
Typ: szkolne yuri
Opis z fb:
"Manga skupia się na dwóch licealistkach, przebojowej Akiko i spokojnej, dobrze uczącej się Mari, która nie ma przyjaciół i jest bardzo nieśmiała. Jednak dzięki roześmianej i otwartej Akiko zaczyna się powoli zmieniać, nabierać pewności siebie i wierzyć, że i ona może być jednocześnie ładna i mądra. W trakcie swojej przemiany dojrzewają w niej również uczucia, których nigdy wcześniej nie znała... W pewnym momencie Akiko przestaje być dla niej tylko i wyłącznie przyjaciółką."
I kolejne dwie mangowe adaptacje: "Boku wa Tomodachi ga Sukunai" i Unbreakable Machine-Doll". Gdybym napisał jakiś komentarz do tego na pewno dostałbym za niego bana, więc lepiej sobie odpuszczę.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-04-30 16:39:17)
Bo w Japonii nie ma żadnych ciekawych oryginalnych mang .
Dodam info dla zachęty:
Boku wa Tomodachi ga Sukunai
Ilość tomów: 10 (seria trwająca)
Seria zostanie wydana pod koniec 2014 / na początku 2015 roku. Kolejne tomy będą ukazywać się co 2 miesiące. Pre-order wszystkich tomów kosztuje ~170zł (czyli 30zł taniej).
Opis z fb:
"„Boku wa Tomodachi ga Sukunai” („Nie mam zbyt wielu przyjaciół”), w skrócie „Haganai”, opowiada historię Kodaki Hasegawy, który dopiero co zmienił szkołę i od samego początku ma problem z odnalezieniem się w tej nowej sytuacji. Choć zabrzmi to głupio, powodem wszystkich kłopotów są jego blond włosy, z daleka zwracające uwagę, i zacięte spojrzenie, które sprawia, że ludzie biorą go młodego recydywistę... co nie do końca zgadza się z rzeczywistością.
Jednak pewnego dnia Kodaka poznaje innego odludka - koleżankę z klasy, Yozorę Mikazuki, która właśnie prowadzi burzliwą konwersację ze swoim wyimaginowanym przyjacielem Tomo. Bez życia towarzyskiego i podstawowych kompetencji socjalnych, które pomagają zawrzeć nowe znajomości, ta odizolowana dwójka postanawia założyć Klub Sąsiada – pozalekcyjne spotkania dla ludzi bez przyjaciół. I, co ciekawe, okazuje się, że nie tylko oni są szkolnymi wyrzutkami..."
Unbreakable Machine-Doll
Ilość tomów: 7 (seria trwająca)
Seria zostanie wydana pod koniec 2014 / na początku 2015 roku. Kolejne tomy będą ukazywać się co 2 miesiące. Pre-order wszystkich tomów kosztuje ~120zł (czyli 20zł taniej).
Opis z fb:
"Na początku XX wieku, dzięki rozwojowi technologii, naukowcy zdołali opanować i udoskonalić zaawansowaną magię. Wynikiem połączenia technologii i czarów były powstałe z zaklęć obwody, które scalano z różnymi przedmiotami, dając im życie, a nawet własną osobowość. Przede wszystkim jednak miały służyć za potężną broń...
Raishin Akabane dostaje się do Królewskiej Akademii Walpurgii w Anglii, by zgłębiać tajemnicę Sztuki Maszynowej i zostać mistrzem w tej dziedzinie. Jego towarzyszką jest Yaya – specjalizujący się w walce wręcz automat, czyli żyjąca mechaniczna lalka, zasilana magicznymi obwodami. Celem Raishina jest wzięcie udziału w turnieju, który ma wyłonić stu najlepszych studentów oraz ich automaty i zdecydować, kto otrzyma tytuł najlepszego lalkarza na świecie..."
Z tego co widzę, to Studio JG bierze się za mangowe adaptacje tytułów, których animowane adaptacje były u nas dosyć popularne (strzelam tylko xD).
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2014-04-30 17:57:37)
Pewnie większość kupujących nawet nie będzie wiedziała, że to tylko mangowe adaptacje LN.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-04-30 17:59:13)
Ciekawe czy Sacredus tutaj też będzie snuł teorie spiskowe typu: ,,pewnie wydadzą jakiś chłam LN, żeby mieć pretekst do niewydawania ich, bo nie ma rynku".
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-04-30 18:33:50)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wymęczyłem się z anime Unbreakable Machine-Doll - za dużo cycków za mało fabuły. Idealny tytuł dla ludzi, którzy marzą o lace wskakującej do łóżka. Na pewno dobrze się sprzeda.
Dodam info dla zachęty:
Wyjdź
Pewnie większość kupujących nawet nie będzie wiedziała, że to tylko mangowe adaptacje LN.
Infa o tym, że to adaptacja nigdzie nie widzę, a znając życie ludzie rzucą się na to, bo skojarzą z anime, więc wiesz...
@Kamiyan3991
Przynajmniej cytuj mnie poprawnie :p