Nie jesteś zalogowany.
Dragon Half to dwuodcinkowa animacja za pierwowzór mająca mangę o tym samym tytule. Seria jest z roku 1993 i pierwotnie składać się miała z czterech odcinków, ale nie wzbudziła zbyt dużych emocji i poprzestano na dwóch.
Tytułowym pół smokiem jest małoletnia piękność Mink, otaczająca się wiernymi towarzyszkami - Rufą i Pia. W trójkę bawią się i dokazują, ale też mają tego samego idola o dość specyficznym imieniu. Dick Saucer, bo o nim tu mowa, zajmuje się śpiewem i zwalczaniem smoków... Zaraz, przecież Mink, jakby nie patrzeć, nim jest! Jak w takim układzie potoczą się losy naszych bohaterów? Dragon Half wart jest tych 50 minut, bo oprócz licznych gagów, które są ogromnym plusem serii, będzie nam dane podziwiać wdzięki głównej bohaterki.
Pierwszy odcinek DH został przeze mnie wydany w marcu 2009 roku. Seria w sam raz na początek drogi w świecie fansubu - krótka i prosta. Jednak nim "wziąłem się" za Mink, tłumaczyłem wcześniej inne pozycje, które nie wrzuciłem w sieciosferę, ale dały mi podwaliny pod dalsze prace.
Linki do odcinków i bonusy: http://k7.ubf.pl/viewpage.php?page_id=11
Ostatnio edytowany przez Ӄ7 (2013-12-15 19:58:06)
:: Projekt K7 M&A ::