Nie jesteś zalogowany.
Witam, chciałbym się załapać na świąteczne promocje na mangi i z wielu tytułów, które chciałbym mieć, postanowiłem kupić Neon Genesis Evangelion. Jednak przed zakupem chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy o tej mandze, dlatego tutaj piszę i liczę na was, drodzy forumowicze. No to zaczynam:
1) Wiem, że wyszedł już ostatni chapter tej mangi w jakimś-tam-magazynie, a czy ostatni tom mangi ukazał się już w Japonii? Jest już też może dostępny w stanach?
2) Jeżeli ostatni tom jeszcze nie wyszedł, to kiedy można się go spodziewać? Jak do tej mangi ustosunkowany jest JPF? Wiecie, nic dziwnego, że mogą się nie śpieszyć z wydaniem, jeżeli seria im słabo schodzi lub strona japońska robi jakieś problemy... chodziły na ten temat jakieś pogłoski?
3) Kiedyś zakupiłem pierwszy tomik w matrasie( z taką okładką), a poszukując przechodzonych mang trafiłem na coś takiego, są jakieś numery w prawym dolnym rogu... Niby to i to jest od JPF'u, te wydania różnią się czymś poza okładkami? Czy to któryś ze spin-offów?
Z pytaniami mógłbym zwrócić się do JPF'u w formie maila, ale nie wiem, kiedy wracają do pracy.
1-2. Ostatni rozdział jeszcze nie wyszedł (w formie tomu przynajmniej). A premiera 13 tomu po polsku była w tym samym dniu, co światowa. Więc JPF jest chyba ustosunkowany dobrze.
3. To drugie to tzw. "wersja zeszytowa". Tutaj o tym poczytasz: https://pl.wikipedia.org/wiki/Spis_medi … lion#Manga (ale innymi informacjami tam zawartymi się nie sugeruj, bo są nieaktualne).
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2013-12-25 14:38:35)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Ostatni rozdział ukazał się już w czerwcu. Jednak nadal nie ma żadnej informacji o dacie wydania ostatniego tomu.
Więc najpierw trzeba czekać na ruch ze strony japońskiego wydawnictwa...