#21 2013-06-27 22:20:29

bodzio
Użytkownik

Odp: Hataraku Maou-sama! (The Devil is a Part-Timer!)

"Zdziwiła mnie lekko Chiho, bo uderzyła tak, jakby miała jakąś nadzwyczajną moc".
Jak ci ludzie to oglądają? rotfl

wladza1.png

#22 2013-06-27 22:47:30

marek2fgc
Użytkownik

bodzio napisał:

"Zdziwiła mnie lekko Chiho, bo uderzyła tak, jakby miała jakąś nadzwyczajną moc".
Jak ci ludzie to oglądają? rotfl

Pewnie zobaczył gifa Sacredusa i niby cały odcinek oglądnął. smile_big

#23 2013-06-30 21:58:30

wariacikV2
Użytkownik

Hm.. przyjemna w odbiorze seria tylko główny bohater jak na Władcę Ciemności za mało diaboliczny, już nasza tsundere Emi lepiej by pasowała do tej roli.

...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.

The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield

#24 2013-06-30 22:08:24

Subarashi
Użytkownik

wariacikV2 napisał:

Hm.. przyjemna w odbiorze seria tylko główny bohater jak na Władcę Ciemności za mało diaboliczny, już nasza tsundere Emi lepiej by pasowała do tej roli.

Na tym polega dowcip tej serii, nie?

flzQwEU.jpg

#25 2013-07-01 00:14:05

Sacredus
Użytkownik

wariacikV2 napisał:

Sprzeciw! Emi nie jest tsundere, ona naprawdę chce zabić Maou.

#26 2013-07-01 00:29:20

Thebassa
Użytkownik

Sacredus napisał:
wariacikV2 napisał:

Sprzeciw! Emi nie jest tsundere, ona naprawdę chce zabić Maou.

Przecież wiele tsundere na początku chce naprawdę zabić swoich ukochanych.

<KieR> robotic notes bylo niezle

#27 2014-01-09 16:06:13

Kenshiro
Użytkownik

Obejrzałem Hataraku Maou-sama i niestety niezbyt mi się spodobało. Powiedziałbym, że czym dalej tym gorzej.

Co prawda główna bohaterka (Emi) była naprawdę świetna, a te jej miny i zachowanie wyróżniało ją pozytywnie na tle całego anime jak i wielu innych bohaterek z różnych serii, ale ogólnie uważam je za dosyć przeciętne. Zarówno pod względem fabuły jak i wykonania. Grafika również średnia, a muzyka taka sobie.

Jednak najbardziej nie podobało mi się parodiowanie poważnych (w dodatku nielicznych) scen, co zresztą było robione prawie wyłącznie przez tego Maou. Zachowywał się jak pajac (również po przemianie) i czym dalej tym bardziej mnie irytował (nikt inny nie psuł mi klimatu tak jak on).  Poniżej przykłady.

Pokaż spoiler

20f4u90.jpg
2drtfud.jpg
21nmgow.jpg

Sama parodia to jeszcze nic złego, ale była w złych momentach. Nie przeszkadzał mi sam pomysł na parodię władcy demonów i bohaterki, ale jednak w pewnych chwilach nie powinno być  takich scen. Chociażby 12 odcinek mógł być jednym z najlepszych, a okazał się gorszy od wycieczki do parku. Można zrobić parodię, ale zarazem zachować pełną powagę w niektórych odcinkach (chociażby w dwóch na całą serię). Walka z Lucyferem również zanosiła się na coś fajnego, a zrobili z tego żenującą kpinę.

Nie przekonuje mnie coś takiego bo jeśli miała to być tylko durna parodia to niepotrzebne w ogóle były te poważne sceny (spiski, morderstwa), które jakby miały za zadanie udawać, że to anime jest czymś więcej.

Za najlepsze uważam kilka pierwszych odcinków i późniejsze wybrane sceny. Anime spodobało mi się w 80 procentach z powodu Emi.

6/10

Besamir napisał:

A tak odnośnie tego obrazka, to ciekawe dlaczego ładniejsze i normalnie wyglądające dziewczyny czują się gorsze (to dosyć częste zjawisko w różnych seriach), jeśli chodzi o wygląd od jakichś dziwadeł z wielkimi cyckami.

Poniżej przykład:

Pokaż spoiler

34iqvsk.jpg
zwnnlf.jpg

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-01-09 16:10:32)

#28 2014-01-09 16:29:03

Witax
Użytkownik

Jak śmieli w komedii wprowadzić wątki komediowe, bezczelność! zly

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#29 2014-01-09 17:04:15

Mammoth
Użytkownik

Witax napisał:

Serio czytasz co Kenshiro pisze? Mnie to już nawet nie śmieszy...

view?username=Mamut&style=normal

#30 2014-01-09 18:02:13

Kenshiro
Użytkownik

Witax napisał:

Komedia jest fajna i bardzo lubię takie anime, ale mogliby bardziej rozdzielić (i tak się zazwyczaj robi) sceny luźne od tych poważniejszych (mógłbym podać wiele przykładów takich anime). Niestety miałem wrażenie, że w tym przypadku nie chcą zachować ani trochę powagi, więc wszystko muszą sparodiować.

Główny bohater był chwilami bardziej żenujący niż śmieszny jak dla mnie. Z drugiej strony jeśli ktoś uwielbia parodie (żarty z tego co powinno być poważne) to  Hataraku Maou-sama zapewne oceni wyżej ode mnie.

Mammoth napisał:

Serio czytasz co Kenshiro pisze? Mnie to już nawet nie śmieszy...

Nie zgadzasz się z moją opinią ? Zacytuj i napisz swoje zdanie.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-01-09 18:04:42)

Stopka forum

© Animesub.info 2024