Nie jesteś zalogowany.
Na szczęście kastrowanie obrazu nie jest dość powszechne .
Na ADC wstawiono już pierwszą płytkę Astroboya z 1980.
Szkoda, że wydali bez angielskich subtajtlesów.
Ostatnio edytowany przez Tybek (2014-02-12 22:13:33)
Na 4chanowskim /m/ ktoś chciał wydać tego właśnie "Atoma" z eng subami. Poczekamy, zobaczymy.
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Super, w końcu Astro Boy
Okładki BDboxów GE999, jakby ktoś nie widział, a chciał
Drugi BOX:
ZapowiedzianoWyszedł, jeśli ktoś nie wiedział box Rycerzy Zodiaku na BD - 5 filmów.
Black Jack BD Box - 12 odcinków + film (17 kwietnia tego roku).
Initial D BD-Boxes
BD-Box, Vol.1 | 28 luty | 6 BD + 3 CD
Initial D: First Stage (26 odcinków)
Initial D: Second Stage (13 odcinków)
BD-Box, Vol.2 | 28 marzec | 7 BD + 3 CD
Initial D: Third Stage (film)
Initial D: Fourth Stage (24 odcinków)
Initial D: Extra Stage (4 odcinki)
Initial D: Battle Stage (2 odcinki)
Initial D to the Next Stage - Project D e Mukete (1 odcinek)
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2014-02-13 11:28:39)
Ale combo breaker. Nie mogę się doczekać 11 odcinka BJ, bo tła były cudne, tylko przez dvd nie można było tego w pełni podziwiać. Ciekawe też, jak będzie wypadało CGI w pierwszych 3 Initial D.
A okładki GE nie są jakieś niezwykłe, ale mi się tam podobają.
Dobry news tuż przed snem.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-13 22:19:41)
Zapowiedziano box Rycerzy Zodiaku na BD - 5 filmów.
Pokaż spoiler
Erm, to wyszło już daaawno temu, lolz.
Hunter Killer napisał:Zapowiedziano box Rycerzy Zodiaku na BD - 5 filmów.
Pokaż spoilerErm, to wyszło już daaawno temu, lolz.
Tak, miało być: wyszedł, jeśli ktoś nie wiedział
Dodałem parę fotek prezentujących boxy GE999. Wyglądają bardzo fajnie, ale niestety są do siebie podobne. Czekamy na jakieś fotki prezentujące remaster i same ripy
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2014-02-13 14:06:52)
To ma być podobno słaby upscale ;> choć mogę się mylić.
Ostatnio edytowany przez seba609 (2014-02-13 21:35:04)
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
To ma być poddobno słaby upscale ;> choć mogę się mylić.
Oby nie, bo takie kultowe serie powinny być dobrze zrobione. Ja wciąż mam nadzieję, że w przyszłym roku wydadzą Slayersów na BD z okazji 20-lecia emisji serialu.
Każdy ma nadzieję, że nie, ale widzieliście screeny drugiej serii Lupina z BD? Porażka D:
Ostatnio edytowany przez seba609 (2014-02-13 21:34:57)
Boxy ze Slayersami byłyby czymś, ale to jest w rękach J.C.Staff, więc nie liczyłbym nawet na 25-lecie.
Odnowili Utenę, ale ta seria była tam popularniejsza i remaster był jeszcze na DVD wydany.
GE999 niesamowitymi detalami nie ocieka, nawet gdyby zaserwowali upscale jak ten z LoGH byłoby znośnie. Powinno to być w każdym razie zremasterowane należycie, shamefur dispray. Boxy i okładki całkiem ładne.
Dosyć niespodziewanie z racji popularności tego tytułu, ale 25 lipca tego roku na BD Macross 2 Lovers Again.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2014-02-15 23:56:16)
Dosyć niespodziewanie z racji popularności tego tytułu, ale 25 lipca tego roku na BD Macross 2 Lovers Again.
W sumie jestem ciekawy tego remasteru. Aktualnie dostępne ripy z DVD są średniawe/słabawe
Ma to być wersja w postaci 6 odcinków. Jak wiadomo istniała też sklejka w wersję filmową.
Jak będzie taka sama jakość co DYRL, to szkoda czasu i miejsca na dysku.
Remastery mają ciemniejszy obraz. Jak dla mnie to lepszy klimat oddają oryginalne wersje, ale fakt, ten tytuł ma ..ujne ripy z dvd, tak więc dla fanów "dwójki" każda jakość będzie dobra
BD Gundam F91 to wersja reżyserska czy zwykła?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-20 02:36:58)
BD Gundam F91 to wersja reżyserska czy zwykła?
Jeżeli Amazon nie kłamie, to oba wydania Blu-ray (zarówno te z 2008, jak i z 2011) zawierają obie wersje - pełną i kinową.
Jednak podejrzewam, że działa to na tej samej zasadzie jak w wydaniu DVD - czyli wersja kinowa, to nic innego jak wersja reżyserska bez dodatkowych scen.
Bo oryginalna wersja kinowa nigdy nie ukazała się na DVD.
Na ADC już jest BDBox Noir. Na okładce jest napisane "remastered".
Ciekawe, jak się prezentuje.
Seria z początku rakotwórczej epoki robienia anime cyfrowo w SD.
Chyba jednak Noir było jeszcze stworzone tradycyjnie, więc jeśli byłby prawdziwy remaster to obraz powinien przewyższać DVD.