Nie jesteś zalogowany.
Z dworca PKP wyrzucają
Ty dulowaty userze!
Spytaj prościej czy ktoś ciebie nie przenocuje za jakieś subki. :F
Z dworca PKP wyrzucają
Wystarczy, że powie, iż jest turystą z Niemiec. Po ostatnich akcjach go nie ruszą. Jeszcze może herbatkę gratis dostanie.
Ostatnio edytowany przez Besamir (2014-02-01 21:40:04)
"Cześć , tylko dlatego online strony nie mogę obejrzysz wasze tłumaczenie z profesjonalnego tłumaczenia To który widziałem jest to, że tłumaczenia op i end animeto, Typesetting jest dobry. ze względu umiejętności wy respektuje."
Ktoś mi to przetłumaczy?
Ostatnio edytowany przez ufix sama (2014-02-20 09:06:50)
"Cześć , tylko dlatego online strony nie mogę obejrzysz wasze tłumaczenie z profesjonalnego tłumaczenia To który widziałem jest to, że tłumaczenia op i end animeto, Typesetting jest dobry. ze względu umiejętności wy respektuje."
Ktoś mi to przetłumaczy?
Ktoś chyba chce od ciebie subki.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Witam.
Mam do was drodzy koledzy pytanie. Ostatnio staram się sobie robić synchronizacje do starszych anime i mam problem.
Otóż mam przykładowo anime Grenadier wersji [Exiled-Destiny] i oczywiście są napisy na ANSI tylko że w MicroDVD, jednak niestety nie mam doświadczenia z takimi napisami więc przerabiam dla ułatwienia na napisy *.ass i tu zaczynają się schody. Napisy są zrobione dla video o prędkości 23.976fps ale już wersja video którą posiadam ma 29.970fps i niestety nawet jak ładnie zrobię synchronizację z początku to w trakcie oglądania reszta napisów się rozłazi bądź na odwrót.
I tu pytanie do Was którzy macie z tym doświadczenie, jak najłatwiej skonwertować napisy MicroDVD do prędkości video jaką potrzebuję??
Dodam że używam wtyczki do konwersji z MicroDVD na ASS o nazwie: "Z mdvd na ass v9" w programie Aegisub 3.0.4.
Ostatnio edytowany przez Shinigami22 (2014-02-22 23:12:15)
mDVD jest przystosowany do określonej ilości FPS. Po skonwertowaniu go na ass już nie ma różnicy, do jakiego filmu go użyjesz, ponieważ jest to format czasowy. Jeżeli się rozłazi, to znaczy, że przy konwersji dałeś zły FPS. Jeżeli pokazują się z coraz większym opóźnieniem, to zwiększ ilość FPS, jeżeli każda linijka pokazuje się coraz wcześniej, to zmniejsz FPS.
Standardowe ilości FPS:
23,976
25
29,97
30
60
Z opisu zrozumiałem, że przy konwersji napisów musisz dać 23,976 fps.
Ja do konwersji na srt używam tej stronki:
http://przepisywanie.pl/konwersja_napisow/
Ustawiam sobie co chcę i mogę bez ponownego ustawiania konwertować kolejne napisy.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-22 23:18:12)
Ja napotykając podobny problem robiłem tak:
1. Subtitle Workshop: konwersja do pożądanego .ass. Przeważnie ustawienie na 25.000 nie robiło mi siana z napisami, ale, no trzeba próbować po prostu. Natomiast pojawiał się taki problem, że przykładowa linijka tekstu zamiast wyświetlać się te 2.5 sekundy znikała już po 0.5. Tym samym programem rozwiązujesz ten problem wybierając Edycja -> Czasy -> wydłużenie/skrócenie.
2. Aegi: dobór czcionki, jej wielkości. Ew. mieć już przygotowaną, tylko podmienić na default, zmienić rozdziałkę napisów i tyle.
Wszystkie te operacje są bardzo proste i długo czasu nie zajmują. Przynajmniej będzie jednego mniej, który co rusz jojczy o jakieś synchro.
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2014-02-22 23:24:44)
I tu pytanie do Was którzy macie z tym doświadczenie, jak najłatwiej skonwertować napisy MicroDVD do prędkości video jaką potrzebuję??
Kiedyś przy robieniu synchro używałem subedit do zmiany współczynnika fps (menu napisy - zmień współczynnik fps napisów). Wpierw należało sprawdzić ile film ma fps (jednak gorzej jeśli fps był zmienny).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-02-22 23:22:37)
Shinigami22 napisał:I tu pytanie do Was którzy macie z tym doświadczenie, jak najłatwiej skonwertować napisy MicroDVD do prędkości video jaką potrzebuję??
Kiedyś przy robieniu synchro używałem subedit do zmiany współczynnika fps (menu napisy - zmień współczynnik fps napisów). Wpierw należało sprawdzić ile film ma fps (jednak gorzej jeśli fps był zmienny).
A jednak udało mi się ładnie synchronizować , najwidoczniej źle dopierałem fps w tym pluing-u dla napisów MicroDVD. Najwidoczniej dla innego anime (Heroic Age) nie udaje mi się synchronizować nawet przy różnych ustawieniach ...
Dokładnie 15 lat temu, 28.02.1999 odbyła się premiera Heroes of Might and Magic III.
Mam do was ogromną prośbę. Widział ktoś może filmik, na którym koza(tak, koza) wychylała się zza murka(czy czegoś tam białego), gapiła się w kamerę, po czym znowu się chowała. I tak kilka razy. Jeśli tak to bardzo proszę o linka.
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2014-03-15 22:54:14)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Może to był symulator kozy.
Ostatnio edytowany przez korniszon1 (2014-03-15 23:53:38)
Nie. To była normalna(?), prawdziwa koza. Filmik w rodzaju tych, które wyskakują po wpisaniu strange goat w youtubie.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Nie chce zaśmiecać nowym tematem. Co zrobić, jeśli napisy podczas openingu i endingu mrugają, jak lampki choinkowe? Używam odtwarzacza MPC
Zainstalować xy-vsfilter i dodać DirectVobSub (auto-loading czy jakoś tak) do filtrów zewnętrznych w ustawieniach.
A prościej? Odinstaluj MPC i zainstaluj CCCP wraz z spakowanym MPC-HC.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-03-20 23:05:00)
Czy któraś z polskich sieci komórkowych na karte nie grozi nam wyzerowaniem konta po jakimś czasie jak zajebisty simplus? Tzn. kupię sobie doładowanie za 10 zł i mam do usraniej śmierci/wydzwonienia.
Czy któraś z polskich sieci komórkowych na karte nie grozi nam wyzerowaniem konta po jakimś czasie jak zajebisty simplus? Tzn. kupię sobie doładowanie za 10 zł i mam do usraniej śmierci/wydzwonienia.
W zasadzie Nju mobile ma taką ofertę.
Tylko po pół roku od ostatniego doładowania należy potwierdzić, że dalej korzysta się z tego numeru, wysyłając darmowego smsa
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/nju- … 30077.html
http://www.youtube.com/watch?v=4YMD6xEL … e=youtu.be -> Najlepsze jest to, że ta funkcja jest naprawdę w mapach Google na andku i iOS (sprawdzone przed chwilą). Niestety nie ma wsparcia w Polsce, więc nie można się przekonać, jak duży włożyli trud w ten primaaprilisowy żart.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-03-31 22:22:28)