Nie jesteś zalogowany.
Nareszcie potwierdzono kolejny sezon Sengoku Basara.
Seria będzie nosić tytuł: Sengoku Basara: Judge End i będzie bazować na wydarzeniach z gry PS3 - Sengoku Basara 3 [2010] Premiera tego lata
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-03-16 13:09:23)
Również wiemy, że seria będzie miała 26 odcinków.
Czyli najprawdopodobniej anime obejmie wydarzenia aż do 9SC Arc. Zdecydowanie dobra wiadomość. IMO sam Enrolment Arc to byłoby trochę mało.
Myślę też, że można się już spodziewać drugiego sezonu, bo materiału z LN zostanie im jeszcze sporo.
Dla mnie najbardziej wyczekiwana bajka roku.
I shall show you how Bismarck fights!
Czyli najprawdopodobniej anime obejmie wydarzenia aż do 9SC Arc. Zdecydowanie dobra wiadomość. IMO sam Enrolment Arc to byłoby trochę mało.
Myślę też, że można się już spodziewać drugiego sezonu, bo materiału z LN zostanie im jeszcze sporo.
Dla mnie najbardziej wyczekiwana bajka roku.
Podobnie uważam. Jak zakończą tylko na tym, to pozostanie wielki nie dosyt. Czyta ktoś z was mangowa lub LN adaptację tej serii
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-03-16 13:14:36)
Nie prawdopodobnie, tylko na pewno - szczególnie że podali już seiyuu Crimson Prince i Cardinal George .
Zresztą patrząc na adaptacje niektórych serii, to w te 26 odcinków mogliby zmieścić wszystkie obecne tomy .
max-kun, o ile LN czytam, to mang jeszcze nie ruszałem, więc nie wiem jak z ich wiernością. Zresztą i tak jedynie pierwszy arc (czyli 2 pierwsze tomy LN) jest skończony .
Jest jeszcze spin-off, ale na razie go nie ruszam...
Swoją drogą, to od jakiegoś czasu na YouTube są dwa odcinki Yoku Wakaru Mahouka!, które przybliżają świat w Mahouka - imo dość sprytnie to obeszli, bo ciężko im byłby wkomponować wyjaśnienia w same odcinki. Jednak niestety podejrzewam że i tak tego nikt nie przetłumaczy i większość oglądających nie do końca będzie wiedziała o co chodzi...
Nie prawdopodobnie, tylko na pewno - szczególnie że podali już seiyuu Crimson Prince i Cardinal George oczkod.
Zresztą patrząc na adaptacje niektórych serii, to w te 26 odcinków mogliby zmieścić wszystkie obecne tomy baka.
max-kun, o ile LN czytam, to mang jeszcze nie ruszałem, więc nie wiem jak z ich wiernością. Zresztą i tak jedynie pierwszy arc (czyli 2 pierwsze tomy LN) jest skończony gwizdze.
Jest jeszcze spin-off, ale na razie go nie ruszam...
Swoją drogą, to od jakiegoś czasu na YouTube są dwa odcinki Yoku Wakaru Mahouka!, które przybliżają świat w Mahouka - imo dość sprytnie to obeszli, bo ciężko im byłby wkomponować wyjaśnienia w same odcinki. Jednak niestety podejrzewam że i tak tego nikt nie przetłumaczy i większość oglądających nie do końca będzie wiedziała o co chodzi...
Dzięki za newsa i odpowiedź FAiM
Mahouka Koukou no Rettousei to będzie coś w stylu Indexa, czy coś innego?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mahouka Koukou no Rettousei to będzie coś w stylu Indexa, czy coś innego?
Powiedzmy.
Manga jest "taka se", ale to jest ponoć na podstawie LN, która ponoć jest znacznie lepsza.
No, ale do Index'a oczywiście nie ma podskoku.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Mieć tylko nadzieję, że adaptacja przebije anime Index.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-03-16 14:42:42)
Index był nawet dobry, gdyby to miało być lepsze od Indexa, nie mam nic przeciwko temu
Dzieki za eozjaśnienie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mieć tylko nadzieję, że adaptacja przebije anime Index.
Podróbka nigdy nie będzie oryginałem...
Teraz się wydaje różne SAO czy inne adaptacje gniotów o grach, a żadna nie jest choć w 40% tak dobra jak Log Horizon.
GDZIE JEST TRZECI SEZON INDEXA PYTAM SIĘ!?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
marek2fgc napisał:Mieć tylko nadzieję, że adaptacja przebije anime Index.
Teraz się wydaje różne SAO czy inne adaptacje gniotów o grach, a żadna nie jest choć w 40% tak dobra jak Log Horizon.
O Log Horizon pisano, że to podróbka SAO. Nie oceniaj serii za wcześnie. :p
To oceniaj sobie dalej z góry, ale nie podawaj swoich opinii w formie prawdy objawionej.
Boshe, co za hejterstwo i polaczkowstwo.
I kto tu ocenia z góry?
Kamiyan3991 napisał:marek2fgc napisał:Mieć tylko nadzieję, że adaptacja przebije anime Index.
Teraz się wydaje różne SAO czy inne adaptacje gniotów o grach, a żadna nie jest choć w 40% tak dobra jak Log Horizon.O Log Horizon pisano, że to podróbka SAO. Nie oceniaj serii za wcześnie. :p
Ale ja jej nie oceniam, ot wiele się po prostu po niej nie spodziewam, bo teraz kolejne klony Toaru wydaje się taśmowo, a żaden tytuł jeszcze nie był nawet bliski dorównania pierwowzorowi.
Na MAL'u zresztą jest bliźniacza sytuacja jak z SAO - armia fanbojów twierdząca, że jest dobre... bo jest dobre, a naprzeciw niej - reszta świata twierdząca, że Mahoucośtam to takie SAO, ot typowe motywy przyciągające fanów, ale nie ma tym nic specjalnego tak naprawdę.
Jak wyjdzie to się dopiero zobaczy, ot - nie nastawiam się na nic specjalnego, ale zajrzeć można.
Jakieś tam prawdopodobieństwo miłego zaskoczenia zawsze jest.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-03-16 16:53:27)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Czyta ktoś z was mangowa lub LN adaptację tej serii
i mógłby powiedzieć czy manga sporo odbiega od LNPokaż spoilerManga: Mahouka Koukou no Rettousei: Nyuugaku-hen , Mahouka Koukou no Rettousei: Kyuukousen-hen, Mahouka Koukou no Rettousei: Yokohama Souran-hen, Mahouka Koukou no Rettousei: Yokohama Souran-hen, Mahouka Koukou no Rettousei: Tsuioku-hen
Najlepiej zapomnij o istnieniu mangowej adaptacji i idź czytać LN.
Yagami_Raito8920 napisał:Mahouka Koukou no Rettousei to będzie coś w stylu Indexa, czy coś innego?
Powiedzmy.
Manga jest "taka se", ale to jest ponoć na podstawie LN, która ponoć jest znacznie lepsza.No, ale do Index'a oczywiście nie ma podskoku.
Nie czytałeś, ale porównujesz do Indexa, co? Przeczytałeś chociaż LN Indexa czy jedynie obejrzałeś anime?
marek2fgc napisał:Mieć tylko nadzieję, że adaptacja przebije anime Index.
Teraz się wydaje różne SAO czy inne adaptacje gniotów o grach, a żadna nie jest choć w 40% tak dobra jak Log Horizon.GDZIE JEST TRZECI SEZON INDEXA PYTAM SIĘ!?
Od kiedy Mahouka jest podróbką Indexa?
Ja też czekam na 3 sezon Toaru.
marek2fgc napisał:Kamiyan3991 napisał:Podróbka nigdy nie będzie oryginałem...
Teraz się wydaje różne SAO czy inne adaptacje gniotów o grach, a żadna nie jest choć w 40% tak dobra jak Log Horizon.O Log Horizon pisano, że to podróbka SAO. Nie oceniaj serii za wcześnie. :p
Ale ja jej nie oceniam, ot wiele się po prostu po niej nie spodziewam, bo teraz kolejne klony Toaru wydaje się taśmowo, a żaden tytuł jeszcze nie był nawet bliski dorównania pierwowzorowi.
Na MAL'u zresztą jest bliźniacza sytuacja jak z SAO - armia fanbojów twierdząca, że jest dobre... bo jest dobre, a naprzeciw niej - reszta świata twierdząca, że Mahoucośtam to takie SAO, ot typowe motywy przyciągające fanów, ale nie ma tym nic specjalnego tak naprawdę.
Jak wyjdzie to się dopiero zobaczy, ot - nie nastawiam się na nic specjalnego, ale zajrzeć można.
Jakieś tam prawdopodobieństwo miłego zaskoczenia zawsze jest.
Podaj jakieś tytuły tych klonów Toaru, bo mi jakoś nic nie przychodzi do głowy. I nazywasz innych ludzi fanboyami, podczas gdy po twoich postach wyraźnie widać, że jesteś fanboyem Indexa.
Nie czytałeś, ale porównujesz do Indexa, co? Przeczytałeś chociaż LN Indexa czy jedynie obejrzałeś anime?
Czytałem mangę, ale nie do końca chcę mi się wierzyć, że LN jest dużo lepsza, skoro na MAL'u ludzie wyraźnie piszą, że manga trzyma się jej dość blisko.
Częściowo, sporo jeszcze mam do nadrobienia.
Od kiedy Mahouka jest podróbką Indexa?
Dunno - wszelkie mahou-science od razu mi się kojarzą z Indexem i zawsze są znacznie słabsze.
No z tego sezonu StB czy TR chociażby (bardziej to drugie).
I nazywasz innych ludzi fanboyami, podczas gdy po twoich postach wyraźnie widać, że jesteś fanboyem Indexa.
Ano jestem.
Tylko niezupełnie używam tego w takim negatywnym wydźwięku, jednak do bólu mainstreamowe SAO... no prośba.
Toaru nie jest tak głupie - tam "nakama pałero" nie działa, a Japończycy tyle wypluwają syfu na ten temat, że aż się rzygać chce.
Jednak to trochę co innego fandomować np. takiego bliczyka czy poruto (nakama pałero hej hej), a dobrą serię, która broni się zawartością, a nie shounenową otoczką.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-03-16 18:14:54)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie widzę cycków wielkości głowy, czyżby jednak dało się zrobić anime bez takiej postaci?
Drugi odcinek OVA przygód Sinbada planowany jest na sierpień:
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaemb … iginal.jpg
(jednocześnie przypominam, że pierwszy ukaże się 16 maja).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000