#21 2014-05-21 23:21:07

Kamiyan3991
Użytkownik

Odp: Czajka - Księżniczka z trumną

Vincent_Law napisał:

Masz rację, dorzućmy tu też LH.

W dużej mierze z góry (i niesłusznie) potraktowane jako klon SAO, czy jechane za małą ilość walk, czy mało romansidłowych/braciszkowych motywów... naaah, taki sobie przykład.

Sado napisał:

(i nie traktują JoJo jako jednego wielkiego absurdu).

Przecież na tle shounenów tylko nieznacznie wybija się poza normę, chociaż przy DB to może i nawet blednieje... (niszczenie planet ftw).
Ja się jedynie plułem o jedną akcję, bo to już nie było nawet absurdalne, tylko po prostu głupie - a to różnica.

Sado napisał:

Lepiej obejrzeć Ping Ponga z tego sezonu.

Nawet fajny, ale jak dla mnie - bez rewelacji.
Ot produkcja w starszym stylu (w końcu manga jeszcze z XX wieku), ale jakoś nie zwykłem jarać się starociami, twierdząc, że są super bo są stare i w ogóle łoboshe, kiedyś przecież wychodziło tyle dobrego... guzik prawda.
Wychodziło tyle samo dobrego i złego, tylko że człowiek zapamiętał te lepsze + zmienił się teraz styl/moda, ot - bywa.

W sumie ze starszych produkcji chętnie był Tekkamana obejrzał w nowej oprawie... ale i tak Czajka lepsza. oo

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#22 2014-05-22 00:25:16

Hunter Killer
Moderator

Kamiyan3991 napisał:

Ot produkcja w starszym stylu (w końcu manga jeszcze z XX wieku), ale jakoś nie zwykłem jarać się starociami, twierdząc, że są super bo są stare i w ogóle łoboshe, kiedyś przecież wychodziło tyle dobrego... guzik prawda.

Nawet przy założeniu (błędnym, ale co tam), że faktycznie wychodziło tyle samo dobrego, łatwiej znaleźć coś fajnego w odrębnie jednego sezonu czy 30-40 lat? Tak, były gnioty, zawsze są, ale odeszły w zapomnienie i trudno je z tamtych lat nawet znaleźć, bo kiepskie serie po jakimś czasie zanikają z internetów smile_lol

Kamiyan3991 napisał:

oo

Przy okazji, co to jest? Walisz to w prawie każdym poście. Jakiś slang, czy shoutboxowy szajs?

155222.jpg zzsldjt.png

#23 2014-05-22 00:30:16

Sasha1
Użytkownik

Hunter Killer napisał:
Kamiyan3991 napisał:

oo

Przy okazji, co to jest? Walisz to w prawie każdym poście. Jakiś slang, czy shoutboxowy szajs?

Chyba coś podobnego: Klik.

#24 2014-05-22 20:48:45

kostek00
Użytkownik

Sasha1 napisał:
Hunter Killer napisał:
Kamiyan3991 napisał:

oo

Chyba coś podobnego: Klik.

Hahaha xD

Kamiyan3991 napisał:

No i uwielbiam ten moment przemiany...:

"I am steel. Steel knows no fear. Steel knows no doubt. When faced with my enemy, I hesitate not. I am a weapon to destroy these. Iron-Blood Transformation!"

Ale i tak ten sub nie oddaje tej epickości... seiyuu w tym momencie aż lśni.

Powie mi ktoś, dlaczego to tak bardzo wygląda jak żywcem zerżnięte z Fate/Stay Night, gdy łucznik przywołuje kuźnię nieskończoności?

Kamiyan3991 napisał:
Xam10 napisał:

No cóż, jest loli jest anime dekady.

Inne rzeczy schodzą na dalszy plan.

@Xami - zerknij, zamiast tak bajdurzyć.
Loli owszem - jest, i to nawet taka, która w ogóle nie drażni, a wręcz przeciwnie (co się baaardzo rzadko zdarza).

rotfl
Na temat częstotliwości denerwujących loli wypowiada się gość, który obejrzał 105 anime.  ojej

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#25 2014-05-22 21:26:29

Kamiyan3991
Użytkownik

Hunter Killer napisał:

Nawet przy założeniu (błędnym, ale co tam), że faktycznie wychodziło tyle samo dobrego, łatwiej znaleźć coś fajnego w odrębnie jednego sezonu czy 30-40 lat?

No i to jest faktycznie różnica, ale ja nie do tego pije.
Sporo osób wmawia sobie głupoty typu "kiedyś to wychodziło więcej dobrego i na poziomie" - to jest zwykła bzdura.
Po prostu mniej rzeczy już wykorzystano, więc dzieła zdawały się być bardziej oryginalne, poza tym - zmienił się styl.
Teraz jest moda na lolitki i adaptacje LN, a w Holiłóód na proste komedie romantyczne - po pewnym czasie rzygać się już tym człowiekowi chce i to czego szuka, odnajduje w starszych produkcjach... identycznie z muzyką, gdzie kiedyś królował rock/metal, potem rap, a teraz jest to pop i różne dubstepy... mógłbym tu mnożyć wieleeeee przykładów, ale to nieistotne - chodzi o samą tendencję.

Dlatego generalnie twierdzenia typu "lepsze bo starsze" postrzegam za bardzo płytkie potraktowanie tematu.
A najbardziej to już śmieszą mnie ludzie chełpiący się tym, że oglądają "fajne klasyki", a nie ten "dzisiejszy syf"... gdzie kiedyś ten "klasyk" był niczym 90808020232 produkcja o loli, oczywiście nie licząc jakości wykonania.
Gdzie sama ta jakość też jest wielce dyskusyjna... ja takiego Evangeliona np. nie trawię i mam gdzieś to, czy to jest "klasyk", czy też nie... już pierwsza lepsza bajeczka o loli jest bardziej strawna.

Hunter Killer napisał:

Przy okazji, co to jest?

Nic w sumie, ot taki znaczek, który jakoś wszedł mi w krew i czasami go używam, podobnie jak niektórzy piszą dwie kropki zamiast trzech w wielokropku...

kostek00 napisał:

Powie mi ktoś, dlaczego to tak bardzo wygląda jak żywcem zerżnięte z Fate/Stay Night, gdy łucznik przywołuje kuźnię nieskończoności?

A powie mi ktoś, dlaczego mam wrażenie, że F/SN zerżnęło to od czegoś innego?

kostek00 napisał:

Na temat częstotliwości denerwujących loli wypowiada się gość, który obejrzał 105 anime.

Nie licząc szybkich dropów po 1-2 epkach, których nawet nie chce mi się wpisywać (bo i tytułów nie pamiętam), także z tego powodu... a w Czajce akurat zjadliwa ta loli, a nawet pro. oo

I dobrze, że dyskusja rozgorzała... będę musiał niebawem pomyśleć o fanowskiej stronie dla Czajki.
Mam zresztą niezły ból pleców, że przez sesję nawet na tłumaczenie nie ma czasu, a tyle jeszcze jest do zrobienia... no nic zaczni waszmościowe, Czajkę oglądnijcie, a ja wracam do statystyki w Excelu.
Miłego.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#26 2014-05-22 21:41:07

Hunter Killer
Moderator

Brawo, napisałeś taki post, że już przestanę komentować twoje psoty w ogóle - po prostu nie ma z kim gadać. To tak jak polecałem znajomemu "Ojca chrzestnego", a on po 30 min oglądania wyłączył i powiedział: "Długie to nudne, brak akcji. Syf". Tak przy okazji dodam, że się zwyczajnie ośmieszasz tymi swoimi wypowiedziami. Jak nie zapomnę, to sobie wyłączę oglądanie twoich wypocin, bo po prostu ręce same opadają.

155222.jpg zzsldjt.png

#27 2014-05-22 21:52:34

Kamiyan3991
Użytkownik

Hunter Killer napisał:

Brawo, napisałeś taki post, że już przestanę komentować twoje psoty w ogóle - po prostu nie ma z kim gadać. To tak jak polecałem znajomemu "Ojca chrzestnego", a on po 30 min oglądania wyłączył i powiedział: "Długie to nudne, brak akcji. Syf". Tak przy okazji dodam, że się zwyczajnie ośmieszasz tymi swoimi wypowiedziami. Jak nie zapomnę, to sobie wyłączę oglądanie twoich wypocin, bo po prostu ręce same opadają.

To wyłączaj, czy ja Ci każę czytać i odpowiadać?
Napisałem co myślę na ten temat, jeśli potrafisz na to jedynie odpowiedzieć "jesteś gópi", to nie mój problem.

Patrz, Ojca Chrzestnego też mi się nie chciało jakoś specjalnie oglądać, nie każdego musi to zachwycać.
Za to z tych gangstersko-mafioskich (czy jak to się odmienia) klimatów bardzo podobał mi się film: ,,Chłopcy z Ferajny", od czasu do czasu oglądam go zresztą ponownie.
Film wydano w 1990 roku i od tego czasu nic lepszego w tych klimatach nie widziałem, za to Ojciec Chrzestny - ani to dla mnie fajne, ani niefajne, ot film jak film.

No, ale dobrze - powiedzmy, że masz super wyrafinowany gust, podoba Ci się Ojciec Chrzestny, a reszta to banda gimbusów i niech ich lepiej przymknie policja dobrego gustu.
Poczułeś się teraz lepiej?
Cieszę się.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-05-22 21:54:11)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#28 2014-05-22 22:13:00

kostek00
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
kostek00 napisał:

Podaj choć jeden tytuł.

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#29 2014-05-22 22:31:18

marek2fgc
Użytkownik

kostek00 napisał:

Chyba autorowi zabrakło pomysłu i uprościł zaklęcie + dodał jakieś własne zdania, żeby nie było nic podejrzanego. smile

I am the bone of my sword 
 Steel is my body and fire is my blood 
 I have created over a thousand blades 
 Unaware of loss, Nor aware of gain 
 Withstood pain to create weapons, waiting for one’s arrival 
 I have no regrets. This is the only path 
 My whole life was unlimited blade works

I Chaika:

I am steel. 
Steel knows no fear. 
Steel knows no doubt. 
When faced with my enemy, 
I hesitate not. 
I am a weapon to destroy these. 
Iron-Blood Transformation!

Tylko ten z Fate'a jest dużo lepszy. jezor

@2down:

Sado napisał:

To tekst Shirou, Łucznika był trochę inny.

No tak. Mój błąd.

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-05-22 22:56:37)

#30 2014-05-22 22:35:43

Kamiyan3991
Użytkownik

marek2fgc napisał:

Tylko ten z Fate'a jest dużo lepszy.

Polemizowałbym - tego z Fejta nie pamiętałem nawet, więc musiało to być bardzo randomiaste (chyba że tylko w anime nie było).
Ten z Czajki krótki i treściwy - taki jak trzeba.

A tytułów w pamięci nie chce mi się nawet szukać, ale przecież motywów z tekstem przy wchodzenie w przemianę jest sporo.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#31 2014-05-22 22:38:12

Sado
Użytkownik

Kamiyan - to mimowolne czy zajmujesz się tym hobbystycznie?

marek2fgc napisał:
kostek00 napisał:

Chyba autorowi zabrakło pomysłu i uprościł zaklęcie + dodał jakieś własne zdania, żeby nie było nic podejrzanego. smile

I am the bone of my sword 
 Steel is my body and fire is my blood 
 I have created over a thousand blades 
 Unaware of loss, Nor aware of gain 
 Withstood pain to create weapons, waiting for one’s arrival 
 I have no regrets. This is the only path 
 My whole life was unlimited blade works

To tekst Shirou, Łucznika był trochę inny.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#32 2014-05-31 15:43:54

Kamiyan3991
Użytkownik

Kurczę... jakiś taki gorszy ten ostatni odcinek.
Mniej humoru, mniej akcji, mniej interesująca historia... wszystkiego mniej.

Mam nadzieję, że było to jedynie jednorazowe obniżenie lotów.
Odcinek co prawda nie był zły, ale nie oglądałem go z tak dużym zainteresowaniem, jak było to w przypadku poprzednich odcinków.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#33 2014-06-11 21:33:05

Kamiyan3991
Użytkownik

OMG OMG OMG!!!

8-9 odcinki to takie pół fillery, pół przejściówki, ale 10 to miazga!
Zaczęła się prawdziwa akcja!

10 odcinek JoJo - w końcu zaczyna się coś dziać.
10 odcinek Czajki - akcja na całego.

Przypadek?
Nie sądzę.

DAWAĆ MI 11 ODCINEK, MIGIEM!

2yxksc8.jpg
Akari w bad modzie. oo
10/10

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-06-11 21:33:21)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#34 2014-06-11 22:10:24

TheBreaker
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

OMG OMG OMG!!!

8-9 odcinki to takie pół fillery, pół przejściówki, ale 10 to miazga!
Zaczęła się prawdziwa akcja!

10 odcinek JoJo - w końcu zaczyna się coś dziać.
10 odcinek Czajki - akcja na całego.

Przypadek?
Nie sądzę.

DAWAĆ MI 11 ODCINEK, MIGIEM!

http://oi60.tinypic.com/2yxksc8.jpg
Akari w bad modzie. oo
10/10

Zastanawiam się u jakiego Dealera Ty towar kupujesz, bo koniec końców chce tak samo mieć.

#35 2014-06-11 22:38:24

Kamiyan3991
Użytkownik

TheBreaker napisał:

Zastanawiam się u jakiego Dealera Ty towar kupujesz, bo koniec końców chce tak samo mieć.

Wystarczy obejrzeć najnowszy odcineczek.

A towaru nie kupuję, bo współlokatorzy zawsze coś mają.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#36 2014-06-11 22:40:43

LagoonCompany
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
kostek00 napisał:

Nie wiem, od czego, ale po wpisaniu iron-blood wyskakuje chaika

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#37 2014-06-11 22:48:55

Kamiyan3991
Użytkownik

LagoonCompany napisał:
Kamiyan3991 napisał:
kostek00 napisał:

Bo Czajka jest pro.

Dziękuję.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#38 2014-06-13 14:34:51

TheBreaker
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
LagoonCompany napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Bo Czajka jest pro.

Dziękuję.

O ile się nie mylę, F/SN było szybsze niż jakaś tam Szajka z Trumniakami, więc wychodzi, na to że ta Czajka zerżneła z Fate

#39 2014-06-13 14:39:20

Kamiyan3991
Użytkownik

TheBreaker napisał:

O ile się nie mylę, F/SN było szybsze niż jakaś tam Szajka z Trumniakami, więc wychodzi, na to że ta Czajka zerżneła z Fate

Naaah, to z Fejta jakieś takie nijakie.
Niemożliwością to jest. oo

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#40 2014-06-13 14:59:10

TheBreaker
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
TheBreaker napisał:

Naaah, to z Fejta jakieś takie nijakie.
Niemożliwością to jest. oo

Jednakże spójrz, prawdzie w oczy, Szajka kopiuje z Fate/ Stay Night a nie odwrotnie, dlaczego są nijakie, bo były pierwsze i nikt nie za bardzo wiedział, a może wiedział i zrobił taki zabieg specjalnie? A Szajka, cóż skopiowała Fate'a zmieniając owe zaklęcie pod siebie nic dodać nic ująć.

Stopka forum

© Animesub.info 2024