Nie jesteś zalogowany.
A baja Fejta trochę lepiej niż przeciętniawa, więc co dopiero o Czajce powiedzieć. Chociaż... szkoda o niej chyba cokolwiek mówić. W końcu Bonesi już nie potrafią dobrej bajki zrobić.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Kamiyan3991 napisał:TheBreaker napisał:O ile się nie mylę, F/SN było szybsze niż jakaś tam Szajka z Trumniakami, więc wychodzi, na to że ta Czajka zerżneła z Fate
Naaah, to z Fejta jakieś takie nijakie.
Niemożliwością to jest. ooJednakże spójrz, prawdzie w oczy, Szajka kopiuje z Fate/ Stay Night a nie odwrotnie, dlaczego są nijakie, bo były pierwsze i nikt nie za bardzo wiedział, a może wiedział i zrobił taki zabieg specjalnie? A Szajka, cóż skopiowała Fate'a zmieniając owe zaklęcie pod siebie nic dodać nic ująć.
Ale czy to pierwszy taki zabieg w bajce (i nie tylko)?
Przecież tu nikt nikogo nie kopiował - motyw z jakimś tam wymyślnym tekstem przed odpaleniem jakiejś tam mocy jest stary jak świat, a te dwa teksty łączy jedynie słówko "steel".
Zarzucanie plagiatu to nadinterpretacja, a raczej czepianie się na siłę.
Te teksty nie są nawet do siebie jakoś specjalnie podobne.
A baja Fejta trochę lepiej niż przeciętniawa, więc co dopiero o Czajce powiedzieć. Chociaż... szkoda o niej chyba cokolwiek mówić. W końcu Bonesi już nie potrafią dobrej bajki zrobić.
A mówta co chceta, zresztą Twoich opinii nawet nie biorę na poważnie, bo jesteś chyba królem malkontentów na tym forum.
Ja tam nie pamiętam, kiedy ostatni raz rozczarowałem się na Bonsach, pytanie tylko co ja od nich w ostatnich latach oglądałem... no raczej mało, ale akurat te, które oglądałem mi podeszły.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
TheBreaker napisał:Kamiyan3991 napisał:Naaah, to z Fejta jakieś takie nijakie.
Niemożliwością to jest. ooJednakże spójrz, prawdzie w oczy, Szajka kopiuje z Fate/ Stay Night a nie odwrotnie, dlaczego są nijakie, bo były pierwsze i nikt nie za bardzo wiedział, a może wiedział i zrobił taki zabieg specjalnie? A Szajka, cóż skopiowała Fate'a zmieniając owe zaklęcie pod siebie nic dodać nic ująć.
Ale czy to pierwszy taki zabieg w bajce (i nie tylko)?
Przecież tu nikt nikogo nie kopiował - motyw z jakimś tam wymyślnym tekstem przed odpaleniem jakiejś tam mocy jest stary jak świat, a te dwa teksty łączy jedynie słówko "steel".
Zarzucanie plagiatu to nadinterpretacja, a raczej czepianie się na siłę.
Te teksty nie są nawet do siebie jakoś specjalnie podobne.
Ja to rozumiem, aczkolwiek twierdzenie, że coś z roku 2013/14 (nie wiem dokładnie który) jest lepsze od czegoś co było kilka lat temu emitowane, i na dodatek twierdzenie, że wcześniejsze rżnie z obecnego jest trochę idiotyczne.
Ja to rozumiem, aczkolwiek twierdzenie, że coś z roku 2013/14 (nie wiem dokładnie który) jest lepsze od czegoś co było kilka lat temu emitowane, i na dodatek twierdzenie, że wcześniejsze rżnie z obecnego jest trochę idiotyczne.
Trochę lolz, przecież ja nie pisałem tego na poważnie.
Aczkolwiek tekst z Czajki jest moim zdaniem znacznie lepszy - krótki i treściwy, bez zbędnego kombinowania.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ja tam nie pamiętam, kiedy ostatni raz rozczarowałem się na Bonsach, pytanie tylko co ja od nich w ostatnich latach oglądałem... no raczej mało, ale akurat te, które oglądałem mi podeszły.
Pyszczek nad taflę przeciętności wystawiły Zetsuen no Tempest i Gosick. To drugie ledwo.
Un-Go, Star Driver, Eureka Seven: Ao, Star Driver, Captain Earth, Noragami, Space Dandy, Soul Eater Not mniej lub bardziej toną w morzu przeciętności lub zwyczajnie szorują po dnie.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Un-Go, Star Driver, Eureka Seven: Ao, Star Driver, Captain Earth, Noragami, Space Dandy, Soul Eater Not mniej lub bardziej toną w morzu przeciętności lub zwyczajnie szorują po dnie.
Coś się tak uczepił tego Star Drivera?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-06-13 16:50:52)
To ten bardziej tonący tytuł...
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
To ten bardziej tonący tytuł...
O czym to jest?
O czym to jest?
O szkole, robotach, laniu się po mordach w robotach a'la lanie się po mordach w Utenie. Trochę o dojrzewaniu i trochę mniej o pływaniu.
OOOOOO SŁOOOODKI JEEEEEZUSIE!!!
Nowe odcinek to widzieli?
Brak skali / 10.
Nie będę opisywał tej epickości słowami, to niemożliwe.
I jeszcze ta zapowiedź 12 odcinka... szykuje nam się grande finale z przytupem, mówię to wam.
Dawać drugi sezon!
Już!
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-06-19 04:12:31)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Brak skali / 10.Nie będę opisywał tej epickości słowami, to niemożliwe.
I jeszcze ta zapowiedź 12 odcinka... szykuje nam się grande finale z przytupem, mówię to wam.Dawać drugi sezon!
Już!
A kto Cię słucha/czyta?
A kto Cię słucha/czyta?
Widocznie tak (wnioskując po Twoim poście).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
TheBreaker napisał:A kto Cię słucha/czyta?
Który był przesiąknięty ironią?
Kamiyan3991 napisał:TheBreaker napisał:A kto Cię słucha/czyta?
Który był przesiąknięty ironią?
Nieistotne - łatwo z niego wywnioskować, że jednak tak.
I chyba na tym możemy zakończyć.
Zdrawiam.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Brak skali / 10.Nie będę opisywał tej epickości słowami, to niemożliwe.
I jeszcze ta zapowiedź 12 odcinka... szykuje nam się grande finale z przytupem, mówię to wam.Dawać drugi sezon!
Już!
Daj nam tłumaczenie do tego 11 odcinka to będziemy się cieszyć jego epickością wraz z Tobą, a bez tego
Daj nam tłumaczenie do tego 11 odcinka to będziemy się cieszyć jego epickością wraz z Tobą, a bez tego
Od takich pytań jest inny temat.
Ale skoro posty i tak polecą, to odpowiem - wkrótce.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i mamy Grande Finale - nawet mnie zaskoczyło.
Nie spodziewałem się dwóch rzeczy:
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-06-25 22:21:35)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i mamy Grande Finale - nawet mnie zaskoczyło.
Nie spodziewałem się dwóch rzeczy:Pokaż spoilera) śmierci Gilletta; (*)
b) przemiany Vivi w Czajkę...? Teraz to muszą mi to konkretnie w drugim sezonie wytłumaczyć.
Podsumowując ten sezon to otrzymaliśmy porządnie wykonaną 12 odcinkową reklamę nowelki, 6,9/10 to odpowiednia ocena.
...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield
Co do pierwszego punktu – dopiero przy robieniu napisów do 12 odcinka to zauważyłem... w trakcie oglądania jakoś nie rzuciło mi się to w oczy.
Tylko po co im on? Ciekawe.
A co do drugiego to jest już kilka teorii (spiskowych), ale nie będę przytaczał, bo drugi sezon będzie za 1,5 miesiąca.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dawno takiego gówna nie widziałem. Olaboga.