Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ostatni film w reżyserii Hayao Miyazakiego.
Jiro od dzieciństwa marzy o byciu pilotem, jednak wrodzona wada wzroku mu w tym przeszkadza. Zainspirowany Capronim - sławnym włoskim projektantem samolotów - chce tworzyć samoloty...
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-06-30 18:20:38)
Oglądałem ostatnio z angielskimi subami i przyznam się iż warto było oglądnąć. Muzyka bardzo wpada w głos, historia i kreska na wysokim poziomie. Jedynym minusem [zależy dla kogo] może być fakt, że za bardzo odmłodzili głównego bohatera. Bo pije i pali a wygląda jak dziecko z podstawówki. Bardzo chętnie wybiorę się do kina na to. Moja ocena 5/6. Szkoda,że to już ostatni film Miyazakiego, ale co poradzić [Kończy się pewna epoka]
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-06-30 18:44:33)
A bo to Miyazaki pierwszy raz straszy odejściem na emeryturę. Gdzieś czytałem, że mógłby się zająć ewentualną kontynuacją Nausiki. Filmu jeszcze nie oglądałem, ale jest jedyną pozycją na mojej liście must-see.
Z tego co pamiętam to Hideaki Anno miał się być może zająć kontynuacją Nausiki. Zapowiadano też kontynuację Szkarłatnego pilota
Tylko tędy przechodzę, by przypomnieć, że Kraina Lodu to film znacznie lepszy, co zostało przypieczętowane złotym ludzikiem made in USA.
Polecam przeczytać.
http://www.cartoonbrew.com/award-season … 96680.html
Czy została gdzieś zawarta informacja, lub wytłumaczenie o...
Strony 1