Nie jesteś zalogowany.
no właśnie chodź to dość nietypowy temat to jednak ciekaw jestem czy ktoś z was ma swoją ulubiony utwór w formie jakiegoś remixu, niewiem przeróbki na techno czy coś innego, wegług mnie roxuje przeróbka najnowszego openingu z Bleacha czyli Ichirin no Hana zespołu HIGH AND MIGHTY COLOR, tu macie linka do niego:
Ja nie znam zadnych takich remixow...
a ten link co podales to niezly remixik:D przypadl mi do gustu;)
Ja kiedyś dorwałem niezły remix z Shuffle!. Trwa prawie 24 min ale fajne techno/dance Oto tytuł i wykonawca bo nie bede umieszczał na necie bo za duzo zajmuje
DATE = 2005
ALBUM = SHUFFLE! ON THE STAGE MIX
ARTIST = YURIA
TITLE = ORIGINAL! -SHUFFLE! ON THE STAGE MIX
i ja niestety nic takiego nie posiadam (chyba ^^" )
chociaż mixy, remixy (ogólnie japońskie) są niesamowite (spora część)^^
edit:
a jednak coś znalazłem
zamieszczam najlepszy utwór tego typu z tej płyty (niestety niedostępnej w Polsce :/ ) :
http://rapidshare.de/files/12123163/Dj_ … y.mp3.html
Miłego słuchania ^^
Może jutro uda mi się podać resztę
Ostatnio edytowany przez Yaku (2006-03-09 23:58:14)
Osobiscie bardzo lubie wariacje tematu z Gitsa. Powstalo kilka wersji Drum'n'bass (np Makai - beneath the mask), a na ostatniej bibce hartkorowej wgniotla mnie w parkiet wlasnie hartkorowa przerobka: Link
(wchodzi ok 33 minuty, a kawalek to Devastator autorstwa Spead Freaka)
Ogólnie nie przepadam za wszelkiej maści remiksami. Do wyjątków należy tylko 1 album - O.S.T z Serial Experiments Lain "Cyberia Mix". Rewelacja
Mój ulubiony Remix co? Może nei z Anime ale panią wykonywującą go zna chyba każdy z was. Mowa o Ayumi Hamasaki.
Oryginalny utwór ma nazwę "M" [pliczek mi się gdzieś zagubil]
Zremixowany i moim zdaniem o wiele lepszy od oryginału - "M - Above & Beyond DUB Remix" LINK
moim ulubionym remixem jest Requiem for a dream(remix) może to nie jest żadna muzyka z anime ale mnie się podoba:)[cool]
Chemical Brothers remix of Prodigy - Voodoo People[okej]
Zgrzyt chodzi ci o tą nutkę z filmu "Hackers"? z 95? zarąbista:D
Zgrzyt chodzi ci o tą nutkę z filmu "Hackers"? z 95? zarąbista:D
To nie tylko tam było urzyte. Ot, w takim "Wasabi" także