Nie jesteś zalogowany.
krzykr napisał:Jak płacić za gry z HB czy steam. Mam konto w Banku ale nie mam w nim możliwości płacenia w euro i usd?
Humble nie obsługuje PSC.
Dzięki miałem nadzieje na prostszy sposób niż zakładanie 2 konta do przewalutowania.
Dzięki miałem nadzieje na prostszy sposób niż zakładanie 2 konta do przewalutowania.
Zawsze możesz zrobić w swoim banku kartę kredytową
Załóż sobie konto na Paypalu, jak sugerowali koledzy (mniej niż 5 minut roboty). Jest tam coś takiego jak doładowanie błyskawiczne, zazwyczaj kasa z konta na Paypala trafia w ciągu kilku minut (choć czasami zdarzają się oczywiście wyjątki, mnie najdłużej kaska szła 20 minut, ale to był sylwester). Przewalutowanie następuje automatycznie, płacenie jest proste, w sumie sprowadza się do klikania dalej/next (oczywiście trzeba sprawdzać czy wszystko ok jest, jak dla mnie płaci się łatwiej Paypalem, niż miałbym płacić z konta). Paypala obsługują steam / Humble / Indie Gala / Origin / GMG / Uplay i cała masa sklepów internetowych.
Mam nawet dwa konta na peypalu bo z cztery lata termu chciałem zarabiać na klikaniu w reklamy... Jednak nie mam do niego zaufania, nie znam kosztów przelewu, po jakim kursie są przeliczenie złotówki, więc nie wiem ile kasy mam z konta przelać by zapłacić przysłowiowe 1 usd. Z kolei jeśli pieniądze zostaną na peypalu to ile zapłacę za przelew na swoje konto. No i nie pamiętam hasła i odpowiedzi kontrolnych.
A cóż szkodzi założyć i trzecie konto.
Za dulara liczą sobie 3,20 (ostatni Humble). Przy kwocie przelewu (doładowania paypal) jest przycisk "Dokonaj zwrotu pieniędzy" więc nie powinno być problemu (jakie są koszty zwrotu niestety nie wiem, być może za free). Jeśli mogę doradzić to doładuj sobie mniejszą kwotą 5-10 zita, a resztę zostaw na kolejne ciekawe bundle (ot choćby na Humble Flash Re-Bundle – Codemasters , gdzie za kolejnego dolara, można wyrwać kilka fajnych gierek.
Masz przelicznik walut na PayPalu. Radzę dodać do niego kilka groszy w razie zmiany wartości.
Właśnie odzyskałem konto peypal. Coś źle musiałem zapamiętać wszystko jest po Polsku i przelicznik waluty jest na bieżąco aktualizowany. Zwrot kasy bez opłat. Nie rozumiem jedynie dlaczego w zakładce "wyślij pieniądze" zamiast numeru konta należy wpisać emaila.
Bo pieniądze wysyłasz na inne konto Paypala, które używa maila jako ID. Jeśli chcesz wysłać pieniądze na to konto lub z niego używając konta bankowego, to poszukaj innej opcji.
Ostatnio edytowany przez Xandros (2014-07-15 15:49:34)
Niektóre banki (np. były Alior Sync) oferują "przyłączenie" PayPala do konta. Przy zakupie czegokolwiek zwyczajnie logujemy się do PayPala, zatwierdzamy transakcję, a dokładnie wyliczona suma automatycznie spływa prosto z konta bankowego.
Ja mam takie pytanie; co wy robicie z zalegającymi złotówkami na karcie w telefonie? Raczej zakupów za to nie zrobię, ale może ma ktoś jakieś fajne rozwiązanie.
Ja mam takie pytanie; co wy robicie z zalegającymi złotówkami na karcie w telefonie? Raczej zakupów za to nie zrobię, ale może ma ktoś jakieś fajne rozwiązanie.
Moja siostra wysyła sms do radia Zet, raz dostała bukiet kwiatów dostarczonych przez kuriera na dzień kobiet, parę razy płytę.
Możesz też kupić jakieś coinsy do gry online i próbować sprzedać kod na allegro.
Ostatnio edytowany przez krzykr (2014-07-15 17:50:17)
Do radia to ja w robocie po parę dziennie wysyłam.
Mam pytanie do tych, co obejrzeli "Sora no Otoshimono Final Eternal My Master" od Impatience. Czy ich napisy są na >=znośnym poziomie?
Mam pytanie do tych, co obejrzeli "Sora no Otoshimono Final Eternal My Master" od Impatience. Czy ich napisy są na >=znośnym poziomie?
Grupa nie jest na znośnym poziomie. Tego czegoś nie widziałem, ale wątpliwe, by nagle zabłysnęli.
Na razie lepiej sobie odpuść, bo to żaden "final".
ファイナル? 誰が映画が終わりだった、これは映画の始まりにすぎません、私はより多くを明らかにすることはできないと述 べた
"Final? Who said the movie was the end, this is just the beginning of the movie, I said that it is not possible to clarify the more"
Może heit na ten film był tak silny, że postanowili stworzyć kolejny i jednak dokończyć ekranizację adaptację mangi
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-09-03 22:17:50)
Hej. Może ktoś tu mi odpowie, czy jest nowsza wersja skryptu "Z mdvd na ass v9.lua" pod Aegisub 3.2.0 ?
Nie ma. Sam go przerób, by działał.
Nie wiem kiedy ani czy ktoś o tym pisał, ale Popcorn Time dorobił się sekcji animu. Gdyby podpiąć pod niego zasoby bakabt i podobnych, zrobiłoby się baardzo ciekawie.