Nie jesteś zalogowany.
marek2fgc napisał:@Ariakis, fail. Bo kulka od cycka się nie odbija (mylisz pojęcia ).
stalowa kulka nie odbija się od cycka
About 33,500 results (0.38 seconds)stalowa kulka odbija się od cycka
About 87,700 results (0.10 seconds)
Fajnie, że na angielskiej wersji wyszukiwarki szukasz polskich tekstów.
A jednak zekranizowali pierwszy rozdział 9 tomu - dzięki czemu nawet fajne zakończenie wyszło.
Może doczekamy się kiedyś drugiego sezonu - jednak nie nastąpi to prędko, bo materiału niewiele - 10 tom wychodzi dopiero w styczniu.
Ogólnie, adaptacja gorsza od pierwowzoru - jednak to praktycznie reguła w przypadku adaptacji mang.
Oby, nie ma to jak kontynuacja
A jednak zekranizowali pierwszy rozdział 9 tomu - dzięki czemu nawet fajne zakończenie wyszło.
http://img248.imageshack.us/img248/7544/c3336209.jpg
Może doczekamy się kiedyś drugiego sezonu - jednak nie nastąpi to prędko, bo materiału niewiele - 10 tom wychodzi dopiero w styczniu.Ogólnie, adaptacja gorsza od pierwowzoru - jednak to praktycznie reguła w przypadku adaptacji mang.
Bo anime ma być jednocześnie reklamówką mangi, więc nie może być lepsze (chociaż czasami się zdarza ).
Ale pewnie o tym wiesz.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-12-20 20:36:04)
Taa, wiem... ale czasem zdarzają się wyjątki - jak np. w tym sezonie Zetsuen no Tempest .
Może się mylę, ale na anime i wszelkich dodatkach trzepie się chyba lepszą kasę niż na mandze. Oczywiście mówię tu o normalnych anime, a nie urywanych w kulminacyjnym momencie, które faktycznie robi się tylko po to, żeby zachęcić do mangi.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
FAiM dzięki za wyjaśnienia
Ogólnie anime kiepskie, no ale cóż, jakoś przeżyliśmy.
Czyli kontynuacja może kiedyś będzie, no ale jeśli w mandze jest tak denny bohater, to rzeczywiście, jest to bardzo zachęcające...
Edit:
I jest reckana tanukach, nawet lepiej ocenione niż moje przewidywalne 6/10
Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2013-01-12 17:04:14)
Orientujcie się, czy jest sens szukać BDRipa czy wystarczy wersja TV do obejrzenia? W razie czego nie chce mi się chrzanić z synchrem
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Wg mnie nie warto ściągać BDRipa. To upscale i chyba nic się nie zmieniło względem TV.
Okej, to mi wystarczy. Dzięki, marek2fgc.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Porównanie TV z BD Vol 1
Porównanie TV z BD Vol 2
Ostatnio edytowany przez reddd (2014-07-25 16:02:09)
Hm, głównie cycki i krew... No dobra, zarzuciłem drugiego torka, a co tam, miejsca nie brakuje. Potem zdecyduję, jeśli synchro nie zatrybi, czy po angielsku obejrzę czy z napisami sledzia podstawkę.
Hm, głównie cycki i krew... No dobra, zarzuciłem drugiego torka, a co tam, miejsca nie brakuje. Potem zdecyduję, jeśli synchro nie zatrybi, czy po angielsku obejrzę czy z napisami sledzia podstawkę.
Kiedyś robiłem sychro do BD dla kumpla, z tego co pamiętam - pasowało idealnie (nic nie musiałem robić).