Nie jesteś zalogowany.
A mamy pewność, że działało to w obie strony? Bo podczas uruchamiania rzeczywiście staje się cały czarny, dopiero później - jak wypuścił jakieś cząsteczki, czy coś - staje się kolorowy.
Technicznie rzecz biorąc to to, co widzimy jako obiekty jest z grubsza ich obrazem, powstałym poprzez odbicie światła oświetlającego obiekt, które po odbiciu trafia na źrenicę, a następnie mózg na podstawie dochodzących impulsów z śiatkówki tworzy obraz.
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2014-07-25 13:23:28)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
@Ariakis, tylko że FAiM dobrze o tym wie i dalej napisał, że prawdopodobnie mech sam tworzy światło o odpowiednim widmie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-07-25 13:26:17)
Dziwne że jeszcze nikt nie poruszył kwestii łączności z zewnętrznymi kamerami - hint: z barierze były dziury
Pokaż spoilerDlaczego osoba wewnątrz miałaby cokolwiek zobaczyć?
Zakładając nawet, że ten mech jest wielkim źródłem światła oraz to, że bariera jest jednostronna, to i tak to światło, odbite od obiektów na zewnątrz bariery, nie wróci już do kamer zamontowanych na mechu, bo zostanie pochłonięte przez barierę.
Natomiast jeśli źródła światła - powiedzmy te cząsteczki luminescencyjne - znajdują się pomiędzy mechem a barierą, to światło odbite od mecha wyleci poza barierę (przy założeniu, że jest jednostronna) dzięki czemu obserwator z zewnątrz widzi to co znajduje się wewnątrz bariery. A wewnątrz, to co najwyżej zobaczy światełka - o ile cząsteczki znajdą się przed kamerą, ale nawet jeśli, to spokojnie można założyć, że są filtrowane bądź po prostu kamery są wtedy wyłączone.Dziwne że jeszcze nikt nie poruszył kwestii łączności z zewnętrznymi kamerami - hint: z barierze były dziury
Skoro ta bariera pochłaniała fale akustyczne, to jakim cudem
Ostatnio edytowany przez Zakrzi (2014-07-25 15:09:58)
No tak, przecież na tym opierała się ich cała strategia... my bad
Możliwe, że fale radiowe dostawały się tym samym sposobem, co sygnał z kamer.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-07-25 15:23:02)
Pokaż spoilerDlaczego osoba wewnątrz miałaby cokolwiek zobaczyć?
Zakładając nawet, że ten mech jest wielkim źródłem światła oraz to, że bariera jest jednostronna, to i tak to światło, odbite od obiektów na zewnątrz bariery, nie wróci już do kamer zamontowanych na mechu, bo zostanie pochłonięte przez barierę.
Natomiast jeśli źródła światła - powiedzmy te cząsteczki luminescencyjne - znajdują się pomiędzy mechem a barierą, to światło odbite od mecha wyleci poza barierę (przy założeniu, że jest jednostronna) dzięki czemu obserwator z zewnątrz widzi to co znajduje się wewnątrz bariery. A wewnątrz, to co najwyżej zobaczy światełka - o ile cząsteczki znajdą się przed kamerą, ale nawet jeśli, to spokojnie można założyć, że są filtrowane bądź po prostu kamery są wtedy wyłączone.Dziwne że jeszcze nikt nie poruszył kwestii łączności z zewnętrznymi kamerami - hint: z barierze były dziury
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Zapowiedź 5 odcinka!
Dat kissu!
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-07-31 08:43:33)
No, i już mamy powód do starcia Inaho vs Slaine
P.S O ile to Inaho tam jest, bo 100% pewności nie mam, bo równie dobrze to może być i sam Slaine i flashback pokazujący, jak uratowano Slaine i jego ojca
Ostatnio edytowany przez KieR (2014-07-31 12:14:08)
P.S O ile to Inaho tam jest, bo 100% pewności nie mam, bo równie dobrze to może być i sam Slaine i flashback pokazujący, jak uratowano Slaine i jego ojca
Głowy sobie uciąć nie dam, ale to wygląda na postać ciemnowłosą :p
http://prntscr.com/484417
KieR napisał:P.S O ile to Inaho tam jest, bo 100% pewności nie mam, bo równie dobrze to może być i sam Slaine i flashback pokazujący, jak uratowano Slaine i jego ojca
Głowy sobie uciąć nie dam, ale to wygląda na postać ciemnowłosą :p
http://prntscr.com/484417
To tylko przykrywka. Ma blond włosy w trybie mahou shoujo. Jak ty oglądałeś?
@down: My bad.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-07-31 12:54:58)
Z tymi włosami, to Ariakisowi raczej o postać męską chodziło .
edit
Btw. łapcie kody do odblokowania zakodowanych informacji na oficjalnej stronie:
002+003:shergotty
004:nakhla
005:alh77005
006:eeta79001
007:lew88516
008:alh84001
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-07-31 12:49:46)
6+/10
NEXT
Zarathustra, możesz dorzucić opisy do screenów. Według twojej kolejności:
Prócz pierwszego reszta nawet nie zasługuje by używać jakiejś nazwy. Ten ostatni miał spory potencjał, ale całkiem zwalono proporcje. Ja rozumiem, że chcą te marsjańskie katafaki (czy jak im tam) upodobnić do różnych chrząszczy, ale nie znają umiaru.
Chyba jeszcze z pięć maszyny wroga zostało do ujawnienia (hrabia rasistowska laska, narwany zdrajca, pani "równouprawnienie wśród Marsjan, piesek księżniczki? i jakiś final boss na końcu (księżniczka?).
Jakoś nigdy nie zwracałem uwagi wyglądu na wygląd mechów, a tym bardziej na ich nazwy, ale gdybym miał wybierać, to KG-6 Sleipnir najbardziej mi się podoba.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Ja właśnie m.in. przez wygląd nie za często oglądam mecha. Ale tutaj też nie można powiedzieć, że są szkaradne.
1-5
Powiem tak - mechów nie trawię i wszystkiego co z nimi związane unikam jak ognia.
Bajka ma swoje grzeszki - przede wszystkim MC ni z gruchy, ni z pietruchy okazuje się super bystrym koksem itd... ale na to można przymknąć oko.
Dobre proporcje między walką a gadką, niezła animacja, akceptowalna fabuła (chociaż główna oś trochę kuleje pod względem logiki), akceptowalni bohaterowie i przede wszystkim świetny opening - tyle mi w zupełności wystarczy.
Aldnoah właśnie dołączył do skromnej listy tytułów, które śledzę tego lata.
No nic, pozostaje czekać na kolejne odcinki.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000