Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam! Mam pewien problem przy łączeniu napisów (.ass/.ssa) z filmem (avi). Chodzi o to, że w momencie wtapiania napisów (hardsub) za pomocą VirtualDubModa wyskakuje mi błąd, szukałem rozwiązania i podobno chodzi o coś z pamięcią RAM, jednak wydaje mi się, że problemu takiego być nie powinno (2GB Ram). Wklejam zdjęcie błędu i liczę, że ktoś pomoże mi rozwiązać ten problem. Uprzedzam tylko, że jestem zielony jeżeli chodzi o takie rzeczy, więc prosiłbym o proste wytłumaczenie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Podaj AVS.
A można by tak mnie nakierować skąd? Bo jeżeli chodzi o mnie to po prostu znalazłem na internecie tutorial pokazujący jak wtopić te napisy : http://chibimink.wordpress.com/2012/01/ … irtualdub/ i nie za bardzo orientuję się w tym wszystkim.
Edit:
Tak, żeby nie było nieporozumień. Robiłem wszystko jak w poradniku i za każdym razem wywalało mi błąd.
Ostatnio edytowany przez Jianxx (2014-08-09 09:41:10)
Znajdź sobie coś związanego z MEGUI. bardziej popularny program. Trudniej natknąć się na jakiegoś buga.
Musisz mieć kilka rzeczy zainstalowane do tych programów.
Najnowsze codeci z VSfilter.dll
Nie zapominajmy o Avisynth. bez tego też te programy do obróbki nie wystartują.
Jeżeli chodzi o VSfilter i Avisynth to mam, ale spróbuję podziałać jeszcze na MeGUI.
Edit:
Próbowałem wgrywać napisy przez MeGUI, ale w końcowej fazie, gdy film jest muksowany, wyskakuje mi błąd (z Windowsa, aplikacja nie działa odpowiada, czy coś w ten deseń) i całą pracę szlag trafia.
Ostatnio edytowany przez Jianxx (2014-08-09 14:47:02)
Powinieneś mieć niepołączone pliki na dysku, weź jakiś mukser (np. mkvmerge) i połącz ręcznie lub w MeGui to zrób, bo tam też można muksować.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Strony 1