Nie jesteś zalogowany.
To sprawdź sobie ile dobrych/takich które się u nas sprzedadzą serii mieści się w tych wymaganiach.
Btw. max-kun, drrr! ma 13 tomów, więc nie przejdzie (manga ma 4).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-07-08 23:51:07)
Ale Vamp! ma 5 tomów (ten sam świat)... tylko że ciągle wychodzi, więc odpada. Do głowy przychodzi mi jedynie Shin sekai yori.
To sprawdź sobie ile dobrych/takich które się u nas sprzedadzą serii mieści się w tych wymaganiach.
Nie mam pojęcia, ale jaką masz gwarancję, że wydając jakiś dobry tytuł, się sprzeda przynajmniej na tyle, by na tym nie stracili? Żadną. Imo, badanie rynku serią z mniejszą liczbą tomów jest racjonalnym rozwiązaniem. Zresztą moim zdaniem jest to strzał w stopę - to wydawanie ln w Polsce. Za mało potencjalnych odbiorców.
Z jednej strony faktycznie, potencjalnych odbiorów wśród kupujących mangi będzie mniej. Ale z drugiej, to są normalne książki, tyle że mają dodatkowo trochę ilustracji, które w niektórych seriach wydawniczych też się trafiają. Tak więc mogą zdarzyć się kupcy, którzy w normalnych warunkach na mangi nawet by nie spojrzeli
Ale to trochę wróżenie z fusów, przekonamy się jeśli coś wydadzą. Dużo będzie tu zależało od jakości tłumaczenia, bo o ile w mangach marne tłumaczenie i błędy przepuszczone przez korektę są irytujące, to w przypadku książek mogą być dyskwalifikujące.
GG: 1677958
Pełna lista tytułów pasujących do kryteriów:
http://pastebin.com/nSZDwCcT
Jest tam kilka ciekawych tytułów, którymi można otworzyć drzwi do całej korporacji w której są powyższe wydawnictwa. A za tymi drzwiami leży na oko tak z 70% popularnych novelek, więc warto.
Monogatari Series: First Seaon ma 6 tomów (Nekomonogatari: Kuro jest zaliczany do pierwszego, Shiro do drugiego).
A kolejną nowością od Studia JG jest: No. 6
Jest to dziewięciotomowa manga autorstwa Atsuko Asano (scenariusz) i Hinoki Kino (ilustracje).
Akcja rozgrywa się w 2013 roku, w nowoczesnym i „idealnym” mieście znanym jako No. 6. Głównym bohaterem jest Shion, chłopiec wychowujący się w ekskluzywnym obszarze miasta. W dniu swoich dwunastych urodzin ratuje i udziela schronienia chłopcu, który przedstawia się jako Nezumi (co dosłownie znaczy szczur). Po poznaniu Nezumiego, życie Shiona drastycznie się zmienia...
Manga ukaże się nakładem Studia JG na jesieni 2014r.
Chyba kiedyś oglądałem wersję animowaną tej serii, a raczej zaczynałem... W każdym razie kogoś pewnie zainteresuje ta pozycja.
Chyba kiedyś oglądałem wersję animowaną tej serii, a raczej zaczynałem... W każdym razie kogoś pewnie zainteresuje ta pozycja.
Chyba wszyscy wiemy o "kogo" chodzi...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i kolejna mangowa adaptacja LN, która stała się znana dzięki anime
Hunter Killer napisał:Chyba kiedyś oglądałem wersję animowaną tej serii, a raczej zaczynałem... W każdym razie kogoś pewnie zainteresuje ta pozycja.
Wielka mi tajemnica. Żeńską populację mangonabywców, w końcu to chyba shoujo. I tak btw, pierwsze słyszę o tytule. Aż takie to znane jest dzięki bajce?
Ostatnio edytowany przez reddd (2014-08-14 19:46:38)
Kamiyan3991 napisał:Hunter Killer napisał:Chyba kiedyś oglądałem wersję animowaną tej serii, a raczej zaczynałem... W każdym razie kogoś pewnie zainteresuje ta pozycja.
Wielka mi tajemnica. Żeńską populację mangonabywców, w końcu to chyba shoujo. I tak btw, pierwsze słyszę o tytule. Aż takie to znane jest dzięki bajce?
Noo – bajka była gejowska w 101% już w pierwszym odcinku, więc...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
reddd napisał:Kamiyan3991 napisał:Chyba wszyscy wiemy o "kogo" chodzi...
Noo – bajka była gejowska w 101% już w pierwszym odcinku, więc...
Potwierdzam, gay power wylewa się w każdym odcinku.
Ten z białymi kudłami to taka pizdeczka, męska dziwka bez jaj. Drugi chłoptaś mniej gejowski, ale nadal, próbuje ukryć swoje zaloty do pizdeczki, będąc pseudo brutalnym amantem. Omijać szerokim łukiem.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Miło nam powiadomić, iż w lutym 2015, nakładem Studia JG, ukaże się manga "Pięć centymetrów na sekundę".
Jest to dwutomowa melancholijna opowieść o przyjaźni, uczuciach i przemijaniu czasu, której prawdziwym fanom poważnych mang nie trzeba przedstawiać.
Tytułowe "Pięć centymetrów na sekundę" to prędkość z jaką opada strącony wiatrem kwiat wiśni...
Tym razem mangowa adaptacja anime?
Jeśli dobrze się orientuję, to mangowa wersja podobnie jak w przypadku Hoshi no Koe pokazuje co wydarzyło się po zakończeniu filmu
Studio JG sypie nowościami na początku roku. Jak to zwykle w ich przypadku bywa, nie są to raczej znane tytuły:
Mahou Tsukai no Yome
Autor: Kore Yamazaki
Gatunek: Fantasy, Romans
Liczba tomów: 2 (seria kontynuowana)Hatori Chise ma dopiero szesnaście lat, ale przeszła w życiu naprawdę wiele. Jej matka umarła, a ojciec odszedł, gdy córka była jeszcze maleńka, przez co wcześnie została skazana na łaskę dalszej rodziny. Jej krewni nie mieli jednak specjalnej ochoty, aby się nią opiekować, bowiem zauważali w zachowaniu dziewczynki coś dziwnego - nie dość, że unikała towarzystwa innych, to jeszcze zdarzało jej się mówić do siebie... Pewnego dnia w życiu Hatori pojawia się jednak tajemniczy mag ze zwierzęcą, rogatą czaszką w miejscu głowy. Demoniczna postać dostrzega w dziewczynie unikalny talent i zabiera ją do swojej posesji, aby została uczennicą czarnoksiężnika.
Warau Kanoko-sama
Autor: Ririko Tsujita
Gatunek: Komedia szkolna, romans
Liczba tomów: 3 (seria zakończona)Kanoko Naedoko to trzymająca się na uboczu klasowa dziwaczka. Nieustannie świdruje wzrokiem klasę i notuje każdy interesujący szczegół, który zauważy. Spodziewając się po ludziach wszystkiego co najgorsze, nie angażuje się w żadne społeczne więzi. Właśnie dzięki temu uważa się za osobę bezstronną i swoje życiowe powołanie widzi w roli… wielkiego obserwatora! Trójkąty miłosne? Ciche wzdychania? Małe perwersje? Nic nie umknie czujnemu wzrokowi Kanoko, a wszystko ląduje w jej zeszycie! Pewnego razu jeden z jej tajnych rankingów wpada w ręce najpopularniejszego chłopaka w klasie. Czy będzie to katastrofa, czy raczej szansa na nową znajomość?
Poznajcie perypetie aspołecznej okularnicy, która, choć zmuszona do zaangażowania się w życie klasy, nie zamierza poddać się konwenansom i nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać! Przed Wami zwariowana szkolna komedia, przy której nie sposób się nudzić.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-01-12 21:35:42)
Może i niezbyt znane, ale wypadałby podać ich tytuły .
Pierwsza manga to Mahou Tsukai no Yome, a druga - Warau Kanoko-sama .
Przynajmniej nie są to mangowe adaptacje LN ...